ANNONS

Minitårta med chokladdoppade jordgubbar

/

Denna tårtan gjorde jag i somras. En riktigt härlig liten tårta som blev mycket uppskattad!

MINITÅRTA MED CHOKLADDOPPADE JORDGUBBAR

Botten (springform ca 15 cm):

Gör receptet på 5 ägg och dessa mått som du kan läsa i >>detta<< inlägg.

Fyllning:

2 dl grädde

100 g färskost

0,25 dl florsocker

0,5 tsk vaniljsocker

rivet skal av en halv citron

2,5 dl jordgubbar

Spackel & topping:

3 jordgubbar

50 g vit choklad

3 dl grädde

Karamellfärg

Gör såhär:

1) Botten: Gör enligt detta recept!

2) Fyllning: Vispa grädde, creamcheese, socker, vaniljsocker och citronskal tills det blir fluffigt och lite fastare. Mixa 0,5 dl jordgubbar och låt rinna av i ett durkslag en liten stund. Hacka resten av jordgubbarna i små bitar. Vänd ner purén och bitarna i grädden. Blanda runt.

3) Smält den vita chokladen i mikron (tänk på att det ska vara av god kvalitet, annars smälter den inte ordentligt) och doppa jordgubbarna i den smälta chokladen. Vispa grädden.

4) Montera. Dela botten i 3 delar, montera och fyll varje del med jordgubbsfyllningen. Täck sedan tårtan med grädde, spar en del av grädden och blanda i lite färg (valfritt) och spritsa uppepå tårtan. Lägg jordgubbarna uppepå tårtan.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00