Saftigaste äppelkakan med vaniljsmör

Oj så mycket beröm jag fick för den här äppelkakan alltså. Alla som åt den var lyriska. Det är ett bra betyg och då vet man att det var förbaskat smaskigt! Ska dela med mig av receptet så kanske du också kan briljera lite.

SAFTIG ÄPPELKAKA

150 g smör

2 dl strösocker

3 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1/2 dl mjölk

3 äpplen

25 g smör

2 msk råsocker

2 tsk kanel

2 tsk kardemumma

2 tsk vaniljsocker

pärlsocker

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker så det blir smidigt. Vispa i ett ägg i taget.

2) Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör i detta tillsammans med mjölken i smör/sockerblandningen.

3) Bred ut smeten i en springform på ca 24 cm. Ha i bakplåtspapper i botten och smöra kanterna.

4) Skala och kärna ur äpplena. Skiva ned dem till relativt tunna bitar. Ha i 25 g smör i stekpanna och lägg i äpplena. Ha på råsocker, kanel, vaniljsocker och kardemumma. Stekt runt tills allt har mjuknat.

5) Fördela ut äpplena på kakan. Avsluta med att hälla i smör och kryddblandningen från stekpannan över äpplena. Tryck till lite med en matsked innan du strör på pärlsocker.

6) Grädda långt ned i ugnen i ca 40 min. Servera med vaniljsås.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

440
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese @bakaochlagamat
Therese @bakaochlagamat
4 years ago

Ser sååå god ut!

DIANA
DIANA
3 years ago

Hej, kanske dum fråga. Men är de varmluft eller vanlig ugn? 🙂 lät iaf super gott!

niiinis
niiinis
Reply to  DIANA
3 years ago

Jag kör alltid på vanlig.

Jane Bäcq
Jane Bäcq
3 years ago

Godaste äpplekaka jag ätit, slut innan den ens svalnat helt.

niiinis
niiinis
Reply to  Jane Bäcq
3 years ago

Åh vad kul att du gillade! 😋🙏🏻

Emmi
Emmi
1 year ago

Jag testar stt göra den med glutenfritt mjöl. Den blev dubbelt så hög innan jag stoppade in den i ugnen…gissar att jag beh ha den inne längre tid..? Testar +10min nu då det rndast var vätska jag såg under ytan när jag gjorde ett kikhål.

niiinis
niiinis
Reply to  Emmi
1 year ago

Ja ha den inne längre. Testa med sticka, är den nästan torr på stickan är den klar.

Diana
Diana
8 months ago

Ska äpplena bara läggas på toppen?

niiinis
niiinis
Reply to  Diana
8 months ago

Jag brukar pressa ned dem lite. ☺️

Gerd
Gerd
2 months ago

Råsocker finns inte i vår butik, fungerar vilket annat socker som helst?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Gerd
2 months ago

Funkar med vanligt också! 😍

Nästa inlägg

Att separera

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x