ANNONS

Apelsinkakor

/

Hörni!

Häromdagen bakade jag apelsinkakor, men jaaaaa….hur gott? Så fantastiskt gott med smaken av apelsin. Detta recept hittade jag på en finsk sida och så gjorde jag om det lite. I finland smaksätter man ofta med apelsin. Mums, jag som älskar allt med apelsin. Ni kanske minns att jag var galen i Daim apelsin i julas? Hahaha, jag åt det som en besatt. 🙂

Men åter till dessa godsaker. De var superenkla att svänga ihop.

APELSINKAKOR

125 g mjukt smör
2 dl strösocker
1 äggula
1/2 apelsin skalet och saften
3,5 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Vispa smör och socker ordentligt.

2) Ha i äggulan och rivna apelsinskalet. Sikta i vetemjölet och apelsinsaften.

3) Blanda till en fast deg. Mjöla bordet och kavla ut kakdegen, ca 0,5 cm tjock.

4) Ta en rund form av något slag och tryck ut runda kakor. Placera kakorna på en bakplåtpappersklädd plåt.

5) Grädda i 180 grader i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.

8
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00