10 härliga saker att göra i höst

Tänkte vi skulle hjälpas åt att hitta på roliga saker att göra nu när mörkret med hösten kommer. En del blir ju jättedeppiga av detta mörker medan andra myser ned sig i tjocktröjor lika burriga som ett får och dricker litervis med te i något soffhörn och bara trivs. Jag trivs ungefär lika bra med hösten som när man slår ihop 2 tegelstenar och råkar ha ena bröstet emellan. Ja då hajar ni vad jag gillar höst….typ inte alls.

Jag försöker, alltså verkligen, men det är svårt när mörkret liksom är mitt aber. För det första har jag en biologisk klocka som verkar gå HELT efter ljuset.

Typ; Ok, det är mörkt nu…. – knock her down!

Det är så många kvällar som jag satt mig i soffan och tänkt att jag ska skriva till dig om dagen och så. Har lagt mig tillrätta och sen vaknar jag typ 01.30 med nackspärr och ba: Vad är det som pågår här? Tony snarkar i soffan bredvid och TV:n står på. (Verkar vara fler som blir knocked down…. )

Sen är det grått, urrigt sådär så det går in i märgen, blåsigt och rått. Den kombon är pest för en fryslort som mig.

Jo, nog med superlativ om hur illa hösten är, nu ska vi råda bot på vad man ändå kan tänkas hitta på FAST det är höst och pest. Något att se fram emot, att längta till och njuta av!

Vad sägs om att boka in dig och din käraste på en hotellnatt, testa i din egen stad eller nästgårds eller så tar ni en rejäl roadtrip. Här hittade jag ett sprillans nytt fyrstjärnigt designhotell i Sthlm för upp till 48% rabatt för en natt! De slår upp sina dörrar i november så det är verkligen rykande fräscht och nytt. Hur härligt? Dessutom så står årets kock 2017 för kreativiteten när det kommer till maten.

Sen måste jag tipsa om ett av mina favvohotell också. Där har vi bott två ggr!

Vi har bott i ett superior rum! Vi tog en natt på höstlovet och brassade till Örebro och First Hotel. Käkade gott och bara mådde bra tillsammans. Så mysigt! ❤️

Vi har också bott i deras svit. Deeeet var lyxigt alltså. Herreminjee. Vi firade bröllopsdag och det var sååååå mysigt alltså!

Kika in HÄR så hittar du deras erbjudande!

Grilla korv ute i skogen! Då kan du blanda i ordning min deg på pinnbröd också. Så gott och linda runt korven man grillar! Recept HÄR. Att samla ett gäng och ge sig ut i skogen är kul för både barn och vuxna.

Planera in en Halloweenfest med vänner! Här sminkade jag Milo till Dracula för något år sedan, årets höjdpunkt som deras Halloweenfest i skolan blivit. Han var så grymt cool som Dracula.

Förra året var han Pennywise. Så kul med dessa kalas ju! Här hemma ska det nog kanske också pyntas en hel del för Halloween! HÄR hittar du massor med pynt och maskeradgrejer för Halloween!

Åk på Spa! Här ett underbart ställe i vackra Bohuslän. Nästan halva priset på bokningar nu så kika in HÄR. Ta in på spa och bara njut. Man behöver inte alltid boka behandlingar heller, det kan räcka att bara få vara i den atmosfären. Många spa:n har också något även för dem som inte bokar behandlingar.

Börja följa en serie! Finns det något så härligt som att se fram emot ännu ett nytt avsnitt av favvoserien? Jag började följa Jane The Virgin och var helt fast. Nu väntar jag på nya avsnitt!

Bjud dina vänner på sconeskväll! Baka t ex dessa citronscones och bjud in till en riktig sconeskväll med gott te. Prova massa olika tesorter. Mysigt!

Leoblus // Byxa // Fuskpäls // Stövlett // Väska

Uppdatera höstgarderoben. Här en massa snyggingar till rabatterade priser! Inget är väl härligare än att kliva i en helt ny outfit!

Gå på bio hela familjen! Vi älskar att gå på bio i vår familj. Köpa med sig popcorn, lite godis och sen mysa där i mörkret och kastas med i någon bra film. Åker man till en annan stad kan man kanske passa på att gå ut och äta eller ta en fika för att upptäcka lite nytt. Räcker med en promenad också – glöm inte att kolla gps:en bara så ni inte går vilse.

Åk på loppis! Att besöka ett litet loppis är underskattat. Inte nog med att man kan hitta en massa fynd, det är så kul att bara hitta nya små guldkorn där ute. Den HÄR sajten använder jag när jag letar efter loppisar på olika platser.

Besök Gröna Lund på Halloween! Åh det här älskade hela familjen. Grönan hade gjort då otroligt mysigt och häftigt på hels området alltså. Vi älskade det verkligen! HÄR kan du läsa om vårt besök förra året.

Hoppas du ska hitta lite inspiration till hösten. Ska du göra något extra mycket i höst eller kanske har något speciellt inplanerat, dela gärna med dig!

Kram Nina

2
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
5 years ago

Vilket spa menar du i Bohuslän? Klickar på länken men kommer bara till nåt som står Campadre? Och sidan kan inte hittas?

niinis
niinis
Reply to  Eva
5 years ago

Fel på länken, har fixat nu!

Karin
Karin
5 years ago

Behöver du inte märka ut reklam/annonslänkar?

niinis
niinis
Reply to  Karin
5 years ago

Missar aldrig det men idag gjorde jag det, tack för påminnelsen. Nu ligger den där!

Gunvor
5 years ago

Jag älskar hösten, trots att min reumatism alltid blir sämre då. De vackra färgerna, den friska luften och de mysiga, mörka kvällarna. Alltid kul med tips och jag tänkte komplettera din lista med några som inte behöver bli så dyra:

* Plocka ekollon och odla din egen ek. Sandra Beijer beskriver hur man gör i sin blogg.
* Gå på höstmarknad och njut av allt det vackra. Och kanske köpa med sig några närodlade grönsaker eller en burk hemlagad sylt eller marmelad. Olika marknader hittar du här: https://marknadsdagar.se/ . Eller i lokalpressen.
*Höstkvällar är perfekta för en kopp te och en god bok. Be om lästips från dina vänner på FB eller kolla vad som är populärt på internetbokhandlarnas hemsidor eller på biblioteket.
* Ta en dag i skogen med svampkorgen.

Maria
Maria
5 years ago

Tack för lite inspo! Ett till tips är att bjuda in vänner på lite knytis-alla tar med lite olika mat/tilltugg/dricka, så dukar man upp till lite buffébord! Uppskattat och blir inte så mycket arbete för den som bjuder in 🙂

Nästa inlägg

Homestyling

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x