Palmfan och dagliga rundan

Morning godingar!

Jag har just gjort min lilla runda på altanerna. Försöker att göra en blomrunda varje morgon för att se hur blommorna mår. Inte ett enda år tidigare har jag lyckats klara dom helskinnade. Nja, någon kanske men det är fasen inte många. I år ska det gå….

När vi åker på semester och stora barnen roddar huset….ja det kommer vara en sjujäkla utmaning men jag ska ligga på dom med dagliga FaceTime samtal. Ska hänga upp hot och påminnelselappar i hela huset. Förstör dem blommorna byter jag lås på kåken när jag kommer hem.

Insett att det är en runda dagligen som måste ske för att hålla liv i dem. Annars så torkar de ur om det är en solig och varm dag t ex. Ja jag är inte dum i huvudet så jag inte fattat det tidigare men jag har som glömt av blommorna alldeles. Dom har stått där vackra och fina och så en dag har det legat som ett slem runt krukan…. stendöda.

Alltså kolla in min hortensia? Min stolthet, min gudinna…..henne vårdar jag som ett par vintertrötta fötter. Ger henne fukt, plockar bort allt torrt och sånt. Så lycklig är hon är så fin så det är inte klokt.

Krukorna får sitt också, det vattnas och plockas där också. Allt för de ska trivas och frodas. Palmfan vattnade jag för mycket i början så den blev sur och gjorde några blad bruna. Palmer ska ha det torrt och ytterst lite vatten har jag lärt mig. Nu jäklar skjuter hon ut nya sträva blad och känns riktigt glad igen.

Rhododendron i bakgrunden var kul i en vecka typ. Nu ser det ut som någon spytt på den. Ska man plocka bort de där fula bruna blommorna eller? Den är ju asful såhär.

Plockat in jasmin från busken på baksidan. Så fina men inte så hållbara tyvärr. Blir glad av jasminen. Den doftar så gott också!

Termometer inköpt på Rusta. 9 hela kronor kostade den. Så söt och den blir man också glad av.

Mårbackan står och spretar men skjuter ut fina blommor hela tiden. Hon tar vind ibland och flyger över hela altanen och har blivit lite tilltufsad av det men nu ska hon få större innerkruka och mer jord så ska nog det problemet vara löst också.

Nu ska jag fortsätta dricka mitt te här ute och andas lite djupa andetag. Min kropp vill inte samarbeta riktigt så denna veckan har jag taggat ned rejält. Djupa andningar, promenader och lugn. Inte så mycket inplanerat alls faktiskt. I helgen har Milo fotbollscup i Västerås, enda inplanerade för veckan.

Milo får hit en kompis idag så dom kommer jag bara behöva utfodra, resten klarar dom själva. Så en skön avslappnande vilodag för min del.

Vi hörs senare!

Kram Nina

Ps: Märker ni problem med kommentarerna? Flera läsare som skriver att man inte ser mina svar i kommentarsfältet förrän man själv skriver en kommentar. Någon annan som upplever det så? Jag svarar allt som oftast på era kommentarer även om ni inte frågar något, såååå trist om ni inte ser det. Berätta gärna så ska jag ta det vidare!  

0
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
4 years ago

Kan du filma hur ni har möblerat & piffat upp er altan/uteplats? Behöver lite inspiration..❤

niinis
niinis
Reply to  Mia
4 years ago

Följer du mig på Instagram. Där lägger jag ganska så ofta upp filmer från vår altan. ❤️

Marie
Marie
4 years ago

När jag var ung och var hemma själv hittade jag små lappar här och där. Bl.a. i köksskåpet med glas: ”När du är törstig är gurkorna törstiga.” =)

niinis
niinis
Reply to  Marie
4 years ago

Haha! Men vad gulligt! Så jäkla bra tips. Ska redan börja skriva dom så det är klart. Tack för bästa tipset.

Maria
Maria
4 years ago

Jag har tänkt många ggr på att det är få svar på kommentarerna från dig. Då fick jag veta varför. Hoppas det löser sig, det är ju kul att läsa vad du skriver.
Vi kanske ses i Västerås i helgen? 😉 Sonen spelar också Aroscupen. P09.

niinis
niinis
Reply to  Maria
4 years ago

Ja men precis! Jag kommenterar er för fullt….

Kanske ses vi, säg hej i så fall! ❤️

Nästa inlägg

Hur gjorde vi?

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x