ANNONS

Hallonbullar

/

Idag när det kanske är lite urrigare väder på många håll så bjuder jag på en gammal goding. Perfekt dag för bakning tänker jag, bullar kan väl liksom aldrig vara fel?

RECEPT ca 40 hallonbullar:

Saftig bulldeg:

150 g rumsvarmt
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk stött kardemumma
ca 11-12 dl mjöl

Fyllning:

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
3 dl färska hallon

Topping:

1 ägg
florsocker

Gör såhär:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i degskålen på köksmaskinen. Häll över lite av mjölken och rör om tills jästen löses upp. Häll i resten av mjölken. Tillsätt smöret i bitar, socker, salt och kardemumma.

3. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i degen. Lite i taget tills du har en smidig deg som fortfarande är lite kladdig men ändå smidig. Jag brukar ha i mjöl till den släpper från kanterna.

4. Arbeta degen i köksmaskinen, cirka 5 minuter eller 10 minuter för hand. Den ska vara smidig.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 45 minuter.

6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Dela i 2. Kavla ut till avlång platta som är ca 1 cm tjock.

7. Bred på det rumsvarma smöret. Hallonen och sedan socker och vaniljsocker.

8. Rulla ihop rektangeln till en rulle.

9. Dela upp rullen i ca 3 cm breda bitar.

10. Lägg i bakformar på ugnspllåt. Låt jäsa ytterligare  i 30 minuter under bakduk.

11. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med det innan de gräddas.

12. Grädda i 225 grader i ca 12-15 minuter.

13. Låt svalna och pudra sedan över florsocker.

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00