Träningsvecka 1 – IW Forever

Yes!

Då var det dags för det där första peppinlägget. IRONWOMAN gänget. Det blev det namnet för ni var några som tyckte det var bra. Vi förkortar det IW så har vi koll. Jag har också skapat en kategori som heter IRONWOMAN nu.

Vi är några som hoppat på det här med att försöka må så bra som möjligt här på bloggen. Grejen är att nu när hösten kommer och jag tacklat av med allt vad träning och promenader heter så känner jag att jag blir mer fylld av ångest och oro. I somras när jag tränade så mådde jag så fint i psyket. Så härlig känsla att slippa känna så mycket ångest och slippa oroa sig för allt. Jag är så förbaskat less på att känna oro. Det är vidrigt. När jag tränade lite nästan varje dag i somras så blev det verkligen en väsentlig skillnad.

För att själv få hjälp att hålla igång i höst och försöka må så bra det går under den här mörka perioden föreslog jag att vi kunde hjälpas åt att peppa varandra. Jag ska köra promenader och lite styrketräning hemma. Sen så ses vi här inne på tisdagar och snackar hur det gått för oss.

Det här är de som är med hittills:

Karolin

Mikaela

Skatan

Camilla

Sarah

Åsali

Berit

Åsa

Sophia

Katrin

Sarah 2

Esma

Jag

13 stycken härliga hittills. Vill du också vara med så skriver du det bland kommentarerna så är du med med ditt namn i nästa tisdag.

Vi kör fram till jul tänkte jag, älskar vi det för mycket så kanske vi kan köra en runda i vår? Vi får se?

Jag kan redovisa en enda promenad. En stavpromenad som var svinjobbig. Det var superhärligt efteråt dessutom. Men även om det var det så fick jag inte till det denna veckan. Skitdåligt. Jag har helt enkelt inte fått in det. Jag har hastat iväg tidigt på morgonen till verkstaden och tänkt att jag ska göra det på kvällen när jag kommer hem men då har jag varit för trött. Inte orkat. Känt mig seg och urlakad, lite hängig och orkeslös.

Jag hade lätt kunnat köra ett litet pass med gummibanden på 10 minuter några kvällar för att bara svettas lite men NÄ. Jag erkänner, jag sög denna veckan! Man ska komma ihåg att träning ger energi och gör en pigg, därför måste man bryta det där soffhänget och bara ta sig i kragen och göra’t!

Så för min del är det skärpning som gäller.

Ninas redovisning Vecka 1:

Promenader: 1 st

Sträcka sammanlagt : 4 km

Styrketräning: 0 ggr

Som sagt, inte alls bra. Men jag får vara nöjd med 1 pass. Det är bättre än inget i alla fall.

När vi är klara kanske vi kan köra en avslutning eller nåt…. dricka bubbel och bara må så jäkla gött i själen för vi hållit igång och sett till att hålla hjärnspökena borta. Kanske är det någon som gått ned i vikt och köpt ett par jeans som är 2 storlekar mindre? Fått svarvad rumpa och armar eller bara en fantastisk kondition? Anledningarna till motion och träning kan vara många.

Nu kan du fylla på med dina träningspass som du gjort om du vill. Kanske är det fler som behöver pepp eller så har ni varit grymma som tusan och motiverar mig?

0
Subscribe
Notify of
guest

19 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Esma
5 years ago

Hej där
Det här är kul
När jag gick min promenad imorse tänkte jag på er hela tiden. Är det någon av IW-kompisarna som promenerar just nu och samtidigt tänker på hur det är kul att ha ett gäng som ”tillsammans” gör detta?
Nåja, ärligt talat kommer jag inte ihåg vad och om jag gjorde någon promenad i onsdags, torsdags eller resten av veckan. Så jag räknar bara två dagar – igår och idag. Och det är morgonpromenaderna jag oftast orkar med. Börjar i raskt takt och sen lite lugnare. Igår 4,6 km och idag bara 2,2 (skyller på stormen ute).
Men precis som du säger Nina, man mår fantastiskt bra efteråt. Det kvittar vad och hur länge – bara man rör på sig.
Hur som helst, bra initiativ och kul att snacka av sig lite.
Ha det så gott allihopa. Vi hörs nästa tisdag.
Kram
/Esma

Camilla Nyström
5 years ago

Jag har inte lyckats något vidare , en promenad har jag gått på ca 3.5 km.. och det var en härlig känsla efteråt.
Min ursäkt är att jag har barnvecka, är varannan vecka mamma och då läggs allt krut där.
Men jag kan bättre!! Ett par till promenader ska jag få till.
Styrkekramar till er alla!!

