Brieostbakad torskrygg med rotsellerimos

Jag hade ju nästan glömt att dela med mig av receptet på den där brieostbakade torsken jag gjorde för inte så längesen. Den blev ju verkligen så fantastiskt och oväntat god. Hade inte alls förväntat mig hur bra brieost skulle passa med torsken. Wow! Jag har hämtat inspirationen från 56 kilos ädelostbakade torskrygg. 

Dock så avskyr jag smaken av ädelost så jag tog brieost istället och sen tillsatte jag fiskbuljongtärningar som jag tycker sätter sån galet god smak ii fiskrätter.

BRIEOSTBAKAD TORSKRYGG MED ROTSELLERIMOS, 4 PERS

4 bitar torskrygg
1/2 kaka brieost
2 fiskbuljongtärningar
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
salt
vitpeppar

Rotsellerimos

1 hel stor rotselleri
salt
peppar
några matskedar creme fraiche

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Lägg torskryggen (som ska vara tinad) i en ugnsfast form. Salta och peppra den lite.

2) Blanda sedan creme fraiche, grädde och fiskbuljongtärningarna. Hacka gärna sönder buljongtärningarna först.

3) Häll över creme fraiche röran över fisken. Toppa med skivad brieost. Skjuts in i ugnen i ca 20 minuter.

4) Rotsellerimos. Skala och skär rotsellerin i mindre bitar. Koka i mycket vatten i ca 20 minuter eller tills den blir helt mjuk. Ta av från plattan och ta en elvisp och mosa sönder alla bitar innan du drar igång vispen. Tillsätt creme fraiche tills du har en bra konsistens. ÄT & NJUT!

Följ gärna min FB-sida för mer inspo, recept samt värdefulla tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR. 

21
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Man blir så mycket mer pepp!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x