Så tvättar du inte håret för ofta

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för NordicFeel och Bangerhead

Jag tänkte berätta hur jag lyckats sluta tvätta håret stup i kvarten. Jag vet att det helt och hållet är produkternas förtjänst, annars hade man ju inte stått ut.

Jag älskar ett blankt och välskött hår och fick min beskärda del av slitet hår när det blev förstört vid min blekning. Håret gick av ca 30 cm och hade jag inte haft en plan att kapa av det hade jag förmodligen svimmat.

Det som då hände var att jag fick börja tänka om helt med mitt hår. T ex så sliter en tvätt nåt kopiöst på håret, använder man sedan lite halvadana produkter så gör det ännu större skada. Ett torrt slitet hår behöver all vård den kan få för att skina och vara följsamt och fräscht. Framförallt att inte tvättas för ofta och att det måste få fin vård regelbundet.

Min hårrutin ser ut ungefär såhär:

Tvättar håret med bra produkter. Just nu har jag detta schampoo och balsam från Kevin Murphy. Schampot är för sprött och kemiskt skadat hår, det rengör genom att försiktigt polera ytan på håret och ge ett skyddande hölje för att förstärka håret och ge det glans. Balsamet återuppbygger med sheasmör och aloe vera som gör håret elastiskt och ger det lyster. Den har en smörjande effekt som skyddar hårstrået och gör det hanterbart. Det lämnar håret silkeslent och följsamt, även om jag har mycket skador kvar i topparna. Det finns att köpa som ett duo-kit HÄR.

Mellan schampoo och balsam har jag i en inpackning. Alltid! Varje gång jag tvättar. Det tycker jag alla borde ha, en inpackning lagar slitage på djupet och gör hårstrået starkare. Jag använder alltid Loreals Absolut Repair, tycker den är bäst bäst bäst! Kom ihåg att alltid använda inpackningen mellan schampo och balsam.

Schampot öppnar nämligen hårstrået för att rengöra det på djupet. När hårstrået står öppet efter en tvätt smäller man in inpackningen, när inpackningen fått verka gå in djupt i hårstrået och verka klart vill man sluta in alla vårdande produkter och det är då man sluter det genom att ha i balsam.

När jag sedan tvättat klart håret och fått det handdukstorkat så har jag i nästa vårdande produkt.

Kerastase Resistance är ett dubbelverkande serum med värmeskydd. Försluter och reparerar mycket skadat och torrt hår. Den här produkten gör verkligen underverk. Inte en kluven topp så långt ögat kan nå alltså! Allt frizz försvinner verkligen.

När jag haft i vårdande produkter så är det dags att torka det. Jag som har extensions måste torka det, annars blir det en enda soppa av allt. Sedan brukar jag avsluta med att locka topparna lite.

Sist men inte minst så drar jag i hårolja i topparna. Det gör en väsentlig skillnad för håret och behåller toppar intakta och frias borta.

Jag använder Moroccanoil helt enkelt för att det bara är bäst. Såg att denna just nu dessutom var nedsatt i pris. Det är superdrygt dessutom och har egenskaper som:

  • Rik på vitaminer, antioxidanter och protein
  • Stärkande och vårdande för håret
  • Minskar fönings- och stylingtiden (ja, man kan ha i innan föning också)
  • Eliminerar frissighet
  • Skyddar håret i förorenade miljöer

Så ser min hårrutin ut dag 1. Dag 2 och 3 borstar jag det bara på morgonen. Dag 4 och 5 använder jag torrschampo! Här använder jag lite olika. En bra jag använt men som precis tagit slut är denna från Maria Nila.

Denna dry schampoo avlämnar inget vitt alls och håller riktigt bra! Det tar bort allt som känns fett och oljigt och ger också volym.

Budgetvarianten av torrschampo är denna från Batiste. Jag köpte den på Dollarstore häromdagen men den finns också att beställa på nätet HÄR. Ska dock säga att den inte alls är lika bra, den ger en lite dassig och matt känsla. Det gör inte den från Maria Nila. Men men, den duger tills den andra jag beställt kommer. Ska säga att jag använder torrschampo också för att ge håret volym, ett tips bara.

Så med andra ord tvättar jag håret typ dag 5 eller 6. Beror lite på vad jag gjort. Har jag varit jättesvettig, ja men då har jag tvättat håret tidigare. Men mitt mål är att bara tvätta det var 5:e eller 6:e dag. Håret blir inte alls lika flottigt efter en stund. Talgkörtlarna vänjer sig vid det och så känner jag att jag spar håret från onödigt slitage.

Det var det, hoppas du också ska bli lite inspirerad att inte tvätta håret så ofta!

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Madame Edith
5 years ago

Bra tips 😀 Tack!

Marie
Marie
5 years ago

Tack för tips. Måste testa de Kevin Murphy-produkterna. Älskar Hydrate me.
Testade däremot Loreal-schampoo och balsam som du rekommenderade, och det funkade inte alls på mig. Blev flottigt direkt. Så nu får dottern det. =)

niinis
niinis
Reply to  Marie
5 years ago

Blev det? Inte på mig… men mitt hår har ju varit extremt torrt, kan ju vara därför det funkade på mig. 🙂 Kevin Murphy är så jädrans grymt! Inte haft såhär glansigt hår sen jag förstörde det för snart 1 år sedan. 🙂 Hoppas dottern blir glad i alla fall! 🙂

Therese
Therese
5 years ago

Jisses, den rutinen känns nästintill omöjlig med två små hemma. Men jag lär inte tvätta det för ofta iaf

Sophia
Sophia
5 years ago

Jag har sedan ca 1 år tillbaka endast tvättat håret en gång i veckan, sköljer håret om jag tränat… behöver sällan använda torrschampo och mittt hår och hårbotten mår så mkt bättre.. men när jag bytte schampoo (använder redken) så fick jag problem direkt.. det misstaget gör jag inte om toppen med tips på bra produkter

Nästa inlägg

SAFFRANSMARINERAD KYCKLING

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x