10 saker som får Måndagar att kännas bättre

Åh Hujedamig!

Måndag, vad känner ni med det? Är det något som känns härligt och helt ok eller är det tungt och svart som tjära?

Hahaha! Älskar den här! Exakt så känns det nämligen för mig idag. Som att jag blev rånad på helgen och att någon ska få fett med stryk om jag inte får fredag igen.

Jag har länge tampats med något som kallas Sunday-blues. En form av småångest som alltid knackar på på helgens sista dag. En påminnare om att imorgon är ruljansen igång igen.

Tog mitt förnuft till fånga efter några år och insåg att det är ju att bladdra bort en ledig dag på helgen. Idiotiskt! Det är en ledig dag och den ska det njutas av, punkt!

Dock så infinner sig fortfarande Monday-blues ibland. En liten deppighet som infinner sig när vardagens måsten drar igång igen. Det jobbar jag med fortfarande.

Men det finns sätt och saker jag brukar tänka på för att liksom släta ut de trista tankarna och forma om lite. Man kan i allra högsta grad påverka sitt mående kring i stoet sett allt med hur man tänker!

Here it goes!

1) NYSTART

Kanske har du påbörjat ett hälsosammare liv med promenader och träning, eller så tänker du lite på vad du stoppar i dig med kommit av dig. Måndag är en perfekt dag för nystart! Det finns ca 52 måndagar på ett år att få nystarta på.

2) ETT NYTT BLAD

En helt ny vecka framför dig där nya positiva saker kan komma till dig. Avancemang på jobbet, kanske vågar du äntligen ta tag i att våga lämna det där jobbet du vantrivs på? Kanske vågar du söka nytt jobb eller ta ett beslut om att flytta. Dessutom är en ny fredag och en ny lördag i antågande.

3) NYA AVSNITT

Ny vecka betyder oftast nya avsnitt på favoritserien, favoritprogrammet eller dokusåpan, nya härliga avsnitt att se fram emot!

4) FYLL KALENDERN MED MINST 1 HÄRLIG GREJ FÖR VECKAN

Se över veckan, hur ser den ut? Är den bara fylld med jobb, föräldramöten och skjutsa till träningar. Avsätt en stund till något som du gillar. Massage, fika med en vän, bio, gå på teater, äta ute med karln, åka på roadtrip till närmaste stad och fika eller bara strosa.

5) BOOSTA

Boosta dig med sånt som du vet att kroppen mår bra av. Sellerijuice, ingefärashot, en härlig inpackning, en ansiktsmask, c-vitaminshot eller en powernap efter jobbet.

6) PLANERA IN EN GOD MATRÄTT

Även om det krävs lite mer tid så kan det vara värt att äta riktigt gott en måndag. Ett tag åt vi måndagstacos hemma hos oss. Tips på goda tacos hittar du HÄR.

7) GÅ UPP TIDIGARE

Är du morgontrött låter detta förmodligen inte klokt i dina öron. Men att ställa klockan bara en kvart tidigare så du får gosa in dig i morgonrock, koka kaffe och sitta ned en stund under filten i soffan kan göra underverk för hela dagen. Eller att ta en skön lite längre dusch och bara djupandas. Min djupandning och vad den gjort för mig kan du läsa om HÄR!

8) MINSKA KRAVEN PÅ DIG SJÄLV

Man kan gå till jobbet en måndag och vara lite under isen. Man MÅSTE inte högprestera som en prestationsprinsessa just en dag som känns lite blök. Det är ok att vara lite låg ibland. ❤️

9) TA EN PROMENAD

En frisk promenad innan jobbet, på lunchen eller efter jobbet gör underverk för oss. Med största sannolikhet kommer du att vara mycket mer positiv och glad efter att ha fått andats frisk luft och satt igång lite lyckohormoner i din kropp.

10) HA FINMÅNDAG

Jag som gärna kör FINFREDAG tipsar om att också ha FINMÅNDAG. Kvällen innan kan man ta fram en finare kjol, örhängen eller klackar för måndagens jobb. Kanske ska du t.o.m sminka dig lite mer? Sånt kan göra underverk för en själv.

Hoppas du ska känna dig lite mer inspirerad denna måndag! Kom ihåg, med tankens kraft kommer man mycket längre än man kan ana.

Kram Nina

Ps; gillar du listor har du fler här:

Mysiga saker att göra i höst

Saker jag aldrig trodde jag skulle göra

20 saker du inte visste om mig

5 typiska saker med beachlife på Mallorca

5 bästa sakerna med fredag

3 saker…..

0
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Monica
Monica
4 years ago

Jag ska ha en härlig ledig måndag med 3 barnbarn som sen ska tillbringas med sagoläsning ikväll på biblioteket med popcorn❤☺

niinis
niinis
Reply to  Monica
4 years ago

Men åh vad mysigt det låter! Hoppas ni får en jättemysig dag.

Agneta
Agneta
4 years ago

Tror du det skulle passa dig bättre med ett ” vanligt” jobb med kollegor? Det kan ju vara stressfullt på ett sätt,men veckan kanske får en annan mening med de rutinerna? Skulle inte du börja vara på nånting torsdagar och fredagar?

niinis
niinis
Reply to  Agneta
4 years ago

Nej, jag trivs med mitt arbete som det är nu. Jag har det hur bra som helst. Mina måndagar känns såhär när jag inte riktigt hunnit umgåtts med familjen och ibland vill man bara ha mer helg. Inlägget är mer riktat som ett tips till andra som kanske känner sig jäkligt nere alla måndagar.

Jo jag jobbade med influencermarketing i 3 månader, men det var bara ett tillfälligt arbete till sommaren så jag slutade sista maj. Just nu hinner jag inte med något annat arbete än det jag redan har heller så. Jobbar alldeles för mycket, och nu pluggar jag dessutom deltid. Piuh… 🙂

Nästa inlägg

Krämig oxfilépasta

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x