Saftig morotskaka i långpanna

Vill tipsa dig om världens godaste och saftigaste morotskaka som jag bakade i helgen. Den blev verkligen såå saftig och sååå god så det var inte klokt. Ett tips är att baka morotskaka i långpanna så det räcker till många. Det går åt kan man säga då det är så sjukt gott!

SAFTIG MOROTSKAKA I LÅNGPANNA

4 ägg
4 dl strösocker
2 dl solrosolja
3 medelstora morötter
2 msk citronsaft
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk mald kanel
2 tsk mald kardemumma
2 tsk mald ingefära
4 dl vetemjöl

Morotskakefrosting:

200 g philadelphiaost
100 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 msk citronsaft
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Sätt din ugn på 175 grader.

2) Vispa ägg och socker riktigt ljust gult och pösigt.

3) Riv morötterna och tillsätt dom, ha också i oljan och citronsaften.

4) Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och alla kryddorna och ha i det i äggsmeten.

5) Klä en bakplåtspapper, ca 30 x 25 cm stor. Häll i smeten. Skjuts in i ugnen i ca 40 min. Känn så kakan är torr rakt igenom med en sticka.

6) Glasyr: Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen tills den är fluffig och len. Förvara i kylen.

7) Ta ut kakan och låt den svalna helt. Bred på frostingen på kakan. Dela den i fyrkanter.