SNABBKAKA

Har inte hunnit in till dig förrän nu, haft så fullt upp verkligen. Innan jag berättar om vår dag så måste jag bara bjuda dig på ett recept på en kaka som jag svängde ihop idag. Milo har ju haft ledigt från skolan idag så då tänkte jag att han skulle få lyxa till det lite extra på eftermiddagen.

Blev en snabbkaka som jag kallar dom, det går i stort sett ut på att man ska smälta smör och sen blanda i alla ingredienser och sen grädda. Sååå enkelt och sååå snabbt. Verkligen bäst när man bara vill få till något med enkla medel. Den här är så förbaskat god alltså. Det bästa är att ytan blir lite knaprigare och inuti så är den lite småkladdig. Så bra!!!

SNABBKAKA

1,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
100 g smör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma (kan uteslutas)
nypa salt
valfria bär, jag tog hallon

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull.

2) Häll i resten av ingredienserna och rör om ordentligt med slickepott.

3) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform. Häll i smeten och lägg på några hallon.

4) Grädda i ca 15 minuter. Den ska vara lite lite kladdig i mitten när du känner med sticka. Pudra med florsocker uppepå.

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för många fler recept, inspo och tips

234
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
4 years ago

Underbara recept tack

niinis
niinis
Reply to  Marie
4 years ago

Varsågod! ❤️

Monique Örne
Monique Örne
4 years ago

Gjorde just din Snabbkaka för fredagsfikat på jobbet imorgon. Gjorre dubbel sats iom att vi är 14 pers där. Letade efter mina brödformar so jag försent kom på att jag tagit ut på landet för brödbak… Surt men hade en stor alu-form som jag använde istället. Tog dock snarare 30 min att få den gräddad iomatt den var dubbel. Hade björnbär i frysen, lät dom tina och strösslade över ca 10-12 st. Å kunde såklart inte låta bli att smaka… Ojojoj smarrig! Å så superlätt att göra! Tack för tipset <3

Sofia Engström
Sofia Engström
3 years ago

Googlade efter en snabb kaka att bjuda grannarna på och hittade hit.. asså va? Vilken otippad succé. Trodde inte att såna basic ingredienser kunde förvandlas till det här? Påminner om mazarin! Löjligt gott. Kommer bli en stående favorit i mitt hem. Tack!

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia Engström
3 years ago

Ja men visst är den helt magisk! 🥰

Annelie
Annelie
3 years ago

Funkar de med glutenfritt mjöl?

niiinis
niiinis
Reply to  Annelie
3 years ago

Absolut! 👌🏻

Helen Lindskog
Helen Lindskog
1 year ago

Hej, tyckte det lät gott med denna kaka. Nu undrar jag hur jag omvandlar receptet så man kan baka i en långpanna (med innermått 45×43 cm)

niiinis
niiinis
Reply to  Helen Lindskog
1 year ago

Vet faktiskt inte om den blir så snabb då? Snabb blir den för att man har lite mindre form. Men om det snabba inte är så viktigt så skulle jag fyrdubbla receptet.

Nästa inlägg

Krämig korvlåda

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x