MÅNDAGSLISTAN – IBS edition

Goodmorning!

Måndag igen, som vanligt gick helgen i raketfart. Det blir fredag och sen är det måndagmorgon. Saknar som alltid min familj på måndagarna. Det blir så tyst och ensamt, nästan en obehaglig känsla när allt bara stannar och blir tyst.

Har ibland svårt att ta tag i mitt arbete på måndagar. Blir lite tafatt och måste tvinga mig att sitta ned vid datorn och bara ta tag i allt. Skulle föredra att lägga mig med kläderna på ovanpå täcket men under en tjock filt, hur skönt? Älskar att ligga på täcket med en filt över mig. Det blir varmt från alla håll. Slå på någon favvoserie och koppla bort den ensamma måndagskänslan.

Idag känns det dock inte riktigt lika ensamt. Mellan är hemma från jobbet då han är lite krasslig och har läkartid. Men han sover så jag har inget sällskap av honom. Nästan så jag har slamrat extra högt i köket så att jag kanske får liv i honom. Taskigt men vad gör man inte? Det har dock inte hjälpt, han sover som ett barn vilket är bra om han ska bli pigg.

Våren har kantats av krasslighet i vårt hem, det kan vi ju i alla fall konstatera.

Hörni, jag kickar igång måndagen med en MÅNDAGSLISTA!

1) Hur ser din dag ut idag?

Idag blir det jobb hemmavid. Har massor att ta tag i som bara väntar. Ett litet ok på axlarna som jag tänkte göra lite lättare med att vara flitig som en arbetsmyra.

2) Vad var det bästa med förra veckan?

Mitt rekord! En sån stor grej för mig verkligen. Att dessa ben och fötter orkade och jag har nästan svårt att förstå att jag sprang utan att stanna i 45 min. Det har aldrig hänt. Någonsin.

Ingen hög fart som ni ser men jag springer. Den känslan! ❤️ Sen ska man komma ihåg det som står här ovan. ”Att springa sakta är inte karaktärens fel, att sluta är det.” När andra sprungit sina kilometrar så har det känts som något som jag aldrig kommer kunna åstadkomma och plötsligt så har man gjort det, snacka om boost!

3) Någon Instagram att tipsa om?

Har precis börjat följa den här kvinnan på Instagram, ➡️ Är vi inte specialister på att just inte tro på oss själva? Ja men det här med löpningen är ett såå bra exempel. Jag trodde aldrig att jag skulle klara det om mig själv, så taskigt ju. Att verkligen ha låga förväntningar om sig själv. ”Klart som fan jag ska klara av det!” Så måste det ju givetvis låta istället…..

4) Hur var helgen som gick?

Härlig! Igår åkte vi ut till svärisarna en liten sväng.

Kikade till Toxys grav en sväng och blev så glad att det växte blåsippor där. Vår förra kisse Toxy ligger begraven ute vid mina svärisar och det betyder så mycket för oss att han har sin viloplats där. ❤️

2016-11-10 såg det ut såhär. Då hade vi begravning för vår lille vän. Jag tänker på honom ofta. Han följer liksom alltid med oss och Majlis håller hans minne vid liv. Han fick avlivas efter att plötsligt ha blivit svårt sjuk i sina njurar.

Fina ståtliga Toxy. 1/8-2007 – 10/11-2016 ❤️

5) Vad åt du till frukost?

Smoothie som vanligt! Så gott, så mättande och perfekt.

6) Hur ser din klädsel ut just nu?

Lilla My tofs och myskläder dagen till ära.

7) Planer för veckan?

Jobb på kontoret och jobb hemma, frissabesök, dejt med världens bästa Starwoman , ska leverera glas som hon beställt och så ska vi ta en lunch. Vi bor i samma stad men ses alldeles för sällan. Sen är jag bjuden på ett bloggevent i Örebro på fredag. Så det blir en bra vecka!

8) Dagens känsla?

Lite låg efter att helgen gick lite fort. Men annars helt ok!

9) Dagens tips (ett långt tips)?

Får många frågor som handlar om IBS och hur jag blivit bättre? IBS är vidrigt och ett tag avlöste mina skov varann. Värkande mage, uppblåst så man ser ut att vara i sjunde månaden, hjärtklappning, tryck för bröstet, huvudvärk, mensvärk (vanligt vid IBS) är allt annat än skoj. Dessutom finns det många som också har stora problem med diarré och förstoppning när de har IBS, inte jag tack och lov.

Tänkte tipsa om det som hjälpt mig massor! Jag har ”peppar peppar” knappt några skov alls numera och kan fuska och t.o.m äta utanför Fodmap utan att få jätteont.

Fick nöjet att prata med en expert på alla sorters hälsopreparat och fick ett hett tips av henne för min IBS. Hon sa att för en IBS mage så är tarmbakterier A och O. Rätt sorts tarmbakterier som hittar fram hela, som >>Lactovitalis PRO<<. Jag fattade ingenting men efter att hon förklarat att mycket kan hända på vägen med dessa tarmbakterier innan de når fram om de inte är av god kvalitet så fattade jag.

Det sägs ju att alla sjukdomar börjar i magen. 70% av vårt immunförsvar kommer ju ifrån magen. När vi får för mycket, för lite eller fel sorts bakterier i vår tarm så kan det påverka både vår vikt, vårt humör och vårt immunförsvar. Många av oss som drabbas av IBS har en störd bakterieflora i tarmen och genom att tillsätta massor med goda bakterier som hittar fram hela, kan dessa börja tränga ut de elaka och återställa tarm och maghälsa. För s

Jag har ju blivit mycket bättre men strävar efter att kanske kunna äta mer sånt som vi egentligen inte kan som IBS:are. Kan tycka det är lite trist att avstå så mycket som jag behöver göra. Sen jag började med dessa så har t ex gluten inte varit ett problem. Inte för mycket men jag kan äta lite utan att få ont och bli uppblåst. HALLELUJA!

Milo äter också dom nu, >>Lacto Vitalis KIDS<<. Det är tuggtsbletter som han älskar. Hört så mycket gott om dessa så kände att nu ska hela familjen tugga det bästa tarmbakterierna som finns!

Tänkte tipsa er som lider av IBS som jag gör att börja med >>Glutamin<<. Vid besvär eller sjukdomar exempelvis IBS är det vanligt att tarmen är skadad eller inte håller tätt, man får så kallad ”läckande tarm”. Glutamin kan då vara ett av de bästa tillskotten för att stödja läkningen. Glutamin är en aminosyra som tarmen är beroende av att använda som bränsle. För dig som lider av t ex IBS men också andra magbesvär är den viktigaste funktionen hos glutamin att den används av epitelcellerna i tarmslemhinnan för att reparera sig.

Världens smartaste >>shaker<< till den då såklart. I den här förvarar du pulvret i botten, perfekt att ta med sig och blanda någon annanstans.

10) Dagens feelgoodtips?

Ät något extra gott ikväll. Antingen lagar du extra god middag fast det är måndag, duka med fins porslin, drick vatten ur vinglas och duka med fina servetter. Eller så gör du en god efterrätt som ni kan njuta av till Parneviks kl 19,00 eller Farmen VIP kl 20,00.

Kram Nina ❤️

3
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Gått ned 24 kilo

© Niiinis Kitchenlife
Powered by ProAd
Follow
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x