Marie
Marie
5 years ago

Jag är med

Mikaela
Mikaela
5 years ago

Lyckades faktiskt med 6 promenader på 3.2 km. Skulle gärna gå mer men får inte riktigt ihop det. Bor ensam med barnen o har jobb o hus. Men ok början. Vi har haft höstlov här så därför fick jag en bra start. Fri tillgång till plattan o playstation för barnen så kan mamma gå ut en sväng Skrev tidigare att jag inte bryr mig om kg men usch vad byxorna spänner o magen sväller. Problemet är att jag älskar mat o tar lite för mycket. Sen älskar jag godis också. Men bara jag får stopp på detta ätande nu o lugnar ner mig. Mycket stress i livet just nu o krassligt med sömn…..inte så bra. Men nu ska tanten lugna ner sig. Boa o mysa inne varvat med uppfriskande promenader. Lite styrka här hemma de dagar jag inte kommer ut. Planerna låter bra men få se hur det blir. Borde kanske ha texten IW på kylskåpet för att komma ihåg det varje gång jag öppnar i onödan. Kämpa på allihop Tänker på er när jag varit trött o undrat om jag orkar ta mig ut.

Katarina
Katarina
5 years ago

Jag är med

Maria
5 years ago

Jag är med

Sophia
Sophia
5 years ago

Jag körde på lite för hårt för i helgen tappade jag rösten och idag kom hostan så nu är det bara promenader som gäller tills jag är kry… innan sjukdom hann jag med 2 st 3 km löpning, promenad varje dag på minst 45 minuter… mitt problem är att jag kör på hårt med både kost och träning så denna gång har jag bara tänkt på träningen och låter kosten komma varefter.. skickar lite pepp till alla inför denna vecka!

Katrin
Katrin
5 years ago

Bra jobbat! Jag har varit med på barnas skidträning på barmark, det var cirkelträning och intervaller på fotbollsplanen. Och så har jag gått med på sonens Pokémon promenader, en på 8 km och en på 6 km. Det var nog allt 😀

Åsali
Åsali
5 years ago

Gokväll cykling 5 km hanns med i helgen, kallt och friskt var det- fick ha mössa och vantar!

Åsa Tiger
Åsa Tiger
5 years ago

Fick ihop 2 rpm pass och tre löppass på ca 6 km/ styck. Känner mig nöjd och ser fram emot en ny träningsvecka!! Härligt med stavgång Nina, det har jag aldrig haft möjlighet att testa! Ska va jobbigt har jag hört!

Marita
Marita
5 years ago

Strålande idé! Jag är med!

Berit
Berit
5 years ago

Tog en joggrunda på 4 km i tisdags med efterföljande magövningar och stretch. Sen några kortare promenader och sen har jag som rutin att väcka kroppen med yoga ca 20 minuter varje morgon 🙂 I går var jag även på ett TRX pass och det va så jobbigt att jag nästan kräktes!!!! Blev en härlig morgonpromenad i morgonfrosten klockan 6:15 i dag 🙂

Skatan
Skatan
5 years ago

Harkel* harkel!!

Skat-scouten? här.. som är ganska frågande men inte förvånad tyvärr över min egen insats.
Det enda jag har gjort är att ”rocka loss”- ni vet ensamdans. Det är ju både roligt och visst det är ganska svettigt.. Men vettefan om jag ens kan räkna med det som ” aktivitet” .. om jag ska vara ärlig… nje! Att stå och luftjucka lite och vicka på röven i ett par låtar .. nje Bättre kan jag! Tror jag?
Inte en enda promenad!?!
Jag har jobbat ute på tomten visst .. men det är ju som att skryta med att man dammsugit. ( vilket jag iof också har gjort .. HAHA ) men det räknas liksom inte heller.. för det är ju sånt jag brukar göra. Nu är det ju meningen att jag ska komma in med nya grejer bryta lite mönster liksom plussa på.
Så nä- Skatan får nog räcka upp handen och motta priset för sämst prestation. ( dessutom har jag ätit en massa godis- jag KAN liksom inte låta bli – jag älskar´t – lösgodis är min stora last. Det är ju jag som köper hem det så jag kan inte låta lite chockad över att jag ” hittade en påse ” i skåpet.. . Och visst det är ok att ha laster – men ännu bättre om jag åtminstone hade gjort något träningspass/promenad- då hade mitt mofflade känts lite mer ok. Men jag är inte säker på om jag skulle vilja sluta att äta gotter- nä.. jag måste fasiken ha det kvar i livet – annars blir det så jäkla grådimmigt allting.. HAHAHAHAH skrattar jag men menar varje ord)

MEN! Nu är det ny vecka- nya tag! Jag ska ge det ett nytt försök!

Karolin
Karolin
5 years ago

Duktiga ni är. Bra gjort!
Jag har skrapat ihop ett pass indoor striding precis enligt plan.
Hörs nästa vecka.

Ewa
Ewa
5 years ago

Jag är på……
Har så svårt att komma i gång med träning
Så bra idé av dig fina Niiinis
Kram Ewa

Ewa
Ewa
5 years ago

Vet inte om mitt medelande kom fram?
Men jag är på
Kanon bra idé av dig fina Niiinis
Kram Ewa

Jennika
Jennika
5 years ago

Jag vill vara med:) är urkass på att röra på mig nuförtiden,men vill så gärna komma igång:)))

Anna S
Anna S
5 years ago

Hej, vad rolig idé. Jag behöver också lite push, så jag är gärna med.

Annett
Annett
5 years ago

Hej! Jag vill också vara med! Startade förra veckan med bättre kost och motion!

Nästa inlägg

Maffigaste skåpet

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x