Rabarberpaj med hallon

Ja nu hör man ju att raberberna börjar växa upp ur jorden för fulla muggar. Sååå himla härligt. Är det något som jag verkligen gillar i bakverk så är det rabarber. Det är så magiskt gott med det syrliga i något sött. Äter man det sedan till något så fantastiskt som vaniljsås så är man ju hemma.

RABARBERPAJ MED HALLON:

Pajskal

2,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 krm salt

Fyllning:

250 g rabarber eller 4 stora stänger
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
075 dl vetemjöl
25 g smält smör

Gör såhär:

Pajskalet

1) Blanda socker, mjöl, salt och smör till en smulig massa. Allt ska gå ihop ordentligt.

2) Tillsätt sist ägget och blanda tills degen går ihop. Det räcker att den bara går ihop till en deg.

3) Låt degen vila, helst i kylen i 30 minuter. Men är du lika otålig som jag slänger du in den i frysen i 10 min.

4) Tryck ut degen i en form. Den form jag använde har måtten 15 x 30 cm. Du kan givetvis använda en rund form som är cirka 20 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ in i kylskåpet ytterligare 30 minuter.Är du fortfarande otålig som jag funkar en vända in i frysen igen.

5)  Förgrädda sedan pajskalet i 10 minuter i 175 grader.

Fyllningen:

1) Skala rabarberna. Jag tjoffade också av ändarna på den så det blev raka och fina. Ta fram hallonen, jag hade färska.

2) Vispa ägg, socker och vaniljsocker precis så att det går ihop ordentligt.

3) Blanda äggvispet tillsammans med mjölet, blanda varsamt med slickepott. Tillsätt  det smälta smöret och blanda försiktigt till en jämn smet.

4) Häll sedan fyllningen i det förgräddade pajskalet. Tryck ner rabarberbitarna samt hallonen i smeten.

5) Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. Avsluta med att strö lite rårörssocker uppepå om du vill.

2
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
5 years ago

Åååh, jag älskar rabarber! När jag var gravid gjorde min man saft på rabarber, och med tanke på hur varmt det var månaden innan min dotter föddes så tror jag inte att jag hade klarat mig utan den! Så himla gott!

niinis
niinis
Reply to  Sandra
5 years ago

Åh sån saft som är sååå gott!

Nästa inlägg

Tips till morsdag

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x