När gammal vill lämna jordelivet

Hej och gokväll raringar!

Just satt mig i soffan efter massa fix här hemma. Är helt slut men så stolt och glad att jag orkar vara vaken längre på kvällarna nu. Ljuset gör mycket för mig.

Vet inte om jag redan berättade det men jag pratade med min mormor för någon vecka sedan. Jag har ingen direkt kontakt med min mormor tyvärr, hon bor i Norra Finland och vi har aldrig hållit kontakten på det sättet. Däremot är jag uppvuxen i Finland på somrarna till jag var 14 år så jag har ju hängt med min mormor när vi varit där. Önskar dock att vi hade kunnat hålla kontakten på något vis.

Det är en viss sorg med det. Jag har bara haft henne i stort sett. Min morfar dog när jag bara var 5 år. Minns begravningen än idag. Morfar stod mig väldigt nära, det var han och jag när vi var i Finland. 2 medium har ju också sagt att morfar alltid är med mig….

Min farmor hade jag ingen kontakt med och min farfar dog när jag var 14. Alla har bott i Finland så det har ju sina naturliga förklaringar. Men det är som sagt en sorg. Jag önskar att jag hade haft en mor eller farförälder här i närheten som jag hade kunnat haft i mitt liv.

Samtalet med mormor har satt sig i hjärtat på mig. Mormor har liksom gett upp livet lite. Hon finner ingen direkt livslust i något längre för hon är gammal, sliten och trött. Jag blev så otroligt berörd av det. Hon sa att hon saknade bilder på mina barn att ha i bokhyllan.

Även fast vi inte ens hade planerat det så hörde jag mig själv säga  ”Mormor, jag kommer personligen med bilderna till dig i sommar”.

Jag kände bara att jag måste träffa henne nu. Jag vill höra allt om morfar och hennes liv. Jag vill veta hur tankarna går när man är 90 år. Hur tänker man om allt? Om döden och vad som ska hända sen?

Mormor svarade:

”Ja Nina, men vi får se om jag lever då”.

Mitt hjärta gick sönder på något sätt. Det känns så makabert när någon säger så. Det är så nära döden man kan komma på något sätt. När man gett upp och går och väntar på att dö.

Jag svarade mormor:

”Nu måste du hålla dig levande tills jag kommer i sommar mormor”!

”Ja jag får väl det då!” svarade mormor.

Våra planer var inte norra Finland alls denna sommar. Vi har pratat om Öland och västkusten. Men nu kastades allt om. Jag tog det lite försiktigt med Tony, han visste ju inte att jag pladdrat ihop en resa 130 mil upp till norra tjottahejti i Finland. Han är kanske inte supertaggad för norra Finland som semester men han förstod mig till 100%.

Nu måste jag dock hitta lite mysiga ställen på vägen upp. Ett stopp blir i alla fall Leksands sommarland. Där var vi senast när Milo var miniliten. Jag vet att uppåt i landet så finns det jättefina ställen. Vill ju att han ska kunna säga att det blev en toppensemester på alla sätt innan vi kommer hem. Övertyga om att Norrland kan vara magiskt med sin midnattssol.

Har du några mysiga ställen att tipsa om så får du gärna göra det!

Vi kommer att ha ”Vagnhild”med oss. ”Vagnhild” ska också hälsa på mormor. Idag var jag tvungen och kliva in i vagnen och bara börja förbereda inför vår och sommar. När solen och våren kommer så är man ju så sjukt sugen på att börja damma av husvagnen. Vi älskar verkligen henne!

HÄR, HÄR, HÄR, HÄR och HÄR kan du läsa om renoveringen av vår husvagn.

Hepp, nu måste jag vila lite. Hoppas allt är bra med er. ❤️

Natti natti!

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
5 years ago

För det första, det är ju inte midnattssol mer än allra högst upp i Norrland bor högt upp men har ändå inte riiiktigt sol dygnet runt fast ljust såklart
Har två campingtips där jag varit mkt. Ett är Norrfällsviken på Höga kusten, suuuperfint!
Nästa är Byske, i västerbotten. Där finns mkt att sysselsätta sig med och där är också superfint vid havet.
Sen när ni har passerat Luleå en bit kan ni stanna till här hos oss på fika

niinis
niinis
Reply to  Therese
5 years ago

Hos mormor är det midnattssol, har tillbringat alla mina somrar där och förbannat den där solen som aldrig vill gå ner, och det är ju dit vi ska åka.

Tack för tips!

Marie
Marie
5 years ago

Om du bara ska sova och ha en vacker vy att somna och vakna till nära e4, http://www.skulebergethavscamping.se/sv , mycket mysigare än Norrfällsviken, som någon annan tipsat om, tycker jag då det är så tjockt med folk där. Jag är uppvuxen i närheten och badade ofta i Veåsand som barn.

niinis
niinis
Reply to  Marie
5 years ago

Tack för tips! ♥

Karin
Karin
5 years ago

Fast du är väl ledig hela sommaren och din man 4-5 veckor? Finns massor av tid över till annat. Ha inte dåligt samvete. Alternativet är väl att du åker dit själv. Då har du all tid bara för mormor.

niinis
niinis
Reply to  Karin
5 years ago

Nä, jag är inte ledig hela sommaren tyvärr. Men Milo behöver inte gå på fritids på sitt sommarlov då jag kan sköta mitt jobb hemifrån. Nä, jag ska försöka att inte ha dåligt samvete. Vill gärna ta med familjen så mormor får träffa dom också….sen är jag inte mycket för att åka ifrån dom. Inte alls min grej, får ont i magen bara jag tänker på det. Haha…. 🙂

Anonym
Anonym
5 years ago

Jag vill också tipsa om ett stopp i Byske! Nu är ju jag född och uppvuxen där så jag kanske är en aning partisk… 😉 Men jag vet att campingen är väldigt populär och får bra betyg från gästerna 🙂

niinis
niinis
Reply to  Anonym
5 years ago

Tack för tips! ♥

V
V
5 years ago

Kukkolaforsen har campingplatser, ligger nära gränsövergången Haparanda/Torneå som jag antar att ni ska passera. Galet vackert och underbart värdskap. En riktig pärla! http://www.kukkolaforsen.se
Beroende på hur långt upp i Finland ni sen ska så finns ju tomteland i Rovaniemi (ca. 12-13 mil nordostlig riktning från Haparanda/Torneå). För dig som har rötterna i Finland vet ju förståss att tomten kommer därifrån

niinis
niinis
Reply to  V
5 years ago

Åh där har jag bott många gånger med min familj. Så fint där!!! Tomten har vi också hälsat på och där blir det såklart ett besök. 🙂

Tina
Tina
5 years ago

Norrland är super mysigt på sommaren. Det var många år sedan jag var där men det kanske är kul för Milo att åka till Esrange. Där skjuter man upp raketer.

niinis
niinis
Reply to  Tina
5 years ago

Tack för tips! ♥

Nästa inlägg

Satt hon och kissade?

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x