ANNONS

Stora kanelbullar

/

På torsdag smäller det! Då är det alla hemmabagares nationaldag. Det är då vi blommar ut i full prakt och bara står och mosar kanelbullar så svetten lackar. Eller inte. Hahaha….

Här har ni i alla fall mitt allra bästa recept på kanelbullar. Stora, maffiga, frodiga och saftiga.

RECEPT STORA KANELBULLAR/KANELSNURROR


(dubbel sats för att få dom stora, detta blir ca 30 st)

300 g rumsvarmt smör

1l mjölk

100 g (2 pkt) jäst för söta degar

3 dl strösocker eller vit sirap

1 tsk salt

(4 tsk stött kardemumma)

ca 25-30 dl mjöl

GÖR SÅHÄR:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i degskålen på köksmaskinen. Annars i en vanlig degbunke. Häll över lite av mjölken och rör om tills jästen löses upp. Häll i resten av mjölken. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och kardemumma.

3. Häll mjölet luftigt i degen. Packar du med dl mått så kan det skilja väldigt mycket i mängd. Häll i lite i taget tills du har en smidig deg som är mjuk men ändå smidig. Jag kör den alltid tills den släpper väggarna i degbunken. ALLTID!  Spar lite mjöl till utbakningen.

4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 45 minuter.

6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Dela den i två. Kavla ut varje del till en avlång platta som är ca 1 – 1,5 cm tjock.

7. Ta rumsvarmt smör och fördela på hela plattan. Ta rikligt! MUMS! Strö sedan på strösocker och malen kanel.

8. Vik ihop degplattan en gång på längden. Dela sedan strimlor som är ca 3 cm breda och snurra ihop till en bullkringla. Lägg i stora bullformar. Pensla med ett vispat ägg och pärslocker. Grädda i 225 grader i ca 7-10 min.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

3
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00