ANNONS

Saftigaste äppelkakan med vaniljsmör

/

Oj så mycket beröm jag fick för den här äppelkakan alltså. Alla som åt den var lyriska. Det är ett bra betyg och då vet man att det var förbaskat smaskigt! Ska dela med mig av receptet så kanske du också kan briljera lite.

SAFTIG ÄPPELKAKA

150 g smör

2 dl strösocker

3 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1/2 dl mjölk

3 äpplen

25 g smör

2 msk råsocker

2 tsk kanel

2 tsk kardemumma

2 tsk vaniljsocker

pärlsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker så det blir smidigt. Vispa i ett ägg i taget.

2) Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör i detta tillsammans med mjölken i smör/sockerblandningen.

3) Bred ut smeten i en springform på ca 24 cm. Ha i bakplåtspapper i botten och smöra kanterna.

4) Skala och kärna ur äpplena. Skiva ned dem till relativt tunna bitar. Ha i 25 g smör i stekpanna och lägg i äpplena. Ha på råsocker, kanel, vaniljsocker och kardemumma. Stekt runt tills allt har mjuknat.

5) Fördela ut äpplena på kakan. Avsluta med att hälla i smör och kryddblandningen från stekpannan över äpplena. Tryck till lite med en matsked innan du strör på pärlsocker.

6) Grädda långt ned i ugnen i ca 40 min. Servera med vaniljsås.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00