ANNONS

Energier

/

Det jag ska skriva om nu kanske kan verka flummigt för en del. Jag är lite flummig och älskar att det hjälpt mig så mycket i att hitta mig själv och må så mycket bättre. Om du inte vill läsa om energier och såna saker kan du hoppa över detta inlägg, är du det minsta intresserad så fortsätter du givetvis.

Ja jag tänkte vi skulle prata lite om att skydda sig mot energier som inte gör gott för en. Jag vet inte om du tänkt på det men ibland så kan ett samtal med en person kännas jobbig och slitsam. Som att varje ord den personen säger går rakt in i vårt känsligaste område.

Jag har ju i många år, alltså så länge jag kan minnas, känt att jag ibland bara kan känna mig ledsen och uppgiven utan att veta varför. Jag kunde stå i kassan på ICA och plötsligt känna mig yr och konstig, jag kunde ofta också komma in i ett rum och bara känna obehag utan att kunna förklara varför. Det var bara en känsla.

Allas energier är som vibrationer i vår värld. Om du t ex har en person framför dig i kassan som mår väldigt dåligt av olika anledningar så kan du ta in den personens energier i dig och få en känsla som kanske påminner om den personens känslor och mående. Sitter du bredvid en person som inte mår bra så kan du ta in det, detsamma gäller såklart tvärtemot. Är personen väldigt lycklig och mår bra så kan du ta in den personens energier och känna sig upprymd och må väldigt bra. Har ett stort bråk pågått i ett rum innan du går in där så kan du känna av att rummet inte känns trevligt när du kliver in där, det som just hänt i rummet hänger liksom kvar.

Länge var detta väldigt förvirrande för mig. Ja faktiskt tills jag gick till ett medium och fick konstaterat att jag själv var medial och väldigt mottaglig för andra energier. Länge trodde jag själv att jag var sjuk och blev ju om än inte ännu mer hypokondrisk. Jag svalde allas energier då jag inte skyddade mig överhuvudtaget vilket gjorde att jag mådde väldigt dåligt på vissa platser och i vissa situationer utan att kunna förklara varför. Jag trodde ju att det var något kroppsligt på mig som var problemet.

Tänk dig då att du har en person i din närhet som vi säger inte mår bra. Den personen kanske är olycklig av många olika anledningar och så träffar du den här personen. Det som ofta händer då om du är relativt öppen i din egen energi är att du tar in den personens energier i dig. Dvs om du inte skyddar dig själv. Låt säga att den här personen inte är särskilt trevlig heller. Personen kanske är väldigt krävande, plump, lite småelak osv…. ja då blir inte känslan i dig direkt bättre. Efteråt brukar man känna sig både ledsen, tom och urlakad. Det kan t.o.m hänga kvar till dagen efter.

Många av oss försöker kanske bli av med de människor som suger våra energier. Det kan handla om en elak vän som är missunnsam eller bara väldigt egocentrisk. Det kan handla om släktingar som får en att känna sig ledsen och utnyttjad kanske, eller överkörd. Det finns många känslor här…. En del energitjuvar kanske det inte är så lätt att bli av med rent fysiskt, kanske måste du umgås med vissa v dessa personer i vissa sammanhand. Då är det här skyddet som jag pratar om superviktigt och effektivt.

Låt oss prata om att skydda sig!Jag gör detta så ofta jag kommer ihåg och om jag ska göra något som är väldigt jobbigt för mig.

Jag gjorde t ex detta sist jag var på begravning. Förr har jag knappt kunnat gå på begravningar då jag i stort sett brutit ihop. Jag kommer aldrig glömma när jag gick på Magnus (mitt ex) mormors begravning och bröt ihop fullständigt. Hon stod inte mig så nära så det var lite märkligt att jag blev så knäckt. Senare fick jag lära mig att jag ju tar in andras energier vilket gör att känslor kan vara dubbelt upp, trippelt upp. Så innan jag går på något så jobbigt som en begravning måste jag köra min skyddsprocedur för att skydda mig mot andras känslor och energier. Tony som stått mig närmast i allt detta blev faktiskt förundrad över hur lugn jag blev sist vi var på begravning. Kan ärligt säga att jag hade svårt att tro på den här ”skyddstjossangrejen” innan jag gick på begravningen men gav det en chans. Kan säga att det blev en otrolig skillnad.

Att skydda sig och sin egen energi kan vara bra att göra lite då och då, även i det vardagliga livet. Låt säga att du har en krävande chef som suger mycket energi, eller en arbetskamrat som du tycker är jättejobbig. Det kan också handla om att du ska träffa någon som du vet mår dåligt, då kan det vara bra att skydda dig själv. Då kan en enkel visualisering vara bra att göra innan du åker till jobbet lite då  och då. Ett enkelt knep att ta till om man känner att man blir dränerad på energi.

Det enda du behöver göra är att gå undan och vara lite för dig själv. Blunda och visualisera att du beskyddas av en genomskinlig bubbla. Det kan vara glasväggar eller liknande också, men hela grejen handlar om att du själv ser hur du blir beskyddad av denna bubbla. Så enkelt är det.

Testa nästa gång du ska träffa någon som du vet kommer suga din energi, testa och se om du känner någon skillnad. Hoppas det funkar lika bra som det gör för mig.

Mitt sista tips är kristaller. Det är fortfarande lite nytt för mig. Jag kan inte så mycket om det men försöker läsa lite om det och också använda dem när jag känner att jag behöver. Kristaller har många användningsområden. Man kan t ex rena ett rum från negativa energier med en kristall, man kan skydda sig mot elektromagnetisk strålning och man kan också få lugn och energi av den. Min vän Carola är bra på det här så jag brukar sms:a henne när jag undrar något. 🙂 Det står också ofantligt mycket om kristaller på nätet, hur de tillverkas i naturen och varför och hur de funkar.

Detta är en av mina kristaller, en rosenkvarts. Den är en mild snäll kristall som ger mild positiv energi med mycket kärlek. Den kallas också för kärlekens sten. Den hjälper till med att känna kärlek till sig själv genom att ge dig mer självkänsla men också att känna kärlek gentemot andra. Rosenkvarts balanserar våra känslor. Den minskar känslor av ilska, rädsla, stress, skuld, ångest och sorg. Den löser upp blockeringar och kan hjälpa till att hela trauman och jobbigheter ifrån vår barndom. Man kan med fördel sova med den under kudden för att den ska ge oss bättre sömn. Jag har fått tipset att tvätta den lite då och då för att rena den och ladda den i fönstret när det är fullmåne.

Jag ska bli mycket bättre på att använda mina kristaller. Jag har gjort det ett par gånger när jag gjort lite jobbiga saker och upplever helt klart att de hjälper mig och gör mig lugn.

Hoppas du fått lite inspiration att kanske börja utforska detta lite mer. Jag gör det och jag älskar det!

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00