Varför ljuger en influencer om sina siffror?

Jag vet inte om ni sett att en influencer ljugit om sina siffror vilket nu Expressen granskat. Många av influencerns samarbetspartners har också varit mycket missnöjda. Det finns en bra artikel att läsa om det HÄR.

Detta blev det löpsedlar av och jag kan förstå att detta blir en uppståndelse. Marknadsmanipulation som det heter kan leda till böter, leder det till åtal i allmän domstol kan det även innebära fängelse i 2 år.

Jag som har detta som mitt arbete och mitt levebröd blir ledsen när jag hör sånt här. Det är trist för vår bransch då detta kan färga även oss andra som jobbar med samma sak. Misstron kanske växer och företag kanske blir rädda att inleda samarbeten då man kan ljuga om siffror.

Då har jag dock världens bästa tips! Är företagen osäkra finns det världens bästa och enklaste knep. Be om en kopia på statistiken från Google Analytics. Där kan man inte ljuga alls då siffrorna visar svart på vitt vad du har för trafik.

Jag tänkte ni skulle få se min trafik! Jag är mycket stolt över min statistik och visar gärna upp den så alla kan se.

Jag har den senaste veckan haft 63.703 unika läsare och jag har haft 151.002 sidvisningar. It’s as simple as that. Förrförra veckan hade jag över 112.000 unika läsare och över 228.000 sidvisningar så då var det ett jäkla hålligång på bloggen.

Då såg siffrorna ut såhär! Det går både upp och ned med läsare såklart men Google Analytics visar alltid den färskaste siffran.

Om alla skulle få lämna in sina siffror såhär till sina samarbetspartners skulle det inte finnas några såna här problem. Då skulle varken våra samarbetspartners känna sig lurade och vi skulle ha rent mjöl i påsen. Dom skulle helt enkelt få det dom betalade för.

Jag tycker nästan att alla influencers borde lägga upp sina siffror såhär så att det enkelt gick att se hur det såg ut. Oftast har man ju ingenting att dölja och man behöver definitivt inte ljuga och göra företag besvikna.

Usch vad ont i magen jag skulle ha om jag skulle behöva ljuga. Då skulle man ju förmodligen inte konvertera så bra heller vilket skulle vara så jädra pinsamt rent ut sagt. Snacka om att lura företag på pengar.

Nä, våga stå för era siffror säger jag! Det kommer man längst på…..

Kram Nina

22
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Camilla
Camilla
4 years ago

Ja, vad ska man säga Nina, tomt och ett luftslott är min analys av den influencer du menar….pinsamt med tanke på familj och barn.
Tack för att Du är genuin och äkta alla dar i veckan.
Så mycket inspiration från dig.
Tack och hej från Camilla

niinis
niinis
Reply to  Camilla
4 years ago

Tack snälla! ❤️❤️❤️

Nästa inlägg

Överraskning

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x