IW-ladies

Inlägget innehåller annonslänk genom Reklam för Cellbes

Har inte glömt bort er, faktiskt inte glömt bort bloggen även om det verkar så idag. Förlåt för det. När dagen går i ett och man inte förberett inlägg så gapar det tomt här på min sida.

Jag brukar ju jobba från den tiden jag vaknar ungefär. Vaknar jag 02 så brukar jag jobba mellan 02.30 och 6.30 på morgonen. Galen tid att jobba, jag vet, men det är jag och bagarna. Då brukar jag ofta uppdatera lite recept och förbereda ett och annat inlägg för veckan. Jag uppdaterar också min FB-sida med recept och går igenom mail.

Gör jag inte det jobbet på morgonen måste jag göra det nångång under dagen, men har jag då vaknat senare och har fullt upp så blir det lätt att första inlägget inte kommer in förrän sent på dagen. Som idag.

Jag som älskar att skriva morgoninlägg t ex kan tänka flera ggr på en dag på att jag missat skriva till dig. Antar att det blir så när man bloggat så länge som jag gjort. Jag har snart bloggat i 15 år också….. sjukt!

I alla fall, det här inlägget kommer innehålla hela dagen då kan man säga. Så som det skulle sett ut om jag bloggat från morgonen.

På förmiddagen träffades mamma och jag och skulle besöka Dollar Store som vi nu fått här i lilla småstaden. Tänkte inte handla något men det vet man ju hur det blir med det….

Det blev en del ändå, kom ut med 2 påsar. Så vad lyckades jag få med mig då?

Perfekt till jul. Göra Jansson i och finska lådor. Serveringsfaten älskar jag också, perfekt för vårt lilla glöggmingel vi ska ha på Söndag.

Torrschampo, Ajax och Yes Platinum. De där disktabletterna är bäst, helt klart.

Hahah! 20 spänn. Aldrig testat att ta på henne något. Blev ju tvungen att prova.

Hon spann och la sig bredvid mig och somnade på stört. Alltså, Majlis gillar ju täcke och filt. Hon ligger gärna under och myser. Minns ni när jag frågade varför hon låg och skakade i kroppen korta stunder? Då skrev någon att de gör så för att få upp värmen. Då började jag bädda ner henne och då somnade hon och slutade. Kanske hon tror att hon har ett täcke på sig bara? Jaja, fortsättning följer.

En kruka i mässing.

Isfacklor till Milos tårta på tisdag, han fyller 2 siffrigt!

Guldiga ljusstakar och så dessa jättestora porslinskulor. De ska få pryda ett Mateusfat bland lite guldkulor.

En guldig liten julgran som passar i hallen!

Bästa bästa! Torka fram och bakstjärt, torka om man spiller, snorkråkor, smuts, perfekt i bilen, snabbtvätt av armhålor. Ja men användningsområdena är ofantligt många!

Ja men en vinflasketröja måste alla ha. På söndag ska den klä glöggflaskan. Så superkitchigt men jag var ju bara tvungen! Hade man haft en hamster hade man kanske kunnat kränga på den som en tröja på den. Haha, nä jag bara skojar, tänkte så jag inte får skäll av någon med hamster nu.

Mamma ba: ”Sån här måste man ha!” Okej sa jag och köpte den. En dammtorkare. Jag som alltid blöttorksdammar, ja jag gissar att jag får lära om. Eller så varvar man. Men jäklar i lådan vad den här gamla tofsvipan ska få åk nu.

Sen hade vi lite kul också. Skapligt schyssta diadem va?

Det blev lite pepparkakor också, ska jag vara helt ärlig så tokdiggar jag inte att baka pepparkakor direkt. Bakar jag så är det lite för Milos skull, att han får vara med och röra runt lite. Annars köper jag pepparkakor. Får man säga så när det förväntas att man ska älska allt med bakning?

——————————————————————–

Jaha, IW ladies då? Hur har det gått för er? Jag fick ihop 3!!! promenader denna veckan. Fifan, jag har ökat med 150%!

Så jäkla glad! Nu kanske jag kan komma igång igen på allvar?! Älskar känslan av att vilja ta sig ut!

Hur går det för er? Skatan, long time no see….

Camilla, Elin, Katrin, Åsa, Åsali, Jennika med många fler! Rör ni på er? Hur känner ni er? Piggare, gladare, jämnare i humöret, lycklig eller är set kattskit? Berätta för mig!

———————————————————————-

Måste ju också snabbt tipsa om att Cellbes nu har 20% rabatt på allt inom HEM (⬅️länk).

————————————————————————-

Sist men inte minst! Vi måste testa att göra egen glögg hörni! Det verkar ju vara hur enkelt som helst och svingott tror jag. Lyssna bara!

HEMGJORD GLÖGG

En flaska vin
1-2 dl vodka
4 tsk strösocker
2 tsk råsocker
2 kanelstänger
10 kryddnejlikor
15 hela kardemummakärnor

Gör såhär:

1) Häll vinet i en kastrull, tillsätt alla kryddorna. Värm och låt sjuda tills sockret löst sig. Häll i vodkan och rör om.

