Kreolsk Korvgryta

Ibland är det verkligen så att det enkla slår det svåra, så var det lite med denna härlighet. Så enkelt som blev toppenbra och gott. Korv kanske det är enkelt att äta som man alltid brukar, därför älskar jag korvrecept av någon anledning. Korv är nämligen något som går att variera i all oändlighet.

KREOLSK KORVGVRYTA, 4 PERS

4 portioner ris
2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 msk paprikakrydda
0,5 tsk cayennepeppar

1 röd paprika
0,5 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
600 g falukorv med hög kötthalt
ett par dl vatten

Gör såhär:

1) Koka ris enligt anvisningar, men halvera koktiden. Skiva korven och dela skivorna så det blir 4 av varje skiva.  Gör en blandning av cayennepeppar, paprikakrydda, olja och pressade vitlöksklyftor. Lägg i korven i det och blanda runt. Låt stå medan du skär grönsakerna.

2) Skär grönsakerna. När riset kokat klart lägger du det i en ugnsfast form, häll av vattnet först. Häll i korven, grönsaksbuljongtärningarna, vatten och grönsaker. Blanda runt. Ställ i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter tills vattnet nästan kokat in helt. Ät & njut!

Följ mig gärna på min Facebooksida och så du inte missar några inlägg.

  1. Maria skriver:

    Hur blir riset? Ska man först koka det som vanligt och sedan ha i ugnen 20 min känns det som det kommer bli överkokt.

    1. niinis skriver:

      Glömde skriva att du ska halvera koktiden, ska ändra det direkt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..