ANNONS

Havrescones utan vetemjöl

/

När jag känner för att vara helt utan mjöl, ja glutenfritt mjöl så brukar jag baka det här brödet. Det är scones bakade på havremjöl. Goda, enkla och hälsosamma.

HAVRESCONES, 2 runda

2,5 dl havregryn

2 dl havremjöl (mixa 3 dl havregryn om du inte har havremjöl)

2,5 dl majsstärkelse

50 g smör eller kokosolja

2 tsk bakpulver

1,5 tsk fiberhusk

3,5 dl havremjölk

1 tsk salt

Gör såhär:

1) Ugnen på 250 grader.

2) Ta en stor bunke och blanda alla torra ingredienser i den.

3) Tillsätt smör eller kokosolja, fördela det i mjölet med fingrarna.

4) Ha i havremjölken, tänk på att smeten är lös här, men den ska vara det så allt är i sin ordning, låt svälla i 10 minuter.

5) Ta en bakplåtpappersklädd plåt och forma 2 kakor av smeten, antingen med blöta händer eller en spatel eller sked. Skär ett kors i varje kaka, jag brukar dra med pizzaslicern. Toppa med solrosfrön.

6) Skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna lite innan du skär upp dem.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

1
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00