Pinsammaste i världshistorien

Morning raringar!

Klockan är snart 4 på morgonen. Jag har sovit ok då jag somnade tidigt så en får vara nöjd. Ska upp och slutföra några tavlor sen kan man säga att ”It’s a wrap”. Möblerna ska också bli klara idag, wieeee….

Alvedon och smågodis…..

Apropå något helt annat. Kom att tänka på en sak när mitt paket från Apotea kom igår, vad mycket enklare det måste blivit för folk att handla ”pinsamma” saker på apoteket sen det gick att handla via nätet. Haha….vad beställde du egentligen tänker kanske du?

Nä, inget konstigt faktiskt. Men de gånger man fått handla laxermedel, kondomer och konstiga salvor kan man ju säga att man önskat att kön inte ringlat så lång bakom en. Förresten, kondomer har jag ALDRIG handlat. Det är för obvious ”Nu ska här liggas” för mig så det har jag aldrig pallat. Jag är alldeles för töntig för det.

Kan säga att det blivit några pinsamma vändor till gyn och akuten också för min del. Kommer aldrig glömma när jag skulle undersökas för att göra cellprov och sköterskan som tog emot mig säger: ”Åh, det är ju du från Hela Sverige Bakar, vi hejar på dig hela avdelningen här” utbrast hon när jag skrevs in. Sen var det hon som också kom in och assisterade gynekologen, då står dom ju och kollar rätt upp i muttis allihopa.

Jag vet att detta ju är helt normalt och vardagsmat för dem. Men det är inte varje dag jag luftar mina innersta vrår av muttis för vem som helst.

Det jag nu ska ska berätta är så pinsamt så jag nästan ramlar ur sängen här. Men ”here it goes” och detta är helt sant!!! Detta var när stora barnen var små så det är snart preskriberat tack och lov. Jag hade haft mens och några dagar efter fick jag lite feber och ont i tjejmagen. Helt plötsligt slog det mig att jag kanske hade glömt en o.b inne. Mindes inte riktigt om den senaste tampongen verkligen blev utdragen eller kunde jag ha tryckt in 2????

Jag som är hypokondriskt lagd greps av panik, jag har ju läst om hur sjuk man kan bli av tampongsjukan. Bad Magnus (som jag levde med då) att känna då han har längre fingrar än mig. Minns att vi satte igång en tecknad film till barnen. Sedan la jag mig i sängen och Magnus fick känna med sitt längsta finger typ.

Han kände något sa han…. ”Ja men draaaaaa i det då” nästan skrek jag. Han försökte få grepp men fick inte. Då ska ju två fingrar in och så ska man få grepp. Det är ju liksom ingen gympasal där inne tack och lov.

I panik ringer jag akuten (det var helg och vi har ingen gynakut) och får komma in på en gång. Möter en granne i väntrummet (vad är oddsen på det, de bodde rakt över gatan), och så frågade vi varann lite försiktigt vad det var för fel? ”Jag tror att jag glömt en ob i muttan” utbrister jag innan jag hinner tänka.

Jag hade ju kunnat säga att jag hade ont i magen. Men nä….jag kände ett otroligt behov av att få berätta verkligheten här….idiot. Grannen blev som ett frågetecken och jag susade iväg till andra sidan väntrummet. På den tiden hade vi ett minilitet väntrum dessutom. Själv var jag för rädd för att ens reflektera just då. Jag ville bara träffa en läkare och att han skulle dra ut tampongen.

Läkaren kom, han var ung. Lite för ung. Sådär så man tänkte om de slitit in en kille från gatan och sagt åt honom att låtsas vara läkare. Skitsamma tänkte jag. Han kan väl också dra ut en ob. Det monterades benstöd till britsen jag låg på så jag skulle kunna få upp benen. Hela det scenariot var liksom beyond för vad man tycker är pinsamt men där och då tänkte jag bara dra ut den jäkla ob:n.

Sedan satte han igång. Efter en stund så mumlade han fram ”Hur ser en ob-tråd ut?” Då var jag säker på att han måste ha hämtats in från gatan. Hur kunde han inte veta hur en ob-tråd ser ut? Det hade säkert mina små barn vetat liksom.

”Ja alltså, den är av bomull och kan vara både vit och blå” fick jag fram.

”Nä, alltså det enda jag ser här in liknar en fiskelina” svarade han.

Fiskelina????????? Vaaaaaad i helskotta har jag där uppe i muttan egentligen? Har jag fiskat och råkat svalt ett fiskespö med muttis? Har jag halkat in en rulle fiskelina i mitt underliv. Har Magnus kört ett prank? Vad i helsefyr är det som pågår här? Men sen kom jag på, jag hade ju spiral…..var det inte små trådar som liknade fiskelina i dom? Jo, så var det ju.

Eeeeh, ja den där fiskelinan är nog från min spiral” fick jag fram. Det verkade också som om läkaren kom på det i samma veva.

”Ja detta är spiraltrådar och ingen ob-tråd” sa han.

Snabbt studsade jag ur stolen, tackade för mig och gick ut. Han hann säga att jag jag hade fått en tid hos gyn för en undersökning om jag ville innan jag susade ut högröd från dörren. Där ute i korridoren mötte jag en vän som arbetade som sjuksköterska där och hon frågade givetvis vad jag gjort. Drog hela storyn för henne och när hon, efter att hon garvat både käft och knän ur led, gråtande fick fram att han ju var en helt ny AT-läkare och att detta måste varit hans absolut första gynundersökning så sprang jag på riktigt ut därifrån.

Det var ingen ob tack och lov, men jag hade ju precis varit med om en av de mest pinsamma händelserna i mitt liv! Gissa om Magnus garvade läppen av sig när jag kom hem……? Jag tackade också min lyckliga stjärna att Magnus inte fick tag i det där han kände där inne, då hade han haft en spiral i handen.

Tydligen så ”rinner” dessa små trådar ner under mensen, i vanliga fall ligger de längs med livmodertappen fick jag lära mig. Därav kan man känna de små fiskelinaliknande trådarna.

Ja herregud säger jag bara…..som sagt, jag är glad att detta i stort sett är preskriberat numera. Mycket ska man vara med om alltså.

Har ni någon rolig story ni vågar dela med er av?

PS: Senare idag kommer IW-inlägget.

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann
Ann
5 years ago

Det är tur att gubbarna har oss kvinnor, så att det händer något roligt i deras liv.

niinis
niinis
Reply to  Ann
5 years ago

HAHAHAHAHAHAHAHA! Jaaaaa, hahaha….. verkligen!

Agneta
Agneta
5 years ago
Eva
Eva
5 years ago

Hahaha
Håller med dig! Det är så jobbigt att krypa upp i den där stolen.

BMW
BMW
5 years ago

Förgyllde verkligen min dag.

Lena
Lena
5 years ago

Alltså du är för härlig! Fick mig ett gott skratt, tack för det! Kram

Nästa inlägg

Tavlor

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x