Råda bot på ångest

Inlägget innehåller adlinks

I somras var ju jag och Tony så grymt duktiga med träningen. Vi var ute varje morgon i stort sett och körde lite styrketräning på baksidan. Det enda vi hade var såna träningsband och en pilatesboll. Med hjälp av det så tränade vi igenom hela kroppen på 20 min.

Nu till det som allt ska handla om. Jag är en av och påare när det kommer till träning. Antingen så kör jag så det ryker eller så gör jag typ ingenting.

Grejen är att jag hade mitt livs sommar när det kom till mitt mående. Jag har inte mått så bra som jag gjorde i somras på evigheter, alltså psykiskt. Kände nästan ingen oro i kroppen, knappt någon ångest utan vara bara så lugn och harmonisk. I början så förstod jag inte var det kom ifrån förrän jag faktiskt fattade att det ju var träningen.

I våras läste jag ju boken Hjärnstark och det fick mig att helt ändra inställning till träningen. Det var det som gjorde att jag kom igång.

Dessvärre så har jag kommit av mig nu och vill så gärna förändra det här beteendet. Jag vill träna några ggr varje vecka, inte nödvändigtvis varje dag – det håller inte för mig för det blir för mycket. Men om jag håller mig på bara några dagar i veckan så kommer jag garanterat att må såååå mycket bättre. Jag har ju redan ett bevis på det. Kommer man då också igång med sina promenader så är det liksom tipptopp.

Nu känner jag hur ångest och oro kommit ifatt mig igen. Jag promenerar sporadiskt och har inte alls kommit igång som jag borde för att må bra. Jag vet också att jag ju är extra känslig just den här perioden vi har framför oss nu…..mörkret!

Jag skriver nu till dig för jag tänker att vi kanske kan peppa varandra? Jag har många här inne som är som mig, som är oroliga och har mycket ångest, ska vi inte hjälpas åt att försöka komma igång lite. För våra lite småtrasiga själar liksom. Ni som inte är trasiga i själen får ju självklart också hänga med och bli peppade. Alla får vara me!

På bara en månad kände jag mig som ny. Helt annan styrka inifrån. Helt annat tänk. Helt annat lugn när jag tränade. Det var nästan en läskig skillnad. Som att hjärnan inte kunde tänka i oroliga banor…..

HÄR har ni mina 9 hemmaövningar som gick igenom hela kroppen och som vi körde varje morgon! Tänkte att jag skulle köra just dom igen, till en början 3 dagar i veckan för att inte tröttna. Gav härlig träningsvärk i början och jag kände tydligt att jag blev starkare hela tiden.

Sen vill jag komma igång med några promenader varje vecka. Fasen. Vi snackar 35-50 minuters promenad som verkligen gör underverk för en. Räddar en från ens egna tankar liksom, leder bort en från oro och ångest. Fattar inte varför det kan vara så svårt det här? När man vet hur mycket bättre man mår, hur gott det gör en?

Ja, det sitter ju i pallet liksom. Det är pannbenet man behöver stärka. Man måste nog bara göra det. Jag vet ju att när jag väl är igång så vill jag ju gå promenader och träna lite, jag kommer in i ett flow och känner ett behov. Ett skönt behov. Känslan efteråt är magisk! Den får en att vilja fortsätta varje gång.

Nu ska jag bara inte ”overdo” it som det heter. Jag ska göra det lagom så det håller länge. Att jag inte tröttnar. Får ont. Blir sjuk. Blir för urlakad osv. Lagom Nina!

Vad tror ni om det här? Hänger någon på?

Rosa tights (40% rabatt)// Mintgröna tights (40% rabatt) // Leo tights // Gråa tights

Lite nytändning kan vara lite nya träningskläder. De här tightsen från aimn är ju på allas läppar nu. Ska vara grymt supersköna, höga i midjan så det sväljer hela bullmagen, bra kvalitutta och så tycker jag dom är supersnygga dessutom.

