Hemlagad PYTTIPANNA

Den enklaste och absolut godaste pytt i pannan gör du själv! Finns inget som slår hemlagad pytt, här ska du få ett supergott recept.

HEMLAGAD PYTTIPANNA, 4 pers

2 msk smör

800 g tärnad, rå eller kokt potatis

0,5 tsk salt

1 krm peppar

2 finhackade röda- eller gula lökar

4 dl stekt eller kokt kött

200 g falukorv, frukostkorv, prinskorv eller köttbullar

Serveras med: 

4 stekta ägg

200 g inlagda rödbetor

Gör såhär: 

1) Låt några matskedar fett bli ljusbrunt i en stor stekpanna. Stek råa potatistärningar på medelstark värme tills de har fått färg och är mjuka, 7-10 minuter. Salta och peppra.

2) Ta upp potatisen och håll den varm. Lägg i resten av fettet och fräs löken någon minut.

3) Tillsätt kött och/eller korv eller köttbullar och stek tillsammans med löken tills allt fått färg och är varmt. Vänd ner potatisen och blanda. Smaka eventuellt av med salt och peppar. Klipp gärna i lite bladpersilja.

7
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Några dagars helvete

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x