Hemstäd?

Jag har länge funderat på om man skulle skaffa hemstäd. Ja jag har ju pratat om det här på bloggen också. Det skulle vara så sjukt sköööööönt och slippa det där med att damma, städning av toaletterna, dammsugning och torkning av golv åtminstone någon gång per månad. Åh vad lyxigt att få komma hem till färdigstädat och klart. Bara köpa fredagsbuketten och slänga upp den på bordet. Ja men så lyxigt.

Många av mina vänner har hemstäd, många väljer att ha det varannan vecka, en del varje vecka. Jag har alltid varit lite märkligt inställd till det där för jag har fått för mig att jag skulle hålla på och städa sönder innan de kom hem till oss. Skulle skämmas över att de skulle få städa vår skit. När jag skrev om det sist fick jag tips om att åka hemifrån när de var hemma och städade, då skäms man inte. Haha….det var iofs ett bra tips, men jag skulle ändå känna att det var jobbigt på nåt vis. Är det en vanesak tro? Kanske vänjer man sig även vid det?

Tänk som jag gnor med dammsugaren på dessa mattor och soffor alltså, jag får spunk av allt katthår. Tänk och få slippa det lite och då? Det kan nog vara vår nästa investering. Kanske kan man testa en gång bara för att se hur det känns? Är det för hemskt och jag ändå städar innan de kommer så vet jag ju det då. Kanske går det jättebra och känns naturligt att inte städa innan de kommer, ja men då kör vi… En sån plan har jag i alla fall.

Har du hört talas om Offerta? Det är alltså ett företag som hjälper dig att ta fram offerter på t ex städhjälp. Där får du allt klart för dig, du får hjälp och kan själv jämföra offerter, omdömen och behörigheter. Vi har just själva skickat in en förfrågan och har fått offert på hemstäd nu. Nu ska vi bara bestämma oss för om vi ska köra och vilka vi ska ha.

Man klickar enkelt i vad det är man önskar, om man t ex vill att de frostar av frysen, eller städar kylen. Om man vill ha fönsterputsning, byte av lakan osv. Du skräddarsyr hur du vill få hjälp och så återkopplar Offerta med offert och företag.

Det finns en hel del tjänster som man kan få hjälp med att hitta företag för. Vill du få en altan byggd? Eller badrummet renoverat? Kanske ska ni flytta och önskar flytthjälp och flyttstäd! Så toppenbra att du själv kan jämföra och välja utefter det, annars skulle man ju sitta och först leta efter telefonnummer till alla företag, sedan ringa runt för att jämföra offerter osv. Snacka om att man spar tid när man får allt det där skickat till sig. Dessutom kommer detta bli något som blir pålitligt då det är äkta omdömen om företagen som utfört arbetena och inget ”hittepå”.

Så glad för det här samarbetet så jag också fick nys om offerta, helt ärligt så har jag hört talas om dom…eller rättare sagt hört jingeln… ”Oooooferrrtttaaaaa” Haha….. Men jag hade ingen aning om vad de egentligen pysslade med. Men NU vet jag. Nu har jag full koll.

Vill du gå in och kika på vilka tjänster offerta erbjuder så kan du klicka dig in >>HÄR.<<

Kram Nina

1
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Giggi
Giggi
4 years ago

Hej Ninni
Ni funderar på att anlita hemstäd,men du har inte testat dem än. Därför blev jag nyfiken hur kan du ha ett samarbete med något bolag som du inte har testat än? Är de bra eller dåliga?
Jag har testat städbolag några gånger nära jul badrumsgrovstädning. Då går jag inte och städar innan de kommer:)) Jag betalar ju för den tjänsten och de kommer och städar bort skiten:))

niinis
niinis
Reply to  Giggi
4 years ago

Samarbetet är ju med företaget som tar fram offerterna, inte själva städföretaget.

Carro
Carro
4 years ago

Vi har hemstäd varannan vecka, lätt värt 1500:- i månaden! Först hade vi varje vecka men det blev för jobbigt, och så smutsigt hann det inte bli heller. Jag plockar liksom undan överallt så att det är rena ytor så jag får ut maximalt av städningen och det blev stressigt att göra varje vecka, varannan är lagom tycker jag.
Jag tyckte det var jättejobbigt i början att andra ska städa i mitt hem men man vänjer sig, det är ju deras jobb precis som vilket annat jobb som helst!
Gör det säger jag bara! Bästa jag gjort 🙂 Kram!

Åsa
Åsa
4 years ago

Värt varenda krona. Vi ägnar kvällen innan till att plocka undan men sen fixar hon resten. Varannan vecka är huset ”färdigstädat” och tipptopp. Då hänger det inte över att vi borde *dammsuga *städa toaletten *bädda rent etc etc…
Har haft hjälp i många år och skulle aldrig vilja vara utan. Numer kan jag t.o.m. sitta hemma och jobba en dag vi har städning utan att tycka det är speciellt jobbigt.

Helene
Helene
4 years ago

Hemstäd är det bästa vi har gjort. Har varannan vecka och har aldrig haft så rent, det håller absolut två veckor och vi har haft samma städtjej som är så gullig. Tänkte som du att jag skulle vilja städa innan hon kom men det släppte efter första städningen. Älskar all tid vi får över till annat!

Anna
Anna
4 years ago

Nej nej nej! Jag gillar att städa (?) och vill göra det själv. Däremot kan jag tänka mig att köpa hjälp med t ex fönsterputsning eller trädgårdsjobb. Att städa ger mig en go känsla och det blir som jag vill ha det. Och då är jag ändå ensam vuxen med tre barn i ett hyggligt stort hus. Viktigt att lära barnen att hålla lite ordning omkring sig, inte grisa ner i badrummet och att hjälpa till rent allmänt. Kanske risk att man missar den biten med barn/tonåringar om man köper städhjälp?

Havrefras
Havrefras
4 years ago

Det är det bästa jag val jag gjort efter köp av hus och investerat i en ordentlig säng 🙂 Och visst tusan kan jag än idag (fleeeera år senare) dra en dammsugarvals två dagar innan hon kommer för att det flyger dammtussar med hundhår MEN, inget slår städningen hon gör = damningen, putsningen, noggrann dammsugning, moppning, städning toalett och badrum och allt annat finlir! Det enda vi gör innan hon kommer är att plocka undan allt smålöst skit (tomt på diskbänk, passar på att panta påsen med pant, ut med den där kartongen till garaget som ändå skulle ut osv osv), så att det blir enkelt för henne att städa. 🙂

Nästa inlägg

Kreolsk Korvgryta

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x