Citron och kokostårta – PÅSKTÅRTA

Innehåller reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus

Här ska du få tips på en riktigt härlig påsktårta så har jag en här. Den här är magiskt god och fyllningen skulle jag kunna föräta mig på. Den är både fräsch och söt samtidigt, exakt så som jag gillar det!

PÅSKTÅRTA

Botten

3 ägg
1,75 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver

Fyllning (kokos & citronmousse)

2 dl creme fraiche
1½ dl florsocker
2 dl kokosflingor
1 ½ dl vispgrädde
½ citron (zesten)

Topping

2 dl vispgrädde
1 dl kokos
1 citron

Gör såhär:

1) Börja  med botten. Klä en springform med bakplåtspapper, gör även kanter av bakplåtspappret så botten får växa sig riktigt hög i formen. Springform på 15-20 cm är lagom för denna botten.

2) Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker ljust och luftigt, jag lät min smet vispa i köksassistenten i ca 10 minuter.

3) Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ned det i äggsmeten för en riktigt smidig och len smet. Vänd försiktigt med slickepott, inte röra hårt utan vända alltså.

4) Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills bottnen är helt torr när du känner med sticka. Låt svalna och dela i tre delar. Ett tips är att kyla den lite i kylen eller kanske t.o.m slänga in i frysen en stund. Då kan du den i 3 härliga lager som ser sådär proffsiga ut.

Fyllning: 

1) Vispa creme fraiche och strösocker. Vänd ner kokosflingorna och den rivna citronzesten och ställ i kylen en stund, gärna upp till en timma.

2) Vispa grädden hårt och vänd sedan ner den. Lägg på kokosmoussen på lagren.

Topping: Riv av skalet på citronen. Vispa grädden. Garnera tårtan med grädden. Blanda den rivna citronen med kokos och strö över hela tårtan.

Förboka signerade ex som finns i begränsad upplaga av min bakbok ”BAKA PÅ #= MINUTER”, finns HÄR!

Img 1810.jpg

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

103
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
4 years ago

Hej,
Vad är citron zesten?
Tårtan ser verkligen jättegod ut 😍

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
4 years ago

Skalet på citronen. 😀

Ingegerd
Ingegerd
4 years ago

Så man använder inte citronsaften alls?

niiinis
niiinis
Reply to  Ingegerd
4 years ago

Nej precis! 👍🏼

Ingrid
Ingrid
4 years ago

Hej! Kan man frysa en färdig tårta tror du? Tänkte vara ute i god tid innan påsk😊

niiinis
niiinis
Reply to  Ingrid
4 years ago

Nej det skulle inte jag göra. Däremot så kan du frysa bottnarna och sen bara sätta ihop tårtan när det är dags. 👍🏼

Aina
Aina
4 years ago

Verkar vara en tårta i min smak. Enligt receptet ska det vara 1 1/2 dl florsocker i fyllningen. Sedan står det att creme fraiche ska vispas med strösockret. Florscoker eller strösocker, det är frågan.

niiinis
niiinis
Reply to  Aina
4 years ago

Åh förlåt. Florsocker ska det vara.

Yvonne Sjöberg
Yvonne Sjöberg
3 years ago

Har ingen springform som är så liten. Kan jag göra i en som är 24 cm dvs standardstorlek.?

niiinis
niiinis
Reply to  Yvonne Sjöberg
3 years ago

Det går bra! 👍🏼

Nästa inlägg

När ”gammeln” kom och tog mig!

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x