Skärpning!

Godmorgon Lördag!

Här är det en kall morgon men solen skiner för fulla muggar. Jag har startat dagen med promenad och löpning på löpbandet här hemma. Så jäkla nöjd över mig själv kan jag säga. Ok, det känns som hela kroppen skumpar värre än en hoppborg för varje steg men vem fasen bryr sig? Känslan är ju bara så grym! Jag går och springer om vartannat, och så tittar jag på ”Ensam mamma söker”. Kommit till när tjejerna ska åka hem till killarna och hälsa på, så spännande!

Svettlobba! Så galet nöjd och så skönt efteråt. Tony springer ju 5 dagar i veckan på vårt löpband, allt mellan 5-10 km per gång. Så jäkla duktig! Han imponerar så otroligt med sin karaktär. Jag kan ju ligga bredvid och titta på ibland. Haha…. Men det har faktiskt peppat mig att också försöka springa lite.

Idag flåsade jag som en gammal raggarbil när jag sprang. Är man inte van så är det ju otroligt påfrestande såklart. Men att bara springa korta intervaller och försöka jogga lugnt kommer man långt på. Testa om du inte gjort det!

Tror att jag är bättre i PMS:en den här månaden. Men…..ska ABSOLUT inte ropa hej för tidigt. Kan lika gärna hamna djupt i PMS grottan rätt vad det är. Vi får se? Jag gör i alla fall allt jag kan för att inte hamna där.

Snart ska den här korven och jag ge oss ut på en liten promenad i skogen. Vi har haft ”spel-snacket” här hemma. Vi har slarvat med våra spelregler här hemma och Milo har fått spela alldeles för mycket dataspel. Nu har vi dock tagit snacket om det.

Tillbaka med tidsbestämda regler som ska följas stenhårt. Vi kände bara: SKÄRPNING. Mest mot oss som föräldrar, vi har varit alldeles för slappa. Tillbaka med mer utetid. Milo älskar t ex att vistas i skogen, han älskar att vara ute och det blir det alldeles för lite av det när han spelar. Dessutom så märker jag att han blir arg mycket lättare i sitt spel. Jag känner att spel ju ska vara BARA kul, inget annat. Då behövde vi dra i bromsen och få in hårdare regler runt det. Det handlar ju mycket om att orka ta fajter som förälder och motivera dom att vilja göra andra saker. Jag ska uppdatera er om hur det går, om ni vill alltså?

Jag tror nämligen att vi är många föräldrar som tampas med samma saker…..

Nu ska vi klä på oss och ge oss ut, vi hörs senare!

Kram Nina

2
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
5 years ago

Jaaaa!!! Snälla, berätta gärna era regler och hur det går. Har en dotter på snart 11 som är helt besatt. Jag är så arg på mig själv att jag inte orkar styra upp det bättre. Men det är svårt, dom är fyra, fem tjejer som sitter med skiten. Det är ingen annan av ungarna som är typ ute och leker, så att slänga ut henne ensam känns ju inte så bra. När hon tar hem eller går hem till någon, då sitter dom ändå med dator och mobil.
Det blir ju inte bättre av att jag är sjukskriven nu för depression och stress, så min ork att ta med henne ut på äventyr tryter ju. Hennes far får ingen ordning på cancer som han fick för två år sedan. Vi bor inte ihop så han har henne så fort han orkar, men även där blir det ju mycket spelande, men det känns mer ok då.
Nä! Datorspelen är djävulens påfund.
Blir så trött, oftast så blir det ju bråk och jag skäller till slut på henne om att det är för mycket spel, men det är ju jag som förälder som måste sätta en gräns. Bläää!

Marie Jibbefors
Marie Jibbefors
5 years ago

Tänk om fler föräldrar orkade ta fighten?!!! Ser så många unga idag helt utan gott uppförande, egoistiska och bortskämda med att få göra som dom vill. Tror vi kommer få stora problem i framtiden….

Nästa inlägg

Sprängt!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x