Saffransbullar med vit choklad

Oj oj så gott!

Vill du baka de godaste saffransbullarna till jul (eller när du vill förresten, de är ju lika goda året runt) så kan jag verkligen tipsa om dessa. Varenda gång de bakas här hemma så är det strykande åtgång, varje gång jag bjudit på dem vill dem ha recept. Så jag börjar ana att jag skapat ett succérecept på saffransbullar. 🙂 Saffransbullar med vit choklad har något alldeles speciellt över sig, den vita choklad gifter sig med saffransbullen på ett alldeles förträffligt sätt alltså. Om du nu funderar på vilket saffransbullerecept du ska använda så tipsar jag verkligen om detta.

Jag har en hel kategori som jag döpt till saffran, så vill du inspireras av massor med goda saffransrecept så klicka in HÄR.

När du bakar med saffran ska du alltid tänka att saffranet liksom torkar ut degen så alltid lite mer vätska av något slag i saffransdegar. I detta recept har jag använt mig av creme fraiche och det är succé ska jag säga dig. Fr o m nu kommer jag alltid använda det, gärna fet variant för saffran älskar fett.

Vill du bjuda på en efterrätt med saffran som kommer få folk att smälla av kan jag verkligen rekommendera denna som du serverar i glas, inte bara supergod, den är vacker också! Klicka HÄR för recept.

Älskar den gyllengula färgen, man blir ju glad av bara färgen. Till glöggmyset ska absolut dessa godingar bakas. De är så sjukt goda. Ska också baka glutenfria, brukar använda mig av detta recept (<klicka), blir sååå goda!

Saffransbullar med vit choklad, ca 35 st

5 dl mjölk
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g créme fraiche 15%
100 g mjukt smör
Ca 12-13 dl vetemjöl

Fyllning:

200 gr mjukt smör
200 gr vitchoklad

Pensling:

1 ägg
Pärlsocker

Gör så här:

1) Värm mjölk och saffran till max 37 grader.

2) Lös upp jästen i degvätskan.
Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Jag kör den så länge tills den släpper kanterna fint i degbunken. De ska vara precis så de släpper, då blir dem som saftigast.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

5) Riv den vita chokladen eller skala den med en potatisskalare. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar.

6) Kavla ut varje degbit till en rektangel,  cirka 1 cm tjock.

7) Bred smöret över plattan och strö den rivna chokladen över,  vik den på mitten så du får en rektangel. Skär sedan 2-3 cm breda bitar, snurra ändarna åt varsitt håll och snurra den sedan runt ett av dina fingrar. ”Knyt” ihop änden underifrån.

8) Lägg rullarna pappersformar på en bakplåt. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Vispa upp ägg till penslingen. Pensla bullarna, strö över pärlsocker och grädda i 8-10 minuter. Ät & njut!

Såhär tyckte min man första gången han smakade dessa bullar:

Det kan man kalla ett gott betyg! 🙂

Nedan får du några smakprov på vad för recept som finns på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Img 3966 1.jpg

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR (<klicka)

Img 3968 1.jpg

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

 

108
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ida
Ida
5 years ago

Bakade dom här förra helgen och dom var ljuvliga!

niinis
niinis
Reply to  Ida
5 years ago

Visst är dom!? Galet goda!

Elin
Elin
5 years ago

Hej!

Kan man använda grunddegen till vanliga lussekatter?

niinis
niinis
Reply to  Elin
5 years ago

Absolut!

Malin
Malin
5 years ago

Min mamma gör också goda saffransbullar och brukar ha lite mandelmassa i smörkrämen, väldigt gott! jag ska testa den här varianten till advent!!

niinis
niinis
Reply to  Malin
5 years ago

Låter gott!

Maritha T
Maritha T
5 years ago

Ser fram emot glutenfria receptet då jag nyligen fått besked om glutenintolerans. Allt jag provat att baka hittills blir torrt och tråkigt och jag vet inte vad jag gör för fel.

Anne
Anne
3 years ago

Jag brukar ha vaniljkräm(hemlagad) i mina saffransbullar. Blir också supergott!

Nästa inlägg

Livet

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x