ANNONS

Kolasnittar med kärleksmumsglasyr

/

Wawawaaaaaaooooooow vilka kakor jag bakade igår alltså. Det går nog inte att förklara vad dessa kakor gör med folk. Elliot som inte ens gillar kakor åt 2 rakt av, Tony åt 3 precis innan han skulle gå och lägga sig och Milo har inte gjort annat än tjatat efter att få ta ”bara en till”. Jag utfärdar en liten varning såhär på förhand, du kommer INTE att kunna sluta äta dem. Så, nu har jag varnat er. 🙂

KOLASNITTAR MED KÄRLEKSMUMSGLASYR

220 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

4 msk sirap

5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver

kokosflingor

Kärleksmumsglasyr

75 g smör

4 dl florsocker

2 msk kakao

4 msk starkt kaffe

Gör såhär:

1) Lägg i smöret i en bunke. Häll i sirap. Vispa runt tills allt blandats ordentligt. Jag brukar göra min kaksmet i köksmaskinen, blir toppen.

2) Häll i vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa runt allt tills du har en ganska så mjuk kaksmet, den ska gå ihop precis.

3) Dela i 2, rulla till längder och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Platta ut dem lite med en gaffel.

4) Grädda på 190 grader i ca 10 minuter, kakan ska precis ha börjat få färg. Då blir den sådär härligt seg i mitten.

5) Kärleksmumsglasyr: Smält smöret, blanda i florsocker, kakao och kaffe. Vispa tills du har en fluffig glasyr. Är den för lös har du i lite mer florsocker.

6) Ta ut kakorna och dela dem i snittar. Låt sedan svalna helt. Bred sedan ut glasyren på varje kaka. Toppa med kokosflingor.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för mer recept, tips och livet i allmänhet!

9
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00