Balsamicobakad kyckling och hemgjord potatismos

Idag tänkte jag tipsa om en riktigt god kycklingrätt som blir sådär krämigt härligt god! Lite annorlunda kanske men jag valde att göra hemmagjord potatismos till.

BALSAMICOBAKAD KYCKLING MED HEMLAGAD POTATISMOS

Kika gärna in HÄR för massor av kycklingrecept.

1 pkt tunnskivad kyckling (Guldfågeln har tunnskivat på 700 g)
10 mjöliga potatisar
färska eller torkade örter (timjan och basilika)
salt
25 gr äkta smör
1/2 dl mjölk

Sås:
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
1 msk soya
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
nypa salt
2 msk balsamvinäger

Gör såhär:

1) Skala och koka potatisen. Koka den helt färdig i saltat vatten. Gärna så den börjar mjöla sig lite. Ta fram en elvisp och vispa sönder potatisen. Ha i smör, salt, vitpeppar och mjölk, vispa ordenligt en stund så du får potatismosen sådär härligt slät. Är den för stabbig kan du fylla på med mer smör eller mjölk.

2) Lägg kycklingen i en ugnsfast form, krydda med timjan och basilika. Salta och peppra. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

3) Blanda ingredienserna till såsen under tiden. Du blandar bara samman allt i en bunke, se till att creme fraichen är helt slät så det inte blir några klumpar kvar i såsen.

4) Ta ut kycklingen efter 20 minuter och häll över såsen. Ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter eller till att såsen bubblar ordenligt i ugnen. Ta ut, servera med den varma potatismosen. Sååå gott är detta verkligen!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

116
Subscribe
Notify of
guest

18 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anita Bäckström
Anita Bäckström
4 years ago

Lagade denna rätt idag och det var vansinnigt gott. Älskar att laga dina recept allt är så magiskt gott. Tack 🥰

niiinis
niiinis
Reply to  Anita Bäckström
4 years ago

Tack snälla för du delar med dig! ❤️❤️❤️

Anna
Anna
3 years ago

Om man glömt att köpa timjan och basilika går det använda pizzakrydda istället tror du??

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
3 years ago

Det kan du göra men det kommer tyvärr inte smaka samma sak. 😅

Anna
Anna
Reply to  niiinis
3 years ago

Fixade de rätta kryddorna så nu står den i ugnen!😋

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
3 years ago

Spännande, hoppas ni ska gilla! 😍

Anna
Anna
Reply to  niiinis
3 years ago

Supergott!😋

Veronica
Veronica
3 years ago

Såsen blev så god o poppis hos min man att kag får ett par nya g-star jeans😊

niiinis
niiinis
Reply to  Veronica
3 years ago

Haha! Underbart ju! 😂😂👍🏼

Emma
Emma
3 years ago

Låter helt fantastiskt gott! 😍Ska det vara vanlig balsamvinäger eller balsamico?

niiinis
niiinis
Reply to  Emma
3 years ago

Balsamvinäger. 😋

Susanne Larsson
Susanne Larsson
3 years ago

Vilken fals har du den på!?

niiinis
niiinis
Reply to  Susanne Larsson
3 years ago

Lite längre ned.

Anilla
Anilla
3 years ago

Helt underbara smaker….. en klar favorit

niiinis
niiinis
Reply to  Anilla
3 years ago

Kul att du gillar! 😍

Lena
Lena
2 years ago

Du gör moset först? Hur håller du det varmt tills kycklingen är klar att servera?

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
2 years ago

Bara kvar i kastrullen med lock på. Du kan göra allt medan kycklingen tillagas också.

Marianne
Marianne
1 year ago

En härlig rätt! Denna gången brynte jag köttet på stekjärnet. Stekte det klart, därefter kortare tid i ugnen.

Nästa inlägg

En av de viktigaste sminkprodukterna

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x