Frestelser

Morning!

Fredag igen . Den här veckan blev märklig och kort. Valborg gjorde den lite annorlunda helt klart.

Mitt järnvärde är i botten, missade ta med alla mina tillskott till Dalarna och det behövs inte mer för att järnet ska dyka. En följd av det blir andfåddhet, gick upp för hundratjufler trappor när vi var på NK (vägrar hiss så långt det går) och höll på att flåsa sönder hela övervåningen när jag väl kom upp. Någon försökte prata med mig men det gick fasen inte.

Jag brukar också känna mig håglös och deppig och så blir jag så vansinnigt trött. Kan somna i tid och otid mest hela tiden. Jag kan se dåligt också och få världens mest obehagliga pirr i benen och stick i händerna. Låter trevligt va?

Har du också brist så kan jag tipsa om att äta rågbröd (t ex mina norska tekakor), innehåller ca 2,4 mg järn per 100 g. Nötkött innehåller ca 2,2 mg järn per 100 g. Jordgubbar som man tror är järnrika innehåller bara 0,3 mg per 100 g.

Har inte tränat på en vecka, det är absolut ingen idé då eftersom järnet blir ännu sämre av det. Har försökt äta ifatt under veckan och idag hoppas jag kunna träna igen.

När jag fick järnbrist konstaterat så hade jag ok HB, det är alltså det vanliga provet man brukar ta på järn. Däremot var mitt ferritinvärde (järndepåer) 4. Man ska helst ha över 100, gärna närmare 200. Läkaren funderade lite över hur jag ens orkade stå upp. Sedan följde världens provtagningar men inget fel hittades förutom att jag har hästmenstruationer och äter omeprazol (som förhindrar upptag).

För 1 år sedan hade jag fått upp det till 20, då hade jag ätit järn i 5 år. Så ja, det är segt som fan att få upp det. Hört talas om att man kan få injektioner och ska faktiskt kolla upp om det går….

Nog om det.

Igår jobbade jag i Sthlm igen. Vårt kontor ligger ett litet pyttestenkast ifrån Mr Cake. Så igår satt jag halva dagen på kontoret och halva dagen på just Mr Cake och jobbade.

Som man får dregla där alltså….. cinnamon rolls, briocher och red velvet croissanter står uppradade och bara skrek på en. ”Ät mig, jag är skitgod”.

Men jag stod emot. Drack grönt te och åt en surdegssmörgås och låtsades att det var en croissant.

Besöket fick mig att sakna mitt lilla fik. Vilken stimulans det var att få baka på det sättet och sen träffa alla härliga människor som kom och hälsade på. Men det var också ett jäkla slit…..att kliva upp kl 02 på natten för att baka var kanske inte skiiiiiiitkuuuuul heller alla gånger. Vissa nätter stod jag och grät och bakade bullar. Haha….måste ha haft pms då.

Mot Sthlm och jobb igen då. Skönt med helg sen. I helgen ska jag fixa i min garderob, totaaaaal kaos där just nu. Hittar ingenting.

Önskar dig en skön fredag och helg!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katarina
Katarina
5 years ago

Hej Niina.
Läser din blogg och testar dina receptet och då
Jag hade järnbrist (låga depåer) i ett antal år och var extremt dålig, fick 10 sprutor på raken typ 2 i veckan och blev bättre.
Första gången för 3 år sen så fick jag en spruta som är extremt dyr men som håller i ett år och jag mår jättebra.
Kommer inte ihåg vad sprutan ”heter” men om du vill så kan jag ta reda på det.

niinis
niinis
Reply to  Katarina
5 years ago

Ja gör gärna det, skulle vara jättetacksam! Vill bara få ordning på det här. Kram och tack! ❤️

Nästa inlägg

Bli av med vårtorna

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x