Jobbig dag

Heeeeej!

Vilken dag det här blev?! Här hemma har det varit några tuffa dagar, Tony bet sönder sin tand för ett par dagar sedan. I början gjorde det inte så ont men så i förrgår kväll så small det bara till och blev en galen tandvärk av alltihopa. Hela den natten blev kaos och han rantade runt halva natten och försökte hitta värktabletter som hjälpte. Tack och lov så hittade jag alvedon så han kunde ta 1 Ipren och 2 alvedon. Perfekt om man har riktigt ont, det brukar bita rätt bra.

Han fick tid hos tandläkaren igår men de hade för lite tid att göra något åt tanden så de putsade lite och satt en provisorisk lagning. Detta gjorde saken ännu värre. Blir så arg, kanske bättre att inte görs något alls då? Inatt har han hoppat jämfota av smärta, ingenting har hjälpt. Efter att han ringt runt massor med samtal till halva Sverige i morse så konstaterades att INGEN ville ta sig an hans tand efter att ha sett plåtarna. Det var en knivig rackare detta tydligen. Men är det inte galet att de inte vill ta emot honom? Man blir ju rädd nästan…

Jag drog iväg i morse, lämnade Milo på skolan och åkte och jobbade men kände en sån oro i magen. Ingen orkar med tandvärk, jag har haft det själv och man blir fasen knäpp av det! När jag jobbat klart så hade han äntligen fått en tid i Bålsta. Det enda stället som kunde tänka sig att hjälpa honom. Tack Folktandvården i Bålsta, ni är bäst! ❤️

Tanden hade alltså krossats på något konstigt sätt så det fanns inga väggar kvar som kunde hålla ihop tanden. Dessutom var det en infektion i den så den gick inte att rädda, bara till att dra ut.

Jag satt på parkeringen i bilen utanför och jobbade undan det sista medan Tony var inne. Det tog lång tid därinne. Ni vet när man sitter och tittar till klockan med jämna mellanrum och tänker på om han lider där inne.

Han var såååå knäckt när han kom ut till bilen. Han var likblek och skakade i hela kroppen, har aldrig sett honom så. Dessutom var han blöt av svett på hela kroppen, byxorna bak var blöta liksom. Sköterskorna hade fått torka av stolen han låg i för hans huvud bara halkade runt. Det hade tydligen varit 2 tandkirurger och 2 tandsköterskor inbladade. Tandens rot var tydligen som en klumpfot så de höll inte på att få ut den, det blev till att bända och vrida och vända i 40 min. Jag vet hur det känns att ha en infektion i en tand, bara det gör så fasligt ont ju.

Min älskade man! Han är inte mycket för smärta och har inte så hög smärttröskel så jag kan bara tänka mig hur han lidit därinne.

Nu har vi bara ”snugglat” här hemma. Jag har tagit hand om honom och klappat på honom. Han är så trött och sliten nu efter sån galen värk i 2 dygn. Han som inte sovit ordentligt pga smärta och så det kämpiga besöket hos tandläkaren idag. Allt har givetvis förvärrats av att han inte ätit ordentligt på 2 dagar då han haft så ont. Han är inte en person som gnäller för småsaker men nu har jag verkligen sett hur jobbigt detta varit för honom.

Smärta och ingen energi i kroppen är ingen bra kombo, men nu har han äntligen kunnat äta ordentligt, fått medicin också så nu sover han som ett litet barn här bredvid mig.

Ska ta tag i lite sysslor här hemma nu, ville bara kika in och säga hej till dig innan jag tar kväll.

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Viola
Viola
5 years ago

Hua, låter inte ett dugg kul! 🙁 Stackarn, hoppas han bli bättre snabbt!
Har jag missat tipset om det braiga BUSet? Försökt leta, men ser inte (eller så börjar synen svikta på den hör sidan 50+ 😉 )

niinis
niinis
Reply to  Viola
5 years ago

Åh förlåt Viola, har inte hunnit med det. Men imorgon ska jag skriva allt om det. Kram ❤️

Viola
Viola
5 years ago

Perfekt, då har jag ju inte missat 😉 Kram tebax!

niinis
niinis
Reply to  Viola
5 years ago

❤️❤️❤️

Eva
Eva
5 years ago

Vadå inte VILL ta emot! Det är väl vara o hjälpa o dra ut tanden om inget annat var en bra lösning. Det måste väl ändå alla tandläkare kunna höra- dra ut tanden alltså!
Bästa tandläkaren har jag som man kan ringa även på helgen och han rycker ut till undsättning vid svår värk efter en visdomstand jag drog ut.

Susanne
Susanne
5 years ago

Vad jobbigt för Tony! Krya på han och hoppas allt blir bra nu.

niinis
niinis
5 years ago

Ja det var inte alls kul. ❤️

niinis
niinis
5 years ago

Ja men visst var det märkligt? Hade aldrig ens hört talas om att de gjorde så. Var rädd on din tandläkare. ❤️

AnsoAnna
AnsoAnna
5 years ago

Men huvva! Stackarn!

niinis
niinis
Reply to  AnsoAnna
5 years ago

Ja så himla jobbigt för han, stackars! 🙁

Nästa inlägg

MÅNDAGSLISTAN

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x