Vaknade rädd och panikslagen

Morning!

Här var det förkylt, Milo däckade igår kväll när vi åkte hem från fotbollen och i morse vaknade han fullständigt genomförkyld med krupphosta. Krupphosta kommer ju som ett brev på posten så fort det blir höst och förkylningar. Låter så fruktansvärt när de hostar när de här krupphosta, det låter nästan som en hund som skäller. Sen blir det lite andnöd på det också.

Jag själv hade falsk krupp som det hette när jag var liten. Jag fick åka ambulans en gång t.o.m har mina föräldrar berättat. Jag minns att jag hade svårt med andningen ibland när jag var liten och att mamma slängde in mig i badrummet och duschade väggarna med smällhett vatten så det ångade i hela duschrummet.

Jag minns den där hemska natten när jag vaknade av att min lilla Thedde hade fått krupp. Han var runt året tror jag. Han var genomförkyld och vi hade haft riktigt jobbiga nätter med hosta och snuva. En natt var det dock konstigt för jag vaknade av att han rosslade så himla konstigt och fick ingen luft. Han hostade om vartannat och lät sådär typiskt skällande. Jag snurrade in honom och mig i ett täcke och så gick jag och ställde mig på balkongen mitt i kalla vintern. Jag stod där barfota och kände inte ens kylan mot mina fötter för jag var så rädd. Han hade sån panik stackarn då han inte fick luft ordentligt, då blir ju allt sämre med kruppen. Efter vad som kändes som en hel evighet så började han andas lugnare och fick luft igen. Jag minns att jag väckte Theddes pappa i panik, trodde vi skulle behöva ringa ambulans.

Jag lärde mig ju den hårda vägen att ju mer stressad du som mamma blir desto värre blir det med kruppen. Det bästa som förälder är ju att man ska vara lugnande och få barnet att bli lugn och gå ut och ställa sig så att svullnaden lägger sig och barnet får luft igen.

Det var första gången jag själv blev varse det här med krupp där på balkongen den där kalla vinternatten. Jag hade sån panik men någonstans kände jag att jag skulle gå ut med honom och det hjälpte ju till slut.

Elliot har klarat sig med bara någon omgång men både Thedde och Milo verkar ha ärvt mitt. Många har gångerna varit som jag stått på en kall balkong och altan och försökt lugnat ett panikslaget barn som inte får luft. Som tur är så försvinner detta när de växer upp.

Jaha, mer om gårdagen, igår hade vi en helt fantastisk dag hörni!

Milo cyklade till en kompis så då tog jag och Tony en långpromenad. Vädret var verkligen helt ljuvligt igår. Det kändes som hösten tog en paus och gav oss brittsommar. En hel timma var vi ute och gick med en paus vid bryggan. Så mysigt!

 

Sedan hem för att laga autoimmun paleolunch. Som vanligt hade jag katten som sällskap. Hon tigger som en hund när jag äter vid soffbordet.

 

Efter myset så blev det dusch och fix inför att åka mott Mall of Scandinavia där vi mötte upp Love Forever Terece med familj. Vi började med en bowling på Event Center. Jag och Tony vann! Wioooo…..

 

Efter bowling var det sen äntligen daga för att bege oss mot Friends Arena. Det var såå sjuuuuukt mycket folk alltså. Herreminjee…. jag som har lite svårt för folksamlingar sådär höll ett falköga på Milo och nästan sprang mot vår ingång.

 

Milo var lyyyyyrisk. Ni som sett min Instastory kunde se hur glad han var. Vet ni hur stort mitt hjärta blir när jag får vara med och se en sån lycka i mina barn?! Han var helt överväldigad. Att få se svenska landslaget och en riktig fotbollsmatch på en riktig arena, han kunde knappt tro sina ögon. Lilla hjärtat! ❤️❤️❤️

 

Ligan hittade sina till sin läktare och vi hade toppenbra platser på långsidan.

Det var en spännande match som slutade 1-1. Det får nog Sverige vara nöjd med för Norge spelade bra.

Dock så tog det liiiiite tid att ta sig hem. Närmare bestämt nästan 1 timme att stå såhär och vänta. Helt sjukt! Det var totalstopp inne i garaget. Marcus, Tereces man sa till oss att inte ställa oss där men vi tänkte att vi ställer oss nära utfarten, inte fasen hjälpte det. Aja, hem kom vi till slut!

Nu ska jag ta tag i hem, jobb och plugg. Massor och göra idag. Vi hörs lite senare!

Kram Nina

7
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia
Sofia
4 years ago

Förstår inte hur det kan vara så dålig logistik i ett nybyggt garage! Efter ett event kommer många bilar att lämna samtidigt – skräll! Deal with it!

niinis
niinis
Reply to  Sofia
4 years ago

Hahaha! Håller såå med! Utanför gäller väl som vanligt ”varannan bil” metoden så det borde inte stått helt stilla!

Nästa inlägg

Balsamicobakad kyckling och hemgjord potatismos

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x