ANNONS

Kreolsk Korvgryta

/

Ibland är det verkligen så att det enkla slår det svåra, så var det lite med denna härlighet. Så enkelt som blev toppenbra och gott. Korv kanske det är enkelt att äta som man alltid brukar, därför älskar jag korvrecept av någon anledning. Korv är nämligen något som går att variera i all oändlighet.

KREOLSK KORVGVRYTA, 4 PERS

4 portioner ris
2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 msk paprikakrydda
0,5 tsk cayennepeppar

1 röd paprika
0,5 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
600 g falukorv med hög kötthalt
ett par dl vatten

Gör såhär:

1) Koka ris enligt anvisningar, men halvera koktiden. Skiva korven och dela skivorna så det blir 4 av varje skiva.  Gör en blandning av cayennepeppar, paprikakrydda, olja och pressade vitlöksklyftor. Lägg i korven i det och blanda runt. Låt stå medan du skär grönsakerna.

2) Skär grönsakerna. När riset kokat klart lägger du det i en ugnsfast form, häll av vattnet först. Häll i korven, grönsaksbuljongtärningarna, vatten och grönsaker. Blanda runt. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter tills vattnet nästan kokat in helt. Ät & njut!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Krämig korvgryta

Kryddig lite annorlunda korv i ugn

Köttfärspiroger

Kram Nina

2
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00