Lax med fetaost och honungstäcke

Lovade och bjuda på ett supergott recept på lax som vi gjorde i veckan. Det här var så gott och det är ganska så nyttigt också. Laxen med det där fetaosttäcket på var så fasligt gott. Med grönsakerna till blev det top notch.

LAX MED FETAOSTTÄCKE, 4 port.

4 laxfiléer
200 g fetaost
1 grön squash
1 röd paprika
1 sötpotatis
2 msk olivolja
2 dl naturell kvarg
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk honung
salt
peppar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Skär squash och paprika i mindre bitar. Lägg allt i en ugnsfast form. Ha på olivolja, salt och peppar. Skjuts in i ugnen i ca 15 min.

2) Mosa fetaosten och blanda den med kvarg, rosmarin, honung och salt o peppar. Fördela laxfiléerna i en annan ugnfast form, ha på hälften av fetaoströran uppepå. Sänk ugnen till 175 grader och ställ in laxen och låt allt gå ca 12-15 min. Laxen är klar när den har en temp på 56 grader om du är osäker.  Servera med resten av fetaoströran.

LOADING..