ANNONS

Kycklingfärsgratäng med creme fraiche röra

/

Hej igen!

Ja jag skulle ju bjuda dig på ett recept på den där gratängen som jag lagade igår. Den blev supergod verkligen och alla i familjen åt som hästar. Hela gratängen gick åt i ett nafs, det är ett gott betyg minsann!

Detta är ett recept från Åse på 56kilo ifrån början, men som jag berättade så ändrade jag lite i det.

Tyvärr inga fancy bilder mer än på min egen tallrik. Hann inte. Folk var så glupska.

KYCKLINGFÄRSGRATÄNG

500 g kycklingfärs (funkar såklart med köttfärs också) 

1 gul lök (jag som har IBS har i lökolja istället)

2 vitlöksklyftor (jag som har IBS har i vitlöksolja istället)

1 röd paprika

400 g krossade tomater

1 dl vatten

1 msk tomatpuré

3 msk oxfond (går bra fast jag har IBS)

2 tsk paprikapulver

2 tsk spiskummin

Salt & peppar

10 körsbärstomater

2 dl creme fraiche

1,5 dl riven mozzarella

Stek i kokosolja

Gör såhär:

1) Ugn 200 grader. Stek kycklingfärsen i kokosoljan.

2) Hacka paprikan och ha i den när kycklingfärsen stekt så den inte längre är rosa.

3) Ha i lök och vitlök. Häll i krossade tomater, tomatpuré, oxfond, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Häll också i vattnet. Låt puttra på medelvärme i ca 15 minuter.

4) Blanda creme fraiche och mozzarellaost, salta och peppra.

5) Häll kycklingfärsröran i en ugnsfast form. Bred på creme fraiche röran uppepå. Dela tomaterna och ha på dem uppepå.

6) In i ugnen i ca 15 min. Vi åt en grönsallad med fetaost till. Såååå gott!

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00