Mamma har ordet

Det kom en kommentar och en förfrågan om min mamma kunde tänkas gästblogga, jag frågade mamma och hon lovade att hon kunde skriva några rader.

Varsågoda, min älskade mamma Suoma har ordet:

Hej Ninas mamma Suoma här. Tänkte skriva några rader då detta var ett önskemål på Ninas blogg. Så roligt. Jag tänkte skriva lite om mina tankar med att vara Ninas mamma.

Jag och Ninas pappa flyttade till Sverige 1971 och jag blev gravid bara några månader efter, det var förstås lite skrämmande utan att kunna språk och utan att ha sitt nära ”nätverk” här. Men vi var ju unga och kära, det fanns ingen återvändo. Sedan kom vår lilla solstråle, Ninnu. Vi har alltid kallat henne solstrålen i familjen och sen har hon fått ”Ninnu” som smeknamn.

Livet i Sverige blev lättare vart efter vi lärde oss språket. Då blev vi en liten lycklig och kämpande familj i Sverige.

Nina är 11 år och vi gifter oss i norra Finland.

Som liten var Nina en livlig liten dam. Hon var ofta med sin pappa på idrottsplatser och ville verkligen vara en duktig flicka. Hon deltog i friidrottstävlingar och sprang ibland så att hon kissade på sig. Hon var en väldigt mammig flicka och hon längtade efter sin mamma varje dag. Var jag borta en kväll så luktade hon på mina kläder o kollade oroligt i fönstren.

Jag tror att detta var en svit av att hon bara hade sin lilla familj här i Enköping. Inga mor eller farföräldrar att gå till som jag hade när jag var liten. Det var kanske tur att hon var så livlig och öppen redan som barn. Hon hade alltid en massa kompisar och lärde sig svenska fort. Som 9 åring blev Nina storasyster, hon var en mycket stolt syster till sin lillasyster.

Hur är det att vara mamma till en som har ”blogg” som sitt arbete?

Även om hon har själv valt att lämna ut sig till allmänheten så kan det göra ont i mammas hjärta om det är någon som skriver elaka saker om henne. Jag vet ju att Nina kan bli så otroligt ledsen om hon får helt obefogad kritik. Hon kanske bjuder på sig själv lite för mycket, åtminstone i mammas värld, men Nina har alltid varit en väldigt öppen person. Detta kanske hon har ärvt av sin mamma, jag är ju likadan. Jag är som vilken mamma som helst som vill skydda sina barn så mycket som möjligt. Hon har valt att ha det som sitt arbete men hon säger att hon har väldigt snälla läsare. Det vet ju jag, jag läser ju era kommentarer.

Jag är så tacksam att hon o hennes familj vill umgås med oss föräldrar. Ibland får mammsen följa med på hennes roliga evengemanger. Jag tycker att hon är mycket duktig på att ordna den sortens tillställningar.

Ibland har vi lite svårt att hänga med i hennes kreativa värld men oftast blir det jättebra resultat. Det är tur att hon har en man som stöttar henne i allt.

Jag är så tacksam för att få vara mamma till ”Ninnu” och tack för att ni är snälla emot henne.

Tack för mig.

Kram Ninas mamma Suoma.

1
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Synnøve Irene Kjerstad
5 years ago

Så härligt att få mamma att skriva. En vacker kvinna tycker jag. Bröllopsbilden visar det. Ska nog börja kalla dig Ninnu nu tror jag, fniss.
Tusen tack för ett förfriskande inlägg från en vacker kvinna i sina bästa år.
Kram från Norge.

Ingemar Snickars
Ingemar Snickars
5 years ago

Hyvin kirjoitettu Suoma!

Mamma till 3
Mamma till 3
5 years ago

Men herregud…bröllopsbilden. var som att se Milo på kortet. 🙂

Annica. B
Annica. B
5 years ago

Tack för fint gästinlägg ❣️

J
J
5 years ago

Härligt inlägg! Så mysigt med er fantastiska kontakt. Va rädd om om varandra

Agneta
Agneta
5 years ago

Hej. Det var jag som önskade några rader från dig,. Vad trevligt att läsa! Var än jag bott i Sverige så har jag haft finländare som grannar,så ni måste vara ganska stor andel som bor här.Hoppas du njuter av din pension och får mycket tid till dina mattinköp.Kram

Anna
Anna
5 years ago

Men åh så fint! Tårar i ögonen! Nina är så duktig, vi älskar henne!

niinis
niinis
Reply to  Anna
5 years ago

Men åh, nu får du mig att gråta. 🙁 Jag som har sån sjuk PMS idag också. Tack så mycket! ♥♥♥

Nästa inlägg

Äppelfrallor och Sköna Söndag

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x