Måndagsångest

Godmorgon!

Det är måndag och min måndagsångest slog till med full kraft. Ibland är måndag riktigt röv alltså. Undra just vad det beror på att en del måndagar känns bra, andra hemska? Antar att det har med mindset att göra. Eller menscykel kanske?

Har i alla fall haft en väldigt mysig helg. Vi har hunnit med massor och idag hade jag gärna haft en helg efter helgen så att säga. Kan ni känna så? Ibland gör man så mycket på helgerna så man hade behövt lite ledigt efter. Knasigt det där.

Något som varit ännu mer knasigt denna helg har varit mitt temperament. Jag har haft som en raket i kroppen när jag blivit irriterad. Den där raketen har liksom startat precis som när de far ut i rymden. 10, 9, 8, 7…….. och sedan har det bara sagt pang och jag har hävt ur mig finska svordomar som en gammal röktant i en liten röd stuga bredvid någon bäck i det norra finska skogarna.

Att möblera om och julpynta kräver en del skruva upp och skruva ned saker, flytta om, spika upp osv. Dessutom är jag 159 cm (trodde länge det var 160 men så var det inte). Att vara kort i rocken kan vara nog så enerverande när man ska försöka nå högt. Och så tappar man spiken, skruven, slår i benet, trillar ner, når inte osv. Så de finska svordomarna har haglat.

Det är något nytt. Jag svär aldrig på finska, förstår verkligen inte var det kommer ifrån? Sa t.o.m något på finska till Tony när jag blev irriterad på honom. Såg att han hajade till. Det är då man blir lite full i skratt och så slutar det att vi garvar åt hela grejen istället.

Hörni, igår hade vi glöggmys hemma hos oss då det var 1:a advent. Några av de närmaste, lite gott att tugga på och några timmar vid vårt bord här hemma gjorde susen för själen. Har massor med nya recept som jag ska bjuda på denna veckan.

Nu ska jag jobba vidare här så hörs vi sen med en ny rykande het MÅNDAGSLISTA. Haha, man kan ju låtsas vara pepp om inte annat.

Ha nu en fin måndag om du inte kikar in mer idag.

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Lär ditt barn att hantera pengar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x