ANNONS

Den långa resan har startat

/

Godmorgon godmorgon!

Åh tack hörni, tack för ert pepp och era kommentarer på mitt inlägg om Elliots flytt till Mallorca. Precis vad jag behövde läsa ifrån er. Så skönt att veta att man inte är ensam och att vi är fler mammor som kämpar med att låta våra barn bli vuxna.

Nu sitter vi i bilen här och är äntligen på väg mot mormor i norra Finland. Har äntligen fått ihop all packning och börjat vår långa resa på 135 mil.

Börjar ogilla själva packningsmomentet mer och mer. Fan, jag blir stressad av att packa. Har börjat ogilla det så himla mycket, drar mig för det och blir bara irriterad av det. Så märkligt på nåt sätt.

Visste du förresten att det finns något som heter Hodofobi? En slags rädsla för resor. Tydligen så lider Jonas Gardell av den.

Den kan visa sig genom att man mår dåligt av att packa och förbereda sig för resan. Orkar inte! Ska jag ha en till sån här lite halvkass åkomma? Nä kanske inte, när jag läser lite mer ingående om den så verkar det inte som jag lider av det nämnvärt men helt klart påminner det om det.

Hodofobi handlar om att inte känna glädje över att resa bort med familj och vänner. Man känner rädslor inför att resa bort. Rädslorna leder ofta till att man får problem med magen, svettningar och ibland panikångest.

Många med fobin har ofta varit med om något traumatiskt på en resa som barn. Tappat bort sina föräldrar, varit med om en olycka osv. Kan också handla om att man är rädd att tappa kontrollen.

Detta kan ju bli väldigt problematiskt om man måste resa i jobbet eller har familj på annan plats. Sen är det ju trist om den andra parten älskar att resa om man själv bara är rädd för det, hemskt!

Men, nu är vi på väg. Packningen är med och den stressen har släppt.

Har packat med oss matsäck och ska stanna och fika på vägen. Sådär som man gjorde när man var liten. Så mysigt ju! Kaffe, mackor och hela konkarongen finns i fikakorgen. Har också packat med ett nytt spel som Milo och jag kanske ska köra i baksätet om det blir långsamt och trist.

Hepp! Nu har vi precis varit och fikat. Vi stannade till på Tönnebro rastplats. Så mysigt där!

Nu fortsätter färden mot vårt första stopp på vägen. Umeå ligger ungefär halvvägs så där ska vi bo på hotell en natt.

Häng gärna med på min >>Instastory.<< Där kan ni hänga med på allt som händer, där är jag väldigt aktiv.

Hörs senare vänner!

Kram Nina

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00