BLÖK

Halloj i stugan!

Oj vad tiden redan sprungit fram. Märkligt med tanke på att jag varit vaken sen 23.30 inatt. ZzzzzZZZzzzz…. nu får den där mensen komma och rädda mig ur detta kaos denna gången. Mensen ska börja när som helst så jag går bara och väntar i stort sett. Jag har märkt en stor skillnad på sömnen de senaste pms:erna jag haft. It´s so good to be a woman.

Ursäkta mig, jag älskar min man och allt det där….. men om männen hade sån här skit så skulle inte världen se ut såhär. Män skulle inte behöva gå omkring och må pissråtta och lida i det tysta och försöka fungera som en vanlig människa i viktiga sammanhang. Som viktiga arbeten t ex. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag har det jobbet jag har, vad fasen skulle jag gjort annars? Tänk om jag hade ett yrke där mina arbetsuppgifter skulle innefatta att ta viktiga och avgörande beslut. Jag som inte ens kan besluta om jag ska äta smal spaghetti eller tjock, de simplaste besluten kan verka överväldigande.

Jag är med i en del grupper som handlar om PMS. Detta håller mig någorlunda lugn för där känner jag mig normal. Nu när jag skriver till dig känner jag mig allt annat än normal ska jag vara ärlig och säga. Det låter som att jag faktiskt inte är riktigt klok. Men i gruppen med PMS är allt normalt. Jag läser och nickar igenkännande, känner faktiskt igen mig i det mesta. Märker också att många har det värre än mig. En del har förstört flera relationer t ex, en del klarar inte av att sköta sina jobb periodvis.

Jag skriver väldigt osammanhängande också när jag har pms tror jag. Jag tappar fokus gång på gång. Enklaste uppgiften kan ta en hel evighet att få gjord. Det är som att hjärnan går ned i någon form av viloläge eller som att allt bara är ett virrvarr så man har svårt att hitta ut ur sin egen hjärna, som Mia Lundin skrev i sin bok ”Kaos i kvinnohjärnan”. Hon anar nog inte hur ”on point” detta var alltså.

Jag har en liten teori på varför jag tror allt varit lite värre de senaste månaderna, jag tränar mycket mindre mot vad jag gjort förut.  Jag har ju promenerat massor tidigare. Minst 4-5 dagar i veckan. Nu inget eller max 2 ggr på en vecka och det har pågått i månader. Jag behöver vårt IW gäng mer än någonsin. Jag behöver komma ut och röra mig och träna. Träning och motion är ju vetenskapligt bevisat en stor hjälp mot pms. Precis som den är mot ångest och oro. Så nu är det jag som får sluta gnälla och försöka göra något åt saken, så som de senaste gångerna varit är INTE kul alltså. Dock så är det lite tufft när man sover 2-3 timmar på nätterna, känns allt annat än motiverande att dra igång ett gympass eller gå en 6 km promenad. Jag har helt enkelt inte orkat.

Men, nu när mensen kommer igång och jag kanske får sova lite bättre så är jag igång. Nu jäklar är det nog. Det lilla jag kan påverka själv ska jag påverka. Så är det bara….

I morse var jag ändå lite snäll mot mig själv. Jag tände ljus i hela badrummet och satte igång bästa plingplong musiken. Klädde in telefonen i en plastpåse och la den i schampohyllan i duschen. Tog en pall in i duschen och satte mig och andades ordentligt. Duschade länge, tvättade håret sådär lugnt och långsamt, ingen stress… kände att det blev en bra start på en tröttdag.

Nu ska jag fortsätta jobba vidare här. Ett samarbete ska in för godkännande idag. Apropå hår så ska du få lite bra hårtips lite senare.

Vi hörs sen.

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
Elin
5 years ago

Hojta till om du skulle vilja ha sällskap ut någon dag. Eller du kanske vill följa med en bit eller hela vägen när vi går ett långpass med laget. Oftast är vi bara några från laget eftersom det är svårt att få ihop fem singelföräldrars kalendrar. Långpassen går vi oftast på natten med start fredag kväll.

Nettan
Nettan
5 years ago

Älskar hårtips! du får gärna tips eller visa hur man gör lockar på bästa sätt. För några år sedan tittade jag på ditt filmklipp hur du lockade håret med plattång. Du får gärna visa igen hur du lockar med locktång och plattång.Hittar inte det gamla klippet nu och jag fick aldrig in snitsen heller.

Kristin
Kristin
5 years ago

Hej!
Åh, vad jag känner igen mig i det du beskriver. Du är verkligen inte ensam. Hur många gånger har jag inte trott att jag är knäpp på riktigt. Glömmer saker, kan inte hålla tråden, migrän/ huvudvärk, vill lämna allt och flytta ut i skogen. Själv!
Vet att du tidigare skrivit om de rekommendationer som du har fått. Hjälper inte hormonkrämen längre?
Jag går själv hos Mia Lundin, hon har öppnat en klinik i Stockholm.
Stor kram till dig
Nu ska vi vara snälla med våra kroppar. Efter att ha läst detta fick jag energi till att ta en promenad

Carro
Carro
5 years ago

Går också runt och mår piss och väntar på mensen, det kryper i kroppen på mig, har kort stubin, vill helst bara ligga i ett mörkt rum helt ensam tills den här förbannade mensen startat.. Sökte hjälp för min pms på gyn för några veckor sedan, fick genast antidepressiva utskrivet trots att jag påpekade flera gånger att jag INTE vill ha det. Men nej det finns ingen annan hjälp att få hävdade läkaren.
Men jag känner att bara det att jag nu är medveten om att det är pms:en som gör mig knäpp så blir det liiiiite lättare att hantera, även för min man. Förr blev vi så jäkla osams när jag skulle ha mens men nu är han lite smidigare under mina pms-dagar.
Det ska bli skönt att jobba hela helgen, så min familj slipper mig haha, jobbar på äldreboende så där klarar jag liksom konstigt nog att hålla igen med pms-utbrotten, tack och lov haha, men exploderar när jag kommer hem istället
Trevlig helg, kram ❤

Nästa inlägg

Saffransbullar med vit choklad

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x