Köper man inga nya träningskläder så funkar ju de gamla. Eller ett par mysbrallor och en tisha. Det är inte så noga liksom. Viktigt är att inte frysa och bli kall på promenaderna känner jag som är en fryslort. Jag har ju långkallingar under tightsen när jag är ute och går, allt för att inte frysa om fiffi och stjärten.

Jag tänkte börja idag! Vem hänger på?

Kram Nina

4
Subscribe
Notify of
guest

18 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sarah
Sarah
5 years ago

Jag hakar gärna på!

niinis
niinis
Reply to  Sarah
5 years ago

Härligt!

Marie Jibbefors
Marie Jibbefors
5 years ago

Jag har också börjat träna!! 53 år fyllda och slutade röka för 6 veckor sen. Nu kör jag tre ggr i veckan på gymet där jag jobbar. Ca 45 minuter. Börjar med löpband och sen styrka för resten. CX ,ett pass för bålen i 30 minuter på fredagar.
Slutarökakilon under kontroll, magen funkar!! Tänka sig att jag kan! Lycka till på oss!!

niinis
niinis
Reply to  Marie Jibbefors
5 years ago

Åh vad duktig du är! Slutade själv för 10 år sen och det är det bästa jag gjort. Heja dig, du klarar det! Härligt att du börjat träna!!! Lycka till på oss!

Camilla Nyström
5 years ago

Jag!!!

niinis
niinis
Reply to  Camilla Nyström
5 years ago

Härligt!

Skatan
Skatan
5 years ago

Jag hänger på!!!

… men börjar imorgon <- HAHAHAH så jävla underbart att jag har mage att börja med att parera/ducka/svaja!
Men jag har nån jävla hang-up att jag inte kan träna annan tid än på morgonen. Jösses- jag hör ju själv hur det låter.. ?!
Börjar med det ena men: et efter det andra. *suck*
Men morgonen är min. Då har jag tid. Och kan ta mig tid.

Men hur tänker du dig rent praktiskt.. jag skulle behöva en läderpiska som viner längs örat med en SNÄRT!! Då kommer jag igång. Det vet jag. Och då står jag där med två fingrar lite snett lutat som en scout " alltid redo" ….
Men så länge det inte snärtar till någonstans- då … hittar jag på annat.. eller tänker .. sen .. snart .. om en stund… ska bara..

Skriver du här på bloggen när du har tränat eller ännu bättre när du ska ..?
Och att vi ( flera stycken hoppas jag ) liksom " joinar dig " här ( före -under -efter) ..skriver hur det har gått eller att vi har
gått ( hahah– om jag var lika vig i resten av kroppen som jag är i mun hade jag redan varit i absolut toppform )
Skriver till varandra och berättar om olika övningar.. ? Tips på stretch och sånt där..
Är målet " att må bättre" så behöver vi ju inte snacka vikt och centimeter.. eller?

Jag vette fasen vad det är jag frågar här egentligen .. mer hur kan man göra det här rent praktiskt- så att jag riktigt känner vinddraget av piskan… För om vi får till det – Då jäklar Nina – då har du en sann tränar-amigo här! Det säger jag bara!
Jag blir mer och mer på här känner jag , ju mer jag skriver.
( det är där jag blir lite rädd -ser jag inga hinder och allt är guld och gröna skogar och att det nästan rycker lite rytmiskt i bicepsen.. att allt ser helt hinderslöst ut.. då brukar jag snava på tröskeln på väg ut men vrider mig och faller inåt igen – hamnar på hallmattan. Blir liggande. Lägger mig till rätta och tittar på serier i mobilen, och sen börjar jag .. sen .. lite senare.. jag ska bara.. vad heter re.. om en stund.. det är bara 22 avsnitt kvar .. och sen ska jag ju skala potatis… så jag gör det imorgon .. fast då har jag ju sovit så dåligt så då kan jag unna mig att " ta det lite lugnt" och … sen ska jag jobba, och sen ska jag bara… osv osv,) <- men missförstå mig inte nu.
Jag är PÅ! -Men hur?
PISKA MIG BABY!! HAHAHA

niinis
niinis
Reply to  Skatan
5 years ago

Hahaha! Asså jag garvar ihjäl mig åt dig och jag känner igen mig i allt. Allt från 22 avsnitt serie i mobilen till och lägga sig på hallmattan. Men fan, vi ska och vi kan. Together liksom!

