Färgglad bakning

I annonssamarbete med Dr. Oetker

Nu måste jag verkligen tipsa dig om dessa grymma gelfärger från Dr. Oetker, jag har väl aldrig varit med om maken till effektiva färger. Det känns som det är mycket mer pigment i dessa så du behöver inte ens mycket för att få massor av färg. Bara några droppar, blanda i så har du en superhärlig färg.

Snacka om att vi haft kul med de här färgerna.  Milo har fått äta både färgglada amerikanska pannkakor och en smäktande härlig tårta. Jag passade på att göra tårtan åt oss till efterrätt i Söndags, jag trodde Milo skulle svimma av lycka. Tårta fast det inte var kalas, han var överlycklig. Dessutom på en Söndag.

Om du vill få lite härliga tips och idéer på allt du kan baka med dessa färger finns det massor med recept och kul idéer att hitta >>HÄR!<<

Nedan hittar du det jag hittade på med dessa färger.

Jag färgade en del av grädden med grön färg, detta är bara några få droppar så fick man den här underbara mintgröna färgen!

Bara droppa i och blanda runt så blev det den här magiska färgen….

Ja, att baka med färgerna en gång gjorde så Milo ville ha färg i allt. Ja vad tusan, klart vi ska ha färg tänkte jag och brassade amerikanska pannkakor i regnbågens alla färger.

Har ni sett så skarpa färgerna blev? Jag gjorde mig till lite extra och färgade lite kokos också och strödde på det på pannkakstårtan som vi glupskt åt med glass. Milo trodde inte att det skulle gå att äta pannkakor som var såhär färgade men det var magiskt gott.

Något som är bra med gelfärger är att det inte blir så mycket vätska som det kan bli med andra hushållsfärger, denna är som en geleaktig vätska som inte alls gör så det blir rinnigt.

Som sagt, det var kul med färgerna så jag har också hunnit med en vanlig hederlig sockerkaka som jag bakade i olika lager. Det var bara att att dela upp smeten i 4 olika skålar, droppa i lite färg i varje, blanda runt och sen hälla i det i olika lager i sockerkaksformen. Å titta så kul det blev? Inte varje dag man får äta sockerkaka i såhär skarpa regnbågsfärger, man blev ju glad på riktigt!

Testa dessa färger om du vill ha lite skoj med din bakning, perfekt till barnkalaset t ex. Nästa gång ska jag testa och baka Milos favoriter, macarons, och då ska de också bli i regnbågens alla färger.  

Som sagt, >>HÄR<< hittar du mer recept och idéer!

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jennie
Jennie
5 years ago

Färgar de av sig i munnen?

niinis
niinis
Reply to  Jennie
5 years ago

Nä, inget alls. Jag trodde jag skulle bli blå av pannkakorna men inget alls.

Nästa inlägg

När man spontanses!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x