SAFFRANSMARINERAD KYCKLING

Något riktigt gott att mumsa på i juletider är dessa kycklingvingar/klubbor som marinerats i en riktigt julig marinad.

SAFFRANSMARINERAD KYCKLING

500 g kycklingvingar

500 g kycklingklubbor

1 burk creme fraiche

1 pkt saffran

1 chilifrukt röd (ta mindre om du inte vill ha den så het)

2 vitlöksklyftor

Salt

Peppar

Gör såhär:

1) Kvällen innan gör du marinaden och lägger kycklingen i den. Jag brukar göra en påse som jag har allt i. Du kan också snabbmarinera i ca 2 timmar.

2) Dagen efter, lägg kycklingen i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 200 grader och låt kycklingen tillagas i ca 30-35 minuter. Den ska vara helt genomvit.

3) Servera kycklingen med ris eller som en del på ett plockbord. Perfekt för julens festligheter.

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

Kika gärna också på dessa recept:

Fisksoppa med saffran

Magiska saffransbullar

1
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Henrik
Henrik
4 years ago

Det där lät både spännande och gott 🙂 En fråga, pressar eller river du vitlöksklyftorna till marinaden??

niinis
niinis
Reply to  Henrik
4 years ago

Pressar! Ja detta är verkligen en höjdare.

Henrik
Henrik
Reply to  niinis
4 years ago

Tack, det blir till att testa i helgen 🙂 Trevlig helg 🙂

Nästa inlägg

BLÖK

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x