En typisk dag i mitt liv!

Godmorgon!

Det är tidig morgon och jag njuter av att det är fredag. Jag har sovit som en kratta inatt. Vaknat alldeles för tidigt och inte kunnat somna om. Milo hostar oroväckande mycket inifrån sitt rum och jag har mina känselspröt utvecklade till max! Vem ska bli sjuk härnäst?

Jag gissar att det är såhär det blir när det varit sjukdomsskit sen i slutet av december. När någon hela tiden är krasslig, då blir man ju inte positiva Stina direkt. Blök! Nu är det dags att vi fylls av energi och friskhet i vår familj.

Finaste underlägget i hela världen!

Exakt så! Gör mer av det som gör dig glad. Jag behöver anamma detta i livet. Att man tar sig lite egentid och bara gör det man blir glad av. I morse tillät jag mig googla kroppstyp och hur man ska klä sig. Väldigt intressant! Borta i USA har man stenkoll på de här bitarna.

När man jobbar med det jobbet jag har, influencer/receptkreatör/eventplanerare/konstnär så handlar mycket av min vakna tid om jobb. Faktiskt från det jag slår upp ögonen till jag stänger dom. Jag tillåter mig sällan att slösurfa t ex. Så fort jag vaknar börjar jag jobba i telefonen. Sitter jag bredvid i bilen så jobbar jag. Kollar Tony på TV så jobbar jag. Är vi på semester eller en weekend så jobbar jag. Jo, men lite så. Jag vet att det är många som inte tror det men så ser faktiskt mitt liv ut.

Såhär ser en typisk dag ut:

Från jag vaknar (allt från ca 01.00 till 04.30) till 06.30:

Uppdaterar jag min Facebooksida med recept. Här måste jag tänka vad alla önskar just för den dagen. Är det nära helg behövs lite helginspiration, är det högtider så är det de jag bjuder på. Är det vardag så är det vardagstips. Detta kan ta allt från minst 1,5 timma till 2,5 timma.

Jag kan också hinna att tidsinställa ett receptinlägg till bloggen och ett inspirationsinlägg som dyker upp under dagen. Gör jag inte det nu måste jag göra det senare.

Jag försöker också hinna uppdatera bloggen med ett första inlägg. Ni är många som uppskattar mina tidiga morgoninlägg och jag vill gärna tillgodose så många önskemål jag kan för att alla ska trivas. Ett godmorgon inlägg till dig är viktigt och såå jobbigt när jag inte hinner med det, då blir det en stress hela morgonen över att jag inte hunnit in. Ett morgoninlägg kan handla om allt, det som faller mig in helt enkelt.

06.30-08.30:

Få iväg man och alla barn till skola och jobb. Vi hjälps såklart åt allihopa. Men en har världens sämsta morgonhumör och en behöver ta det lugnt på morgnarna så jag försöker tillgodose alla behov så vi får en så fin start vi alla kan. Mår dom bra mår jag bra. Jag skjutsar Milo till skolan (ska börja åka skolbuss när han är tillräckligt modig).

8.30-11.30:

Har jag inte hunnit äta frukost så gör jag det. Ibland hinner jag en promenad. Jobb vid datorn. Här jobbar jag ofta med min blogg. Jag redigerar bilder jag tagit. Det kan vara på bakverk eller mat t ex. Det kan vara på produkter jag ska tipsa om. Det kan också vara till samarbeten. Jag försöker beta av mailkorgen. Skriva i min almanacka så jag inte glömmer något, är jätteglömsk! Har jag ett event jag jobbat med så planerar jag det. Här försöker jag uppdatera mina sociala medier också. Kollar igenom Instagram. Gillar och kommenterar det jag hinner. Här kan jag också försöka hinna med att måla glas, måla tavlor och jobba med min hemsida. Jag försöker också hitta inspiration till fler blogginlägg. Jag försöker också ta bilder på min dag så jag kan visa dig sen på kvällen. Jag kan ha ett möte inbokat här, dejt med mamma eller en fika med en vän. Då har jag försökt jobba undan innan.

11.30-12.30:

Försöker hinna med att laga en ordentlig lunch, gärna en som jag kan bjuda dig på receptet sen. Då måste jag också fota, gärna vid fönstret så man får fint ljus så bilderna blir inbjudande och fina. Ska jag fota gör jag såklart till mig lite extra med maten, annars kan man ju slänga i sig och låta det se ut hur som helst.

