Så besviken – riktigt dåligt!

Hej och gokväll!

Här har fredagslugnet lagt sig. Vi sitter vid TV:n och kikar på ”Fångarna på fortet.” Stackars Jon Henrik som bröt foten. Hoppas han är läkt och bra i den nu.

Jag älskar fredagar. När helgen är här och man njuter av lite god mat, efterrätt (den som höll på att gå käpprätt åt skogen i morse) och familjen är samlad. Man var en helg framför sig och man är lite sådär trött och mör. Mysigt som tusan! ❤️

Måste börja med att prata om blommor hörni. Måste fråga vad ni har för erfarenhet? När vi hade bröllopsdag så köpte Tony vackra vita rosor till mig från blomaffären. Jag ÄLSKAR vita rosor och blir alltid så glad när jag får det. Det var den 26:e augusti.

Så fina var dem! Vi gjorde precis som dom sa vi skulle göra med rosorna för att de ska hålla länge.

Morgonen efter vaknar vi och då slokar varenda ros. Svårt art se på bilden men de slokar rejält här. Buketten kostade 280 kr. Dagen efter det var de helt slokade och typ döda.

Bredvid står rosor som är köpta på Lidl. De hade stått ett par dagar när jag fick buketten med vita rosorna.

Den här bilden är från häromdagen. Detta är alltså Lidl rosorna som jag snittar om och ställt ute. Än idag ser det likadana ut som på den här bilden. De har alltså stått i 14 dagar och kostade 40 spänn tror jag. Man har inte alltid tur med rosorna från matvaruaffären men för det mesta håller de minst en vecka. Men rosorna från blomaffären blir det såhär med allt som oftast.

Har ni upplevt detta? Jag blir så himla ledsen varje gång för man betalar så mycket mer men de håller så mycket sämre. Vad beror detta på? Rosorna från blomaffären är ju oftast så maffiga och vackra varför man väljer att köpa dem där. Men det är ju så trist när det blir såhär! Är det bara vi som råkar ut för detta eller är ni fler?

Jo men det blev efterrätt ändå här hemma. Till slut. Det blev väldigt gott och något jag ska göra fler gånger. En riktigt mastig chokladefterrätt, jag som älskar choklad.

Skam den som ger sig! Denna är paleo så inga mjölkprodukter eller socker. Du ska få recept på den sen. Så god och perfekt som efterrätt.

Hepp, dags att ta kväll på allvar. Ha en mysig kväll fina ni!

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emelie
4 years ago

Jag råkade ut för detsamma när jag fick vita rosor (älsklingsblomman) av min sambo vid något särskilt tillfälle. Fotade och vände mig till blomsteraffären (jäkligt dyra rosor var det) och det var inget snack utan fick tillgodokvitto på beloppet direkt. Hon menade på att det är som färskvaror och ibland är dom inte förvarade rätt eller något har hänt hos grossist etc, så det var inget snack om att sådant kan hända och inte berodde på oss. Logiskt egentligen. Så vänd er dit dom är köpta och förklara läget så bör ni kunna reklamera och få en ny fin bukett att njuta av. 🙂

niinis
niinis
Reply to  Emelie
4 years ago

Ja nu är dom tyvärr kastade! Men nästa gång ska jag göra som ni.

Jeanette Malmgren
Jeanette Malmgren
4 years ago

Lidls rosor är heeelt outstanding! Köpet alltid rosor där när jag ska t.ex ge bort en rosbukett.
Andreas köpte 2 buketter till mig när jag fyllde år och dom stod i nästan 3 veckor!! Utan speciellt mycket skötsel och inte så många vattenbyten heller.
Har köpt i blomsteraffären några gånger oxå och även skickat med Euroflorist och dom har slokat efter bara nån dag. Skittrist när man lägger ut flera hundra kronor på en bukett.

Carina
Carina
4 years ago

Kan verkligen hålla med! O har alltid varit nöjd med blominköp på Lidel både rosor o liljor Så billigare i de här fallet kan alltså vara bättre
Mvh Carina Olausson

Anna
Anna
4 years ago

Alltid rosor o liljor från Lidl , jag köper och binder om hemma .. står jättelänge !

Katarina
Katarina
4 years ago

Rosor ska stå kallt på natten, ställ ut dem!

niinis
niinis
Reply to  Katarina
4 years ago

Vi gjorde det, alltså med dem som dog dagen efter…. hjälpte inte.

Dw
Dw
4 years ago

Jag köper alltid mina rosor på Lidl. Bästa kvalitén! Dom håller länge utan att jag gör nåt mer än snittar dom som man ska göra o byter vatten ibland.

Therese
Therese
4 years ago

Från florist

Hur togs de hem från affären?
Var de vattenpackade eller utan vatten?
Om utan-hur länge var de utan?
Smittades de om med vass kniv alt klipptes snett med vass sekeratör?

Sedan vill rosor ha MYCKET vatten i vasen(enda upp till bandet) men inga blad/taggar i vattnet.
Vattnet ska vara svalt/kallt och gärna diska vasen varannan dag och nya snitt.
Kan man ställa svalt på natten i ex kylskåp är det toppen.
Undvik att ställa nära frukt
Sedan ibland är det bara sunkig kvalité och då många gånger från blomsteraffärens leverantör därför ska man alltid lämna tillbaka om de börjar sloka inom 24 timmar och man gjort allt man kunnat, för då kan butiken reklamera dem hos sin leverantör.
Sedan kan man känna försiktigt på roshuvudet ner mot stjälken. Är ”huvudet” fast är de nya, är det väldigt mjukt börjar de gå mot slutet.
Men tänk på att inte klämma hårt(då förstörs rosen)

Händer det igen, ta med dem till butiken så fort ni kan och visa-de allra flesta butiker kompenserar om inte blommorna ser misshandlade ut i stjälken/blomsterhuvudet.

Sedan kan man också tänka på att en del av de billigare sorterna från ex maxi el.dyl är besprutade mycket hårdare och står därför längre-inte lika bra för odlarna och miljön❤

Lycka till! hör av dig om du har fler frågor

niinis
niinis
Reply to  Therese
4 years ago

Vi gjorde allt det där, det tog 10 minuter från de köptes i affären till de var hemma i vatten. Tack för all info! Säkert många som uppskattar tips från ett proffs!

Nästa inlägg

”Katastrofmorgon”

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x