Så besviken – riktigt dåligt!

Hej och gokväll!

Här har fredagslugnet lagt sig. Vi sitter vid TV:n och kikar på ”Fångarna på fortet.” Stackars Jon Henrik som bröt foten. Hoppas han är läkt och bra i den nu.

Jag älskar fredagar. När helgen är här och man njuter av lite god mat, efterrätt (den som höll på att gå käpprätt åt skogen i morse) och familjen är samlad. Man var en helg framför sig och man är lite sådär trött och mör. Mysigt som tusan! ❤️

Måste börja med att prata om blommor hörni. Måste fråga vad ni har för erfarenhet? När vi hade bröllopsdag så köpte Tony vackra vita rosor till mig från blomaffären. Jag ÄLSKAR vita rosor och blir alltid så glad när jag får det. Det var den 26:e augusti.

Så fina var dem! Vi gjorde precis som dom sa vi skulle göra med rosorna för att de ska hålla länge.

Morgonen efter vaknar vi och då slokar varenda ros. Svårt art se på bilden men de slokar rejält här. Buketten kostade 280 kr. Dagen efter det var de helt slokade och typ döda.

Bredvid står rosor som är köpta på Lidl. De hade stått ett par dagar när jag fick buketten med vita rosorna.

Den här bilden är från häromdagen. Detta är alltså Lidl rosorna som jag snittar om och ställt ute. Än idag ser det likadana ut som på den här bilden. De har alltså stått i 14 dagar och kostade 40 spänn tror jag. Man har inte alltid tur med rosorna från matvaruaffären men för det mesta håller de minst en vecka. Men rosorna från blomaffären blir det såhär med allt som oftast.

Har ni upplevt detta? Jag blir så himla ledsen varje gång för man betalar så mycket mer men de håller så mycket sämre. Vad beror detta på? Rosorna från blomaffären är ju oftast så maffiga och vackra varför man väljer att köpa dem där. Men det är ju så trist när det blir såhär! Är det bara vi som råkar ut för detta eller är ni fler?

Jo men det blev efterrätt ändå här hemma. Till slut. Det blev väldigt gott och något jag ska göra fler gånger. En riktigt mastig chokladefterrätt, jag som älskar choklad.

Skam den som ger sig! Denna är paleo så inga mjölkprodukter eller socker. Du ska få recept på den sen. Så god och perfekt som efterrätt.

Hepp, dags att ta kväll på allvar. Ha en mysig kväll fina ni!

Kram Nina

 1. Therese skriver:

  Från florist

  Hur togs de hem från affären?
  Var de vattenpackade eller utan vatten?
  Om utan-hur länge var de utan?
  Smittades de om med vass kniv alt klipptes snett med vass sekeratör?

  Sedan vill rosor ha MYCKET vatten i vasen(enda upp till bandet) men inga blad/taggar i vattnet.
  Vattnet ska vara svalt/kallt och gärna diska vasen varannan dag och nya snitt.
  Kan man ställa svalt på natten i ex kylskåp är det toppen.
  Undvik att ställa nära frukt
  Sedan ibland är det bara sunkig kvalité och då många gånger från blomsteraffärens leverantör därför ska man alltid lämna tillbaka om de börjar sloka inom 24 timmar och man gjort allt man kunnat, för då kan butiken reklamera dem hos sin leverantör.
  Sedan kan man känna försiktigt på roshuvudet ner mot stjälken. Är ”huvudet” fast är de nya, är det väldigt mjukt börjar de gå mot slutet.
  Men tänk på att inte klämma hårt(då förstörs rosen)

  Händer det igen, ta med dem till butiken så fort ni kan och visa-de allra flesta butiker kompenserar om inte blommorna ser misshandlade ut i stjälken/blomsterhuvudet.

  Sedan kan man också tänka på att en del av de billigare sorterna från ex maxi el.dyl är besprutade mycket hårdare och står därför längre-inte lika bra för odlarna och miljön❤

  Lycka till! hör av dig om du har fler frågor

  1. niinis skriver:

   Vi gjorde allt det där, det tog 10 minuter från de köptes i affären till de var hemma i vatten. Tack för all info! Säkert många som uppskattar tips från ett proffs!

 2. Dw skriver:

  Jag köper alltid mina rosor på Lidl. Bästa kvalitén! Dom håller länge utan att jag gör nåt mer än snittar dom som man ska göra o byter vatten ibland.

 3. Rosor ska stå kallt på natten, ställ ut dem!

  1. niinis skriver:

   Vi gjorde det, alltså med dem som dog dagen efter…. hjälpte inte.

 4. Anna skriver:

  Alltid rosor o liljor från Lidl , jag köper och binder om hemma .. står jättelänge !

 5. Carina skriver:

  Kan verkligen hålla med! O har alltid varit nöjd med blominköp på Lidel både rosor o liljor Så billigare i de här fallet kan alltså vara bättre
  Mvh Carina Olausson

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..