ANNONS

Lågkolhydratpizza

/

För några dagar sedan så gjorde jag hemmagjord pizza. Det blev riktigt gott och innehåller väldigt lite kolhydrater. Receptet är inspirerat av 56kilo.

Inga fancy bilder alls men knäppte av snabbt bara för att kunna dela med mig av receptet.

Lågkolhydratspizza

100 g riven parmesan

100 g mozzarella

8 ägg

1,5 dl vispgrädde

4 msk psylliumfröskal (går bra med fiberhusk)

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

Topping:

Tomatsås

rökt skinka

Ost

1) Sätt ugnen på 180 grader.

2) Vispa äggen så det blir ordentligt fluffigt. Vispa i psyllium, grädde och salt. Blanda i all ost och låt sedan svälla i ca 5 minuter.

3) Gör 2 pizzabottnar på bakplåtpappersklädd plåt, jag använde en stor sked då degen är nästintill rinnig.

4) Grädda i 15 minuter.

5) Ta sedan ut botten och lägg på toppingen. Här är det ju bara din fantasi som sätter gränserna. Vi var tråkiga och körde helt basic.

6) Grädda på 250 grader så länge tills osten smält och allt fått fin färg.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00