Kyckling med pepparsås och potatisbakelse

En galet god rätt att njuta av till helgens kanske? Älskade pepparsåsen och den lilla inbakade potatisbakelserna till var verkligen ljuvligt gott!

KYCKLING MED PEPPARSÅS OCH POTATISBAKELSE, 2 port

2 kycklingfiléer

Salt & peppar

POTATISBAKELSER:

1 avlång smördegsplatta

3 kokta potatisar

4 msk färskost

2 vitlöksklyftor

1 ägg

1 dl riven Västerbottenost (eller annan smakfull ost)

PEPPARSÅS:

1 schalottenlök

1 msk blandat grönpeppar/svartpeppar

1,5 dl grädde

1 dl creme fraiche

0,5 msk tomatpure

1 msk kalvfond

3 msk rödvin

Salt

VISPAD CREME FRAICHE:

2 dl creme fraiche

1 msk citronsaft

Gör såhär:

1) Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem på medelvärme tills de är helt genomstekta.

2) Såsen: Hacka schalottenlök och stek den mjuk. Mortla peppar tills det blir grovt mortlat. Häll i det bland löken. Häll i resten av ingredienserna och låt sedan puttra på medelvärme tills den blir lite krämigare.

3) Potatisbakelser: Dela smördegsplattan i 2. Smörj 2 runda ugnsformar, lägg i smördegsplattorna i dem. Riv potatisen grovt och blanda den med färskost och pressad vitlök. Blanda i riven ost. Salta och peppra. Klicka ut i smördegsplattorna.

4) Vispa creme fraiche tills den blir som fast grädde (den kommer att bli lös först) och droppa sedan i citronsaften. Rör om ordentligt så den blandas ordentligt. Klicka i en stor klick på varje potatisbakelse. Skjuts i i ugnen på 225 grader i ca 15-25 min.

5) Klicka på creme fraiche på kycklingfiléerna. Servera allt med en grönsallad.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

LOADING..