Äter jag lunch ute blir det inget recept, då försöker jag tänka att jag måste göra något av kvällens mat. Då är det oftast för mörkt att fota men under vintern får det gå ändå. Gör jag inget av kvällens mat heller så får jag ta något som jag gjort tidigare, försöker att ha lite recept på lager som jag spar för senare användning. Har jag inte det får jag hämta upp något som jag visat tidigare. Det finns också dagar då jag inte lägger in recept.

12.30-14.00:

Försöker hinna med att baka något. Vill helst ha flera recept klara så att jag har ett nytt recept varje dag här på bloggen. Bakar jag så ska det fotas. Om jag verkligen gör som jag önskar med mina bilder så vill jag såklart dekorera och fixa så bilden blir superhärlig, det krävs lite mer engagemang, planering och tid. Försöker också alltid uppdatera med lite mat och bak på mina storys. Mina storys på Instagram vill jag ska vara personliga med inblick i vad jag pysslar med, typ så. Får jag in lite knas är det en bonus.

Är det något som behöver bli klart med vad gäller mina glas eller målningar så gör jag det under den här tiden. Möten försöker jag hålla på förmiddagarna för här blir jag för stressad, måste hämta Milo kl 14. Efter jag hämtat Milo så handlar jag, hämtar paket, gör lite ärenden eftersom jag ändå åker in till stan (vi bor en bit ut på landet).

15.00-16.30:

Hjälps åt med Milos läxor. Får i honom liten mellis. Försöker jobba undan lite till om jag har något kvar som inte är klart av dagen. Börjar ta fram mat och laga den. Försöker fota samtidigt om det är något nytt jag lagar. Fotar alltid innan vi äter så maten ser så fräsch ut som möjligt. Tony kommer hem. Mellan kommer hem.

17.00-18.00

Här försöker vi äta. Ibland blir det ännu senare. Sen är det plocka undan. Slänga in någon tvätt. Prata med Mellan och Milo. Prata med Tony om dagen och allt som behöver pratas om. Planera våra dagar och rodda ihop våra pussel.

18.00-20.00

Här försöker jag hinna in till dig med ett inlägg om vad som hänt under dagen. Har jag bara varit tråkig och varit hemma och jobbat så finns inte så mycket att visa. Då får jag försöka komma på något annat intressant att skriva och berätta om för dig. Har jag varit iväg försöker jag fota så du får ta del av det. Sen somnar jag oftast med telefonen i pannan! Det händer tyvärr ofta att jag somnar ifrån dig och det sista inlägget. Det kommer bli bättre nu på sommaren tack och lov!

Såhär kan en dag se ut i mitt liv, de flesta dagar ser ut såhär. Men alltså, jag klagar inte här – absolut inte, mitt jobb är självvalt. Jag skulle kunna ha ett 8-17 jobb och få slappna av resten av tiden jag inte jobbar och få ha riktiga semestrar helt utan jobb om jag valde ett sådant arbete. Men jag har levt såhär så länge och jag trivs med mitt jobb. Jag får uppleva mycket roligt. Jag styr mina egna arbetstider och jag får skriva om allt tillsammans med er. När ni kommenterar och kommer med era inputs så är det en stor del av min cred för allt.

Nu är klockan över halv 7. Dags att sätta igång med morgonbestyren. Har tidsinställt inlägg för dagen som jag förberett då jag ska åka och hjälpa min pappa med att flytta företaget idag.

Ha en härlig FINFREDAG vänner! Vi hörs senare, ikväll väntar inflyttningsfest hos Tanja och Lasse. Uppdaterar min Instastory under dagen som jag försöker göra varje dag.

Kram Nina

3
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katrin
Katrin
5 years ago

Kul att läsa! Låter bra mycket roligare än mitt 8-17-jobb!

niinis
niinis
Reply to  Katrin
5 years ago

För det mesta är det kul….men vissa dagar vill man dra täcket över huvudet och börja på ett vanligt hederligt jobb.

Lena
5 years ago

Du skriver ofta att du sover dåligt och vaknar tidigt. Har du prövat ett tyngdtäcke? Jag har inte själv prövat, men har hört av andra att de har fått mycket bättre sömn sen de började med det. Har även används till barn som har svårt att sova. Det är ett täcke som är lite tyngre och sluter tätt intill kroppen. Finns att köpa på Hemtex och Claes Olsson i olika vikter. Kanske något att pröva?
Trevlig Helg!

Tadaa
Tadaa
5 years ago

”influencer/receptkreatör/eventplanerare/konstnär”

Du glömde hypokondriker, gnällkärring samt grinolle 😀

niinis
niinis
Reply to  Tadaa
5 years ago

Helt sant!

Nästa inlägg

Utsläppta nassar

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x