Kyckling med pepparsås och potatisbakelse

En galet god rätt att njuta av till helgens kanske? Älskade pepparsåsen och den lilla inbakade potatisbakelserna till var verkligen ljuvligt gott!

KYCKLING MED PEPPARSÅS OCH POTATISBAKELSE, 2 port

2 kycklingfiléer

Salt & peppar

POTATISBAKELSER:

1 avlång smördegsplatta

3 kokta potatisar

4 msk färskost

2 vitlöksklyftor

1 ägg

1 dl riven Västerbottenost (eller annan smakfull ost)

PEPPARSÅS:

1 schalottenlök

1 msk blandat grönpeppar/svartpeppar

1,5 dl grädde

1 dl creme fraiche

0,5 msk tomatpure

1 msk kalvfond

3 msk rödvin

Salt

VISPAD CREME FRAICHE:

2 dl creme fraiche

1 msk citronsaft

Gör såhär:

1) Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem på medelvärme tills de är helt genomstekta.

2) Såsen: Hacka schalottenlök och stek den mjuk. Mortla peppar tills det blir grovt mortlat. Häll i det bland löken. Häll i resten av ingredienserna och låt sedan puttra på medelvärme tills den blir lite krämigare.

3) Potatisbakelser: Dela smördegsplattan i 2. Smörj 2 runda ugnsformar, lägg i smördegsplattorna i dem. Riv potatisen grovt och blanda den med färskost och pressad vitlök. Blanda i riven ost. Salta och peppra. Klicka ut i smördegsplattorna.

4) Vispa creme fraiche tills den blir som fast grädde (den kommer att bli lös först) och droppa sedan i citronsaften. Rör om ordentligt så den blandas ordentligt. Klicka i en stor klick på varje potatisbakelse. Skjuts i i ugnen på 225 grader i ca 15-25 min.

5) Klicka på creme fraiche på kycklingfiléerna. Servera allt med en grönsallad.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

20
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena Lindholm
Lena Lindholm
4 years ago

Ska inte potatisbskelsen in i ugnen? Om ja hur länge och på vilken grad?

niinis
niinis
Reply to  Lena Lindholm
4 years ago

Förlåt! Missade! Ändrar!

Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2
4 years ago

Så gott

Agneta
Agneta
4 years ago

Håller tummarna för att kläderna kommer idag!

niinis
niinis
Reply to  Agneta
4 years ago

Jaaaag med!

eero
eero
4 years ago

skulle vilja pröva med sherry. När man har stekt löken o pepparblandningen.låta det koka in. När löken glansig. Ta bort rödvinet o tomatpuré.

niinis
niinis
Reply to  eero
4 years ago
Malin
Malin
4 years ago

Vart ska ägget in i potatisbakelsen?

niinis
niinis
Reply to  Malin
4 years ago

Tillsammans med osten, ursäkta… glömde lägga till det.

Anna-Lena
Anna-Lena
3 years ago

Supergod kyckling & grönpeppar sås. Fuskade och köpte färdiga spenat & ricotta terriner. Men kombon blev supergod!

niiinis
niiinis
Reply to  Anna-Lena
2 years ago

Mums! Låter supergott. 👌🏻😋

Nästa inlägg

Ingen skulle kunna ljuga!

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x