2) Häll upp i flaska eller drick på en gång. Servera gärna med några skivor apelsin, vill du kan du klämma i några droppar apelsin i glöggen. Supergott!

Sådär, det blev ett långt inlägg. Hoppas Du haft en bra tisdag, imorgon kör vi redan Lill-lördag! ❤️

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

13 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katrin
Katrin
5 years ago

Kul med shopping!
Och bravo med promenader! Jag har kämpat på bra tycker jag; 30 min träningscykel och en 5 km snabb promenad med Bungypumpstavar. Men bäst av allt på hela veckan är att isen lagt tjock på sjöar och tjärnar, så vi har åkt i timmar både lördag och söndag på spegelblank is. Så härligt!! Ger kraft för hela vintern! Känner direkt att den ångest jag får ibland ger sig lite då jag rör mig mer. Kram!

niinis
niinis
Reply to  Katrin
5 years ago

Visst är det så, den skjuter undan ångest på ett så fantastiskt sätt. Sådär så man inte tänker på det faktiskt. Bra jobbat! Var bor du så ni fått så tjock is redan?

Kram

Katrin
Katrin
Reply to  niinis
5 years ago

I Jämtland, höglandet!

niinis
niinis
Reply to  Katrin
5 years ago

Där skulle man bo! ❄️❄️❄️

Sophia
Sophia
5 years ago

Vilken härlig dag du verkar ha haft =) vi har också dollarstore här i örebro och jag cyklar förbi till/från jobbet så det blir ett besök där titt som tätt dock är det oftast en burk med godis som följer med hem 😉 min vecka har inneburit intervaller på crosstrainer, cirkelgymspass, styrketräning, cykeln istället för bil samt några promenader.. jag börjar känna förändringar på kroppen och humöret är stabilare.

niinis
niinis
Reply to  Sophia
5 years ago

Åh vad glad jag blir att det påverkat humöret redan! Alltså, den som säger att motion inte hjälper har så fel! Härligt jobbat! ❤️

Mikaela
Mikaela
5 years ago

Jag promenerar torsdagar, lördagar och söndagar. 3.2 eller 4 km. Blir likadant varje vecka , nåt mer får jag inte ihop. Det går bara inte just nu. Tänkte man kunde göra lite gymppaträning hemma de andra dagarna men får inte ihop det. Så vikten o kroppen har inte ändrats. Min kropp o mentala hälsa skulle gärna röra på sig mer men… Snart julledig. Då ska jag ut o röra på mig varje dag i två hela veckor såvida barnen hålls friska. Hoppas också att man kan koppla av ordentligt så stressnivå i kroppen sjunker. Grubblar o funderar alldeles för mycket nu, borde få skakat av mig allt detta. Men hur??? Mitt i natten just nu och här ligger jag

niinis
niinis
Reply to  Mikaela
5 years ago

Då har du och jag legat vakna tillsammans. Jag har inte sovit sen kl 12 inatt. Vidrigt! Låt inte stressen över att inte röra på dig störa. Du ska inte stressa alls med det. Bara vara glad för det du får ihop! Snart jullov!

Kram och kärlek till dig!

Elin
Elin
5 years ago

Jag var ju inte med från början men jag skriver ändå. Det är ju lite peppande att ha några att ”rapportera” till.
Förra veckan blev det lite drygt 37 km sammanlagt. Jag och två till från mitt maratonmarschen-lag var ute på en nattlig långpromenad i lördags natt. Det blev bara hälften så långt som vi tänkt. Mest pga mig. Det känns lite surt! Läs gärna om det på 0till24.wordpress.com
Annars har jag varit rätt duktig på att gå till och från bussen. Denna vecka har startas med feber så nästa rapportering kommer inte bli så rolig.

niinis
niinis
Reply to  Elin
5 years ago

Wow! 37 km är grymt bra. Du är med fast du kom in senare såklart! Heja dig!

Berit
Berit
5 years ago

Suck jag dras med ett krånglande vänsterknä som antagligen kommer från muskeln på utsidan benet..men försöker boka in mig på träningspass på gymmet för att få till någon sorts träning iaf. Lite dans, spinning ,core träning och i söndags promenerande jag en timme 🙂 PMS from hell förra veckan med mycket tårar gjorde ju att man känner sig urlakad..fet..ful och ja du vet 🙁

niinis
niinis
Reply to  Berit
5 years ago

Låter som det jag haft! Du ska äta Omega 3, D-vitamin och så ska du köra sidan av låret på foamroller. Då släppte det för mig…. men det tog lite tid. Kan vara värt att testa i alla fall! Kramar ❤️

Camilla Nyström
5 years ago

Sent Hej från mig!
Jag har varit dyngförkyld och vi håller på med renovering hemma, så inte ett enda pass eller någon motion här inte. Jag känner mig less, trots ganska ok träning innan har jag inte gått ner i vikt, inte blivit på bättre humör men kanske starkare då.
Just nu vill jag bara inta mitt skönaste soffläge och snaska massa godsaker!
Kram!!

Nästa inlägg

Snart 15 år….

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x