Makeup artist

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel

Makeup och skönhet. En del gillar det, en del inte alls. Själv så har jag alltid haft ett väldigt stort intresse och redan som väldigt ung sminkade jag kompisar och lusläste tidningen Frida så fort det handlade om makeup.

När jag blev 30 så hände något i mig. Jag måste ta tag i den där drömmen jag burit så länge. Sökte på nätet angående makeupartist utbildningar och hittade den som Make Up Store har i Stockholm.

Hade en chefstjänst som jag sa upp mig ifrån och började sedan utbildningen i augusti 2003. Ett stort kliv utanför den komfortabla zonen var tagen. Livrädd var jag, inte blev det direkt bättre av att vi separerade i samma veva. På något konstigt sätt lyckades jag genomföra utbildningen som ensamstående med två barn. Detta är ju en utbildning man bekostar själv och jag hade ju inget arbete under tiden. Så ja, det var oerhört tufft men lite hjälpte det ju att jag blev utköpt ur huset vi hade gemensamt. Det blev min räddning för att klara det.

Dåliga bilder men är tagna på fotografier. Här ser ni i alla fall lite bilder från makeup skolan. En av de roligaste tiderna i livet. ❤️

Efter jag blev färdigutbildad jobbade som makeup artist i några år. Först på Make Up Store i Stockholm. Sedan drev jag en liten salong som jag hyrde in mig i och körde utbildningar, makeuper och så färgade jag mycket bryn och fransar. Skitkul var det! Dock så blev jag mer eller mindre lurad på det stället vilket gjorde att jag blev tvungen att sluta och hitta ett vanligt jobb för att klara av att livnära mig och barnen med en relativt dyr lägenhet. Där slutade min karriär som makeup artist. Sporadiska sminkningar som bröllopssminkningar och sånt har jag gjort men inte livnärt mig på det.

Intresset lever dock fortfarande kvar. Jag älskar smink och att vara makeup artist var verkligen stimulerande. Att sminka någon och framhäva allt vackert och se den människans reaktion är verkligen hur härligt som helst.

Apropå smink så vill jag tipsa dig om att Maybelline nu har 20% rabatt på hela sitt sortiment.

Jag har några favoriter som jag tänkte tipsa om.

Deras foundation FIT ME är toppenbra. En underlagskräm till ett bra pris som verkligen gör sitt jobb. En relativt lätt foundation som smälter samman väldigt fint med ens egen hudton. Jag använde färgen: Natural Beige.

Deras ögonskuggepalette The Nudes är verkligen jättefin och har bra pigment. Användbara färger som håller bra. Till sminkningen ovan har jag kört en sotning med dessa två bruna skuggor. Den ena är (nr: 2) är matt och den andra (nr:1) är det pärlemor i. Nr 2 har jag kört i globlinjen (linjen där ögonlocket veckar sig när du öppnar ögat) och nr: 2 på själva locket. Sen tar man en ren fluffig pensel och tonar ut kanterna, det är inte så svårt som man kanske tror.

Kika in HÄR för att se resten av Maybellines produkter som det nu alltså är 20% rabatt på. Kanske vill du fynda något nu när det är lite billigare.

Nähä, dags att ta tag i dagen. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Godmorgon vintertid

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x