ANNONS

Kladdkakekakor med Nutella

/

När jag drev mitt lilla café ute på landet så bakade jag ibland dessa kladdkakekakor. De gick alltid åt i ett endaste nafs och jag förstår det verkligen, de var verkligen så fantastiskt goda!

KLADDKAKEKAKOR MED NUTELLA, ca 20-25 st

3 äggvitor

2 dl florsocker

0,75 dl vetemjöl

0,75 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

1,5 dl rumsvarm Nutella

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader.

2) Vispa äggvitorna och sockret till ett fast fluff. Jag brukar vispa i några minuter.

3) Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Häll i det i äggvitefluffet. Vänd runt med en slickepott tills allt blandats ordentligt. Blanda till sist i Nutellan.

4) Klicka sedan ut 20-25 jämnstora klickar på bakplåtpappersklädd plåt. Tänk på att hålla lite avstånd då de flyter ut när de gräddas.

5) Grädda i ugnen i ca 5-7 minuter. De ser ut som på bilden när de är klara. Låt svalna helt innan du tar loss dem från plåten. Segt och så fantastiskt gott!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00