Rabarberkaka med kardemumma

Nu ska du få det där receptet på den där galet goda rabarberkakan som jag gjorde igår. Det fanns faktiskt ingen gräns på hur god den var. Den var lite kladdig längst in och sådär härligt seeeeg ut mot kanterna. Mamma var lyrisk, Tony åt flera bitar och hummade något om det godaste han ätit. Ja men hörni, ni måste testa!

RABARBERKAKA MED KARDEMUMMA

100 g smör
2 tsk malen kardemumma
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl slantade rabarberbitar

Servera med:

Glass eller vaniljsås

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret.

2) Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.

3) Blanda samman mjöl, kardemumma, bakpulver och vaniljsocker ordentligt. Häll i detta i äggsmeten och blanda runt med en slickepott. Smeten kommer vara riktigt tjock.

4) Häll i smöret och blanda runt med slickepott tills du har en jämn smet.

5) Lägg i bakplåtspapper i en rund springform som är ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och sist de slantade rabarberna. Om det blir mycket så tryck bara till dem lite med handen så de pressas ned i smeten.

6) Grädda i ca 25 min beroende på din ugn. Den ska vara lite kladdig i mitten. Kakan kommer vara stor och fluffig men sjunka ihop efter gräddningen, allt är i sin ordning, det är det som är hela grejen. Pudra med florsocker innan servering och när kakan svalnat av lite.

Ät & njut!

110
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2
4 years ago

Såg riktigt gott ut

Agneta Lind
Agneta Lind
4 years ago

Hur skulle du göra den glutenfri

niinis
niinis
Reply to  Agneta Lind
4 years ago

Bara byta ut mot samma mängd mjölmix och tillsätta 1 msk fiberhusk.

Marie
Marie
4 years ago

Gjorde den idag! Supergod! Tack för gott recept!

niinis
niinis
Reply to  Marie
4 years ago

Kul att du gillade!

Ulli
Ulli
4 years ago

Låter supersmaskig – kan jag göra kakan dagen innan o bjuda på dagen efter?

niinis
niinis
Reply to  Ulli
4 years ago

Den blir toppengod så också, har testat!

Irene Forsell
Irene Forsell
3 years ago

Det var den godaste rabarberkaka jag någonsin har smakat. Och så lättbakad. Tack!!@

niiinis
niiinis
Reply to  Irene Forsell
3 years ago

Så himla kul att höra! ❤️

Susanne sjöberg
Susanne sjöberg
3 years ago

Hej!
Funderar på om man kan göra allt förutom o grädda o ha den i soringformen i kylen tills vi ska äta den ikväll ?🐣

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne sjöberg
3 years ago

Det tror jag absolut. 👌🏻

Gita
Gita
2 years ago

Prova att låta den skurna rabarbern ligga en timme med socker och kardemumma innan du lägger den på kakan och gräddar! Sååå gott

Nästa inlägg

Ansiktsmask och diet

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x