Må bättre

Inlägget innehåller annonslänkar för Welloteket

Ni vet ju hur mycket jag pratat om diverse vitaminer och mineraler i form av tillskott här på bloggen. Jag är ju en riktig förespråkare för att vi förmodligen är väldigt många som behöver extra tillskott i den värld vi lever i idag.

Själv så har jag inte tagit något prov, men av att jag började äta så märkte jag en sån otrolig skillnad. Det började med grov PMS och nu mörker jag sån skillnad av att äta det.

Min senaste ranson av tillskott.

Varför behöver man tillskott då tro? Några orsaker är att vi äter P-piller och läkemedel, att vi får i oss gifter och att våra jordar där allt växer är utarmade. Vi får inte i oss den näring vi behöver via maten utan att komplettera vår mat med bra kosttillskott.

1) MARKEN. Bara att jämföra vår mark nu och för 50 år sedan så är skillnaden enorm, även om man väljer ekologiskt odlat så innehåller den jorden undermåliga mängder av näring.

2) SKRÄPMAT. Genomsnittsmänniskan väljer ofta snabbmat och lagar mer sällan maten på rätt sätt.

3) ÖKAT AVGIFTNINGSBEHOV. Kroppen använder näringsämnen för att avgifta våra av miljön förgiftade kroppar. Metaller och kemikalier från vatten, luft, plastvaror m.m stressar vår hälsa. Ju mer gifter det finns i samhället, desto bättre näringsresurser behöver kroppen för att handskas med det.

4) INTAG AV LÄKEMEDEL OCH P-PILLER. När vi intar läkemedel använder kroppen näring för att bryta ned och utnyttja dem samt för att bli av med rester. Många läkemedel är dessutom vatten- och mineraldrivande samt förstör upptaget av näringsämnen. Alla som intar p-piller eller läkemedel behöver kosttillskott för att kompensera för näringsförlusten samt för att läkemedlen ska fungerar bättre och att eventuella biverkningar ska bli mindre.

5) GENETISKA FELAKTIGHETER. Forskning under de senaste decennierna har visat att extra stora intag av vitaminer och mineraler som B6, B12, folsyra, zink och C-vitamin kan kompensera för felaktiga genetiska signaler som gör att människor lättare eller tidigare utvecklar sjukdomar. Regelbundet intag av tillskott minskar också risken att våra barn drabbas av vanliga sjukdomar som fetma, diabetes och cancer.

KÄLLA HÄR!

I vår familj äter ALLA tillskott. De som jag får tjata på är en av barnen och Tony. Som nu, när vi har detta mörker så behöver våra kroppar ett extra tillskott av D-vitamin.

Det här D-vitaminet äter vi alla förutom Milo, han får lite mindre. Nu när det är som mörkast så tar jag ibland 2 per dag. Märker en oerhörd skillnad på leder och mitt humör.

Vi hinner helt enkelt inte få i oss den sol vi behöver på naturlig väg under sommarhalvåret – utan vi måste själva se till att ligga steget före – att äta tillskott.
Skulle fler tillföra extra D-vitamin skulle vi ha en bättre folkhälsa i Sverige, menar flera experter. Källa HÄR.

Detta B-komplex äter jag.

Är du trött, deprimerad, har minnesproblem, sprickor i mungiporna, lider av sömnlöshet, håravfall och har sköra naglar bl a så kan du lida brist på B-vitamin.
Brist på B-vitaminerna kan yttra sig på många sätt. Läs mer HÄR.

Lactovitalis kids

Nytt för oss, men detta ska vara så inihelskotta bra. Jag äter ju mag/tarmbakterier så varför skulle inte resten av familjen göra det. Hjälper kroppens immunförsvar, bidrar också till kroppens normala nervsystem och psykologiska funktioner.

Psylliumfröskal

Detta använder jag istället för fiberhusk i min glutenfria bakning. Så jäkla bra är det! Tänk dig att du vill baka något glutenfritt men hittar inga recept. Ta ett vanligt recept, byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix och tillsätt 1-2 msk av detta så är du hemma.

Ska prova denna järnsaft.

Jag lider ju av järnbrist, måste hela tiden fylla på och något som är svårt att få ordning på är just grav järnbrist. När jag för första gången fick veta att jag hade brist så var jag helt sänkt, det var nångång 2013. Själva HB:t visade normala värden men jag hade 4 i ferritinvärde vilket visar järndepåerna i kroppen. Läkaren undrade hur jag orkade stå upp? Nu senast hade jag 20 vilket är superbra men det ska helst ligga på 100. Ska testa denna järnsaft nu för att se om jag kan få upp det ytterligare?

Nu måste jag åka och hämta Milo! Hörs senare!

Kram Nina

6
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

IRONWOMAN VECKA 7

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x