Jag tänker inte räkna kilon och cm, min motivation att bli skön i psyket är mycket större. Men om du vill räkna cm och kilon och vill ha det som motivation tycker jag du gör det.

Kanske ska vi ha en dag i veckan då vi snackar träning. Ett inlägg. Alla får skriva där. Stolta eller besvikna. Taggade eller otaggade. Hur gick veckan? Jag redovisar till er i ett inlägg hur veckan gick, sen får alla feel free att skriva av sig.

Jag tror att redovisning är bra. Att man måste skriva hur det gått, tror inte du det? Man får den där skinnpiskan… jag kanske skriver era namn i inlägget dom deltagare och sen sitter jag här och skriker Tjohoooo Skatan, hur går det?

Vad tror du om det?

Skatan
Skatan
Reply to  niinis
5 years ago

JAAA!
Det låter som en bra plan
Det blir så jäkla GREJT!
Jaaa gör det, skriv ner våra namn – det luktar lite piska om det Precis vad jag behöver!
Så roligt!
Jag har laddat startpistolen nu …snart ska skottet fyras av .
Tammetusan?!
Nu jäklar!

Petra
Petra
Reply to  Skatan
5 years ago

Alltså Skatan, jag gillar dig och det du skriver skarpt. Passagerarna på tåget tittar just nu konstigt på mig där jag sitter och fnissar för mig själv.

niinis
niinis
Reply to  Petra
5 years ago

Hon är underbar!

Skatan
Skatan
Reply to  niinis
5 years ago

Du ÄR! Jag anar att det är din jargong som har fått min egen att frodas.
För DU är en kul tjej- och det smittar.
<3 <3 <3

Skatan
Skatan
Reply to  Petra
5 years ago

Men åh?!
TACK Petra
– din kommentar <3 värmer mig så jäkla gott ska du veta. Grejen är den att jag tycker själv att jag är i allmänhet ganska torr och tråkig ( och som framgår även otränad och dessutom utan karaktär ) att du gillar.. mig och det jag skriver – att det får dig att fnissa. Det gör mig tammetusan så jäkla GLAD!

Mikaela
Mikaela
5 years ago

Jag e med. Jag vill också bli skön i psyketBlir en riktig gnällmorsa om jag inte slipper ut på promenad Var bra på gång i somras men sen kom vardagen på och det bara lämnade. Kilon bryr jag mig inte om men det var rätt trevligt när man märkte skillnad på rumpan

niinis
niinis
Reply to  Mikaela
5 years ago

Det där med rumpan märkte inte jag. Jag trot att min liksom pyst ut. Luften åkte ut som på en gammal balkong. Pfffft….tomt. Känns dom det liksom inte går att fylla på den längre. Haha….

Kul att du är med!

Cajsa
Cajsa
5 years ago

Ett litet tips… Lyssna på pro bono podden, avsnittet där Fredrik Paulun intervjuas. På tal om att orka hålla i och träna och hållbart. Jag har aldrig problem med träningsdisciplinen. Snarare tvärtom att jag alltid vill högprestera och inte tillåter mig känslan att vara nöjd. Blev därför inspirerad av att lyssna på just Fredrik som förespråkar det ”lagoma”. Kram och lycka till!

Karolin
Karolin
5 years ago

Jag är med

Therese Knutsson
Therese Knutsson
5 years ago

Jag är med

Nästa inlägg

Work work work

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x