Den långa resan har startat

Godmorgon godmorgon!

Åh tack hörni, tack för ert pepp och era kommentarer på mitt inlägg om Elliots flytt till Mallorca. Precis vad jag behövde läsa ifrån er. Så skönt att veta att man inte är ensam och att vi är fler mammor som kämpar med att låta våra barn bli vuxna.

Nu sitter vi i bilen här och är äntligen på väg mot mormor i norra Finland. Har äntligen fått ihop all packning och börjat vår långa resa på 135 mil.

Börjar ogilla själva packningsmomentet mer och mer. Fan, jag blir stressad av att packa. Har börjat ogilla det så himla mycket, drar mig för det och blir bara irriterad av det. Så märkligt på nåt sätt.

Visste du förresten att det finns något som heter Hodofobi? En slags rädsla för resor. Tydligen så lider Jonas Gardell av den.

Den kan visa sig genom att man mår dåligt av att packa och förbereda sig för resan. Orkar inte! Ska jag ha en till sån här lite halvkass åkomma? Nä kanske inte, när jag läser lite mer ingående om den så verkar det inte som jag lider av det nämnvärt men helt klart påminner det om det.

Hodofobi handlar om att inte känna glädje över att resa bort med familj och vänner. Man känner rädslor inför att resa bort. Rädslorna leder ofta till att man får problem med magen, svettningar och ibland panikångest.

Många med fobin har ofta varit med om något traumatiskt på en resa som barn. Tappat bort sina föräldrar, varit med om en olycka osv. Kan också handla om att man är rädd att tappa kontrollen.

Detta kan ju bli väldigt problematiskt om man måste resa i jobbet eller har familj på annan plats. Sen är det ju trist om den andra parten älskar att resa om man själv bara är rädd för det, hemskt!

Men, nu är vi på väg. Packningen är med och den stressen har släppt.

Har packat med oss matsäck och ska stanna och fika på vägen. Sådär som man gjorde när man var liten. Så mysigt ju! Kaffe, mackor och hela konkarongen finns i fikakorgen. Har också packat med ett nytt spel som Milo och jag kanske ska köra i baksätet om det blir långsamt och trist.

Hepp! Nu har vi precis varit och fikat. Vi stannade till på Tönnebro rastplats. Så mysigt där!

Nu fortsätter färden mot vårt första stopp på vägen. Umeå ligger ungefär halvvägs så där ska vi bo på hotell en natt.

Häng gärna med på min >>Instastory.<< Där kan ni hänga med på allt som händer, där är jag väldigt aktiv.

Hörs senare vänner!

Kram Nina

2
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Stina Silfverberg
Anna Stina Silfverberg
4 years ago

Lycka till med resanmen vilken fin klänningkan en gammal tant på 67 ha denna tror du?kram

niinis
niinis
Reply to  Anna Stina Silfverberg
4 years ago

Absolut kan du det! Den passar alla och skulle jag vara 67 skulle jag ha den. ❤️❤️❤️ Kram

Helene
Helene
4 years ago

Tönnebro har en mysig rastplats.
Vi har sommarstuga 8 km därifrån. Trevlig resa kram

Sofia
Sofia
4 years ago

HATAR också att packa! Men jag tror det hör ihop med att jag är perfektionist med kontrollbehov . Vad blir det för väder, vad ska man göra etc? Samtidigt vill jag ta med mig så lite som möjligt, så kan ta timmar för mig att fundera och packa. Önskar att jag bara kunde slänga ner saker i en väska i sista minuten som vissa gör. Det verkar ju oftast lösa sig.

Hoppas ni får en härlig resa.

niinis
niinis
Reply to  Sofia
4 years ago

Men jaaaa, precis så känner jag också. Jag klär mig dessutom mycket efter dagsform. Deppig, svullen, glad, inte svullen. Ja men du fattar. Tack fina! ❤️

Nästa inlägg

Han åker ifrån mig….

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x