ANNONS
Integritet på Tailsweep

Balsamicobakad kyckling och hemgjord potatismos

/

Idag tänkte jag tipsa om en riktigt god kycklingrätt som blir sådär krämigt härligt god! Lite annorlunda kanske men jag valde att göra hemmagjord potatismos till.

BALSAMICOBAKAD KYCKLING MED HEMLAGAD POTATISMOS

Kika gärna in HÄRför massor av kycklingrecept.

1 pkt tunnskivad kyckling (Guldfågeln har tunnskivat på 700 g)
10 mjöliga potatisar
färska eller torkade örter (timjan och basilika)
salt
25 gr äkta smör
1/2 dl mjölk

Sås:
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
1 msk soya
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
nypa salt
2 msk balsamvinäger

Gör såhär:

1) Skala och koka potatisen. Koka den helt färdig i saltat vatten. Gärna så den börjar mjöla sig lite. Ta fram en elvisp och vispa sönder potatisen. Ha i smör, salt, vitpeppar och mjölk, vispa ordenligt en stund så du får potatismosen sådär härligt slät. Är den för stabbig kan du fylla på med mer smör eller mjölk.

2) Lägg kycklingen i en ugnsfast form, krydda med timjan och basilika. Salta och peppra. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

3) Blanda ingredienserna till såsen under tiden. Du blandar bara samman allt i en bunke, se till att creme fraichen är helt slät så det inte blir några klumpar kvar i såsen.

4) Ta ut kycklingen efter 20 minuter och häll över såsen. Ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter eller till att såsen bubblar ordenligt i ugnen. Ta ut, servera med den varma potatismosen. Sååå gott är detta verkligen!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

18

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00