ANNONS

Potatissallad med brynt smör dressing

/

Igår gjorde jag en galet god potatissallad som du bara måste testa att göra nångång i sommar. Den smakade gudomligt gott och jag dreglar nu bara jag tänker på den.

Det är inte själva potatissalladen som är grejen, det är det som man gäller uppepå som sista grej. Den får potatissalladen att lyfta till oanade höjder.

POTATISSALLAD MED BRYNT SMÖR DRESSING, 4 port

800 g potatis

4 salladslökar

1 knippe grön sparris

1 knippe rädisor

15 kocktailtomater

1 knippe ruccola

BRYNT SMÖR DRESSING

100 g smör

2 msk olivolja

1 msk ättikssprit (12 %)

2 msk honung

1 dl hackad dill

Salt

Svartpeppar

Gör såhär:

1) Koka potatisen i saltat vatten. Dela sparrisen i 3 delar. 4-5 minuter innan potatisen är klar slänger du i sparrisen också så den får koka med sista tiden.

2) Strimla salladlökarna, alltihopa på löken. Dela rädisorna i klyftor och dela tomaterna. Lägg allt på ett stort fat.

3) Dressingen: Smält smöret i en kastrull tills det är brynt. Den ska bli lite brunaktig i färgen och så doftar det lite nötigt, då vet man att den är klar. Ta av från plattan. Häll i resten av ingredienserna och rör runt.

4) När potatisen kokat klart delar du potatisarna, lite varmt om händerna men jobba med gaffel och kniv. Lägg på potatisen på fatet bland grönsakerna. Häll på dressingen och rör runt. Servera